Oddset Trippel

Trippeltipset 1/6-22

Tre olika landslagsmatcher förgyller trippeln

I söndags grinade Christoffer Nyman mig rakt i ansiktet när han två gånger om skallade bort trippeln från tre gröna bockar. Nya tag tas istället under onsdagen – och torsdagsförmiddagen – när Nations League, playoff-semi mot VM och en vänskapslandskamp står på menyn. Hänger ni med till en bit över 7 gånger fläsket?

Spelstopp Trippel: 17.59

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

  Polen – Wales: Wales +0,5 @ 2,05

På Sveriges bekostnad ska Polen åka till Qatar och spela VM mot åtminstone Argentina, Mexiko och Saudiarabien. Andraplatsen i Grupp C kommer troligtvis att stå mellan polackerna och mexikanerna, men innan vinterns stora händelse drar igång ska värdarna sparka igång Nations League under onsdagen. Wales står på andra sidan i Wroclaw och polackernas ryggrad utgörs i vanlig ordning av Glik, Zielinski och Lewandowski. Det är en trio med en stor portion rutin, men Glik blir inte direkt yngre och Lewandowski lär dessutom ha tankarna på vad som ska få plats i resväskan då anfallaren sägs vara sugen på en flytt till Barcelona.

Spelmässigt imponerade Doktor Dowski och company inte nämnvärt i varken EM eller mot Sverige och jag tycker det är vettigt att ställa sig frågande till den raka ettans stora favoritskap. Wales kan tråka ut sin motståndare som ingen annan och sedan ställa om på lirare som Bale, Ramsey och James. Den förstnämnda förvandlas från Clark Kent till Superman när landslagsdressen åker på och förvånande skulle det inte vara om golfaren sänker Polen med en driver i krysset.

Detta blir en lämplig uppladdning för Wales som har en playoff-final att se fram emot där antingen Skottland eller Ukraina står för motståndet. Då passar Robert Page på att gnugga försvarsspel på Stadion Wroclaw där hans landslag löser minst en pinne. Wales +0,5 liras till strax över dubbel deg.

Spel: Wales +0,5 @ 2,05
Tävling: Nations League
Plats: Stadion Wroclaw
Tid: 18.00
TV: V Sport Premium, Viaplay

  Skottland – Ukraina: Under 2,5 mål @ 1,52

Av uppenbara anledningar har playoff-semin mellan Skottland och Ukraina skjutits fram, men denna afton är det dags för kombattanterna att mäta svärd på Hampden Park. Så gott som samtliga av de 51 866 personerna som får plats på arenan kommer att försöka vråla fram sina kiltbärare till finalen där Wales väntar. Steve Clarkes mannar har höjt sig rejält den senaste tiden och är faktiskt obesegrade i de elva senaste VM-kvalmatcherna på egen mark. Spelare som McTominay, Robertson, McGinn och Adams är spelare som Ukraina får se upp med, men gästernas trupp går med det sagt inte heller av för hackor.

Zinchenko, Malinovskyi och Yaremchuk hade alla gått rakt in i skottarnas trupp. Även om de gulklädda slår ur underläge på den skotska nationalarenan är det värt att påminna om soliditeten som visades upp i VM-kvalet. Ukraina gick då obesegrade genom gruppspelet där bland andra Frankrike misslyckades med att betvinga Petrakovs adepter två gånger om. Tre av de fyra sista kvalmatcherna gick under min valda mållina och jag ser ingen anledning till varför siffrorna ska springa iväg på Hampden Park.

Ofantligt mycket står på spel denna afton och jag blir inte ett dugg förvånad om nationerna tar ut varandra på det gröna schackbrädet. 1,52 är inget odds som får det att vattnas i gomseglet, men det hittar likväl in på min trippel. Under 2,5 mål spelas.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,52
Tävling: VM-kval
Plats: Hampden Park
Tid: 20.45
TV: Sportkanalen, C MORE Stream

  Japan – Paraguay: Paraguay under 0,5 mål @ 2,30

Japan är som bekant klara för VM och då bland andra Tyskland och Spanien återfinns i Grupp E – tillsammans med japanerna – är det läge att fortsätta på inslagen väg. Värdarna ordnade nämligen sin biljett till Qatar tack vare ett solitt försvarsspel. Bara fyra insläppta mål på tio kvalmatcher i den tredje rundan vittnar om detta och förbundskapten Moriyasu har mängder av rutin att luta sig mot i de bakre leden. Gonda är en stabil förstaslips som tagit över handskarna från Kawashima och i mittlåset återfinns den alltid stabile Yoshida med lagkaptensbindeln runt armen.

Till råga på detta är Japan ett bollskickligt lag som inte gärna lämnar bollinnehavet till sina motståndare. Den medicinen tror jag att Paraguay får smaka på i Sapporo. Gästerna stod för en blek insats i det sydamerikanska VM-kvalet där de bara vann tre av totalt 18 matcher. Det ledde föga förvånande inte till något VM-slutspel och faktum är att Barros Schelotto förfogade över den sämsta offensiven i klassen. Renovering, nybygge och alla andra byggtermer som förknippas med förändring är ett måste i de rödvitas trupp.

Japans ramstarka försvar ska kunna visa sig på styva linan trots denna fights sekundära betydelse. Paraguays dystra anfallsspel får fortsätta att leta efter nycklar då jag väljer att slutföra trippeln med gästerna som ett mållöst herrskap. Paraguay under 0,5 mål klickas till finfina 2,30.

Spel: Paraguay under 0,5 mål @ 2,30
Tävling: Vänskapslandskamp
Plats: Sapporo Dome
Tid: 12.00 (2/6)
TV:

Trippeln

Polen – Wales: Wales +0,5 @ 2,05
Skottland – Ukraina: Under 2,5 mål @ 1,52
Japan – Paraguay: Paraguay under 0,5 mål @ 2,30

Totalt odds: 7.20

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

//Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100