Oddset Trippel

Trippeltipset 12/6-22

Härlig Nations League-trippel!

Det blev ingen större lycka för varken Norge eller Sverige i förra omgången av Nations League. Grannarna hade månne söndagens stundande returmöte i åtanke? Många blickar riktas mot Ullevaal denna söndag men spännande ska det också bli att följa Spanien – Tjeckien och Slovenien – Serbien. Plattan i mattan!

Spelstopp Trippel: 17.59

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

Match 1

  Norge – Sverige: Båda lagen gör mål @ 1,93

Norge inledde Nations League med en så kallad smash n’ grab-seger borta mot Serbien. Solbakkens baggar fick sota för detta i torsdagens hemmamatch mot Slovenien. Trots en man mer på banan i en halvtimme och ett massivt tryck mot Jan Oblak i kassen lyckades norrmännen inte få in kulan i mål. Det lär göra Haaland och company än mer motiverade när det är dags för returmöte mot grannarna i blågula färger.

Sveriges torsdagsäventyr då? Nej, det blev inte mycket av det kalaset. Serbien kom till Friends Arena och åkte hem med en överlag trygg trepoängare. 0-1 i nacken var kanske inget att skämmas över för Janne och dennes adepter, men det syntes lång väg att Blågult var långt ifrån ordinarie. Kulusevski och Krafth är dock tillbaka från botbänken denna afton och det skulle förvåna mig något oerhört om Emil Forsberg inte går in från start.

De svenska spelarna har flera gånger påtalat att det är revansch som gäller mot Norge och visst ska gästerna klara av att sätta en boll i nät. Norge lär med det sagt erbjudas ytor likt de i den första akten och den svenska backlinjen är inte mycket att hurra över på denna nivå. Båda lagen gör mål liras till finfina 1,93.

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,93
Tävling: Nations League
Plats: Ullevaal Stadion
Tid: 18.00
TV: TV6, Viaplay

Match 2

  Spanien – Tjeckien: Under 2,5 mål @ 2,09

Det blev tredje gången gillt för Spanien som äntligen tog en trepoängare i denna upplaga av Nations League. La Furia Roja klättrade hela vägen upp till toppen av Alperna nä de besegrade Schweiz med 1-0 i torsdags. Fyndige Pablo Sarabia satte matchens enda mål och är det något som Luis Enriques lirare haft problem med i denna samling är det just målskyttet. Trots ett massivt bollinnehav har spanjorerna skrikit efter en målskytt som inte behöver 600 målchanser innan bollen hamnar i nätmaskorna.

Jag tror att det kan fortsätta på samma vis när Spanien tar sig an Tjeckien i Málaga. Gästerna gick på pumpen senast i Lissabon, men bortsett förlusten mot Portugal har Jaroslav Silhavýs manskap visat sig svårslagna trots mängder av avbräck. Att slå ur underläge passar de tillresta perfekt då de försvarar den egna målburen som om det vore en iskall Pilsner Urquell mellan stolparna. Hit men inte längre är ett mantra som kommer gälla när Spanien närmar sig offensivt straffområde.

Jag tycker att oddset på över 2,5 mål i matchen blir väl tilltaget och väljer således att vända på klacken. Spanien kommer att dominera bollinnehavet kraftigt och tjeckerna är inte missnöjda så länge detta tickar 0-0. Under 2,5 mål blir valet till en bit över dubbel deg.

Spel: Under 2,5 mål @ 2,09
Tävling: Nations League
Plats: La Rosaleda
Tid: 20.45
TV: Viaplay

Match 3

  Slovenien – Serbien: Bortaseger @ 1,94

Slovenien var på vippen att slutföra gruppspelets första halva med noll inspelade poäng och en mer eller mindre given degradering till C-divisionen. Än mörkare blev utgångsläget när Blazic såg rött med dryga halvtimmen kvar mot Norge, men trots numerärt underläge och ett massivt tryck mot Janne Oblak i buren lyckades slovenerna knipa gruppspelets första poäng. Den kan mycket väl fungera som en morot inför återstoden av turneringen, men med handen på hjärtat håller slovenerna ingen vidare nivå.

I derbyt mot Serbien blev det storstryk (1-4) i det vändande mötet och jag finner ingen anledning att tro på annat poängmässigt utfall denna afton. Blazic är avstängd och framför allt saknas Ilicic enormt i de främre leden. Serbiens offensiv går däremot inte av för hackor. Luka Jovic löste tre poäng mot Sverige och under söndagen får anfallaren sällskap av Mitrovic som är tillbaka från avstängning. Tillsammans med Milinkovic-Savic är det en trio som kan avgöra detta på egen hand.

Serbien är bara numret större än Slovenien och för vad som krävs i Ljubljana. Den raka tvåan knips till 1,94.

Spel: Bortaseger @ 1,94
Tävling: Nations League
Plats: Stadion Stozice
Tid: 20.45
TV: V Sport Fotboll, Viaplay

Trippeln

Norge – Sverige: Båda lagen gör mål @ 1,93
Spanien – Tjeckien: Under 2,5 mål @ 2,09
Slovenien – Serbien: Bortaseger @ 1,94

Totalt odds: 7,82

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

/Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100