Oddset

Trippeltipset 14/10-21

Svenskt och sydamerikanskt

En spännande hängmatch från Superettan går av stapeln under torsdagen på Stadsparksvallen. Här är det lite av sista chansen för J-Södra att haka på topp 3. Tufft lär det bli för Patric Jildefalks mannar som ställs mot ett oerhört formstarkt Sundsvall. Senare under kvällen/natten riktas blickarna mot det sydamerikanska VM-kvalet där Los Cafeteros och La Vinotinto backas.

Spelstopp: 18:59

Jönköpings Södra – Sundsvall: Över 2,5 mål @ 1,88

Med en match mindre spelad har Jönköpings Södra åtta poäng upp till topp 3 där Helsingborg i nuläget återfinns. Formstarka Sundsvall är i sin tur tre poäng före HIF med en match mindre spelad.

Jönköpings Södra

J-Södra kommer till spel med riktigt risig form. 0-1-torsken senast hemma mot Norrby var femte matchen i följd utan seger. Sedan Robin Book gick sönder i 0-2-förlusten mot Värnamo har effektiviteten saknats i den sista tredjedelen. Men med eller utan Book på banan ser ändå den offensiva uppsättningen på pappret stark ut. Spelare som Perparim Beqaj (1 mål) Adrian Edqvist (5 mål) och Eric Omondi (6 mål) har trots allt rutin från allsvenskt spel.

Sundsvall

Giffarna mår betydligt bättre. Henrik Åhnstrands nya spelsystem har verkligen gett effekt. Fem raka vinster står Sundsvall på vilket lett till att Åhnstrands mannar kopplat ett tydligt grepp om andraplatsen. Linus Hallenius har varit stekhet under de senaste veckorna – i fyra raka fajter har hemmasonen hittat nätmaskorna. Dessutom börjar skadeläget se allt bättre ut. Jesper Carlström uppges bland annat vara tillbaka i full träning.

Speltips

J-Södra har haft svårt att göra mål på slutet men här lockar ändå oddset på överspelet då ett offensivt skickligt Sundsvall gästar. Giffarna har gjort mål i nio av de tio senaste omgångarna och med duon Hallenius/Engblom har Åhnstrand kanske seriens vassaste anfallspar. Samtidigt är känslan att detta är lite av sista chansen för J-Södra. Tre poäng är ett måste för att haka på topp 3. 1,88 på över 2,5 mål känns därmed som en vettig position att ta.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,88
Tävling: Superettan
Plats: Stadsparksvallen
Tid: 19:00
TV: Discovery+

Colombia – Ecuador: 1 @ 1,70

I det sydamerikanska kvalet befinner sig Colombia och Ecuador i ett liknande läge. Värdlaget återfinns på femte plats med 15 inspelade poäng medan gästerna står på 16 pinnar.

Colombia

Los Cafeteros inledde kvalet riktigt uselt. I november förra året torskade bland annat kaffeodlarna med hela 1-6 borta mot Ecuador. Under 2021 har det däremot sett klart bättre ut. Colombia blev det första laget i den förra omgången att sno poäng av Brasilien (0-0) – detta var sjunde kvalmatchen i följd utan förlust. Colombia visade även klass i sommarens Copa América då Duván Zapata och company löste en bronspeng. Under gruppspelet i Coppan besegrades bland annat Ecuador med 1-0. Juan Cuadrado saknas den här samlingen men i övrigt finns i stort sett alla stjärnor att tillgå.

Ecuador

Samma stjärnglans och potential finns det inte hos gästerna. Ecuador är alltid starka hemma på den höga höjden i Quito men på bortaplan är La Tricolor ett klart mer begränsat landslag. Faktum är att Ecuador bara tagit poäng i en bortamatch under kvalet, och det var föga förvånande mot Bolivia som också är en nation som spelar på hög höjd. Närmast kommer Enner Valencia och gänget från en förlust borta mot jumbon Venezuela med 1-2.

Speltips

Det ska vara viss nivåskillnad mellan Colombia och Ecuador. Här ska även hemmaplansfördelen väga oerhört tungt. Att Ecuador inte vunnit en kvalmatch borta mot Colombia sedan 1965(!) måste vägas in. Senaste gången gästerna tog poäng i en kvalmatch på colombiansk mark var 20 år sedan. 1,70 på raka ettan i Barranquilla är taget.

Spel: 1 @ 1,70
Tävling: VM-kval
Plats: Estadio Metropolitano Roberto Meléndez
Tid: 23:00
TV: V Premium, Viaplay

Chile – Venezuela: Venezuela över 0,5 mål @ 2,16

I Santiago får chilenarna besök av tabelljumbon. Trots att värdnationen löste en 2-0-vinst senast mot Paraguay väljer jag återigen att gå emot Chile.

Chile

Chilenarna har kontinentens mest ålderstigna landslag. Truppen är i stort den densamma som 2015/2016 då nationen vann två Copa América. Nyckelspelare som Bravo (38), Isla (33), Medel (34), Vidal (34), Aránguiz (32) och Sánchez (32) har tveklöst passerat bäst föredatum. Chile har inte sett något vidare ut under VM-kvalet, spelet under Copa América i somras var även allt annat än övertygande. Innan 2-0-segern senast mot Paraguay stod Vidal och company på sju raka landskamper utan seger. Mot Venezuela står Aránguiz som avstängd på grund av utvisningen senast mot Paraguay.

Venezuela

La Vinotinto har haft det jobbigt under hela kvalet. Venezuela är jumbo med resultatraden 2-1-8 efter elva omgångar. Men trots den skrala poängskörden har det ändå sett okej ut under hösten. I 1-3-förlusten mot Brasilien stod Venezuela upp riktigt bra och hade faktiskt ledningen med 1-0 fram tills det var blott 20 minuter kvar. Detta följdes upp med en stark 2-1-vinst senast mot Ecuador där mittfältaren Eduard Bello, till vardags i den chilenska ligan, gjorde både mål och assist.

Speltips

Helt uträknade ska knappast Venezuela vara mot ett tämligen trött chilenskt landslag. Gästerna har gjort mål i fyra av de fem senaste landskamperna och hyfsade chanser på åtminstone ett venezuelanskt måljubel bör det även finnas i Santiago. Venezuela över 0,5 mål som betalar en bra bit över dubbla degen hugger vi.

Spel: Venezuela över 0,5 mål @ 2,16
Tävling: VM-kval
Plats: Estadio San Carlos de Apoquindo
Tid: 02:00
TV:

Trippeln

Jönköpings Södra – Sundsvall: Över 2,5 mål @ 1,88
Colombia – Ecuador: 1 @ 1,70
Chile – Venezuela: Venezuela över 0,5 mål @ 2,16

Totalt odds: 6,90

Klicka här för att rygga mitt trippelförslag

/Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100