Oddset Trippel

Trippeltipset 14/12 – 21

Tisdagstrippel

Ett Spezia-mål fattades på gårdens trippel. Den italienska bollen finns även med på ett hörn på kvällens bong. Jag börjar dock i det blågula kvalet på Örjans Vall där det mesta talar för att Halmstad löser ett nytt allsvenskt kontrakt. Ny nolla att vänta på det halländska gräset?

Klicka här för att rygga mitt trippelförslag: 

Spelstopp: 18:59

Halmstad – Helsingborg: Under 2,5 mål @ 1,61

Under 1,5 mål lirades till drygt tre gånger fläsket i det första mötet som spelades på Olympia. Halmstad gick upp i en tidig ledning och kontrollerade därefter hem en 1-0-seger på skånsk. Att Helsingborg ska vända på steken på Örjans Vall har jag väldigt svårt att se.

Halmstad
Hallänningarna stod för en väl genomförd match i Skåne. Som väntat hade Helsingborg svårt att vaska fram chanser. Faktum är att HIF inte lyckades få iväg ett enda skott på Malkolm Nilsson. Pelle Olssons försvar, som leds av Ante Johansson, har varit ett av Allsvenskans bästa under säsongen. Noterbart är att HBK nu hållit nollan i tre raka matcher. Faktum är att blott en av de 15 matcherna på Örjans Vall gick över 2,5 mål.

Helsingborg
HIF tippades i toppen av Superettan men skåningarna lyckades inte motsvara förväntningarna. Som jag nämnde förra veckan var det ytterst nära att Helsingborg sumpade kvalplatsen i den sista omgången. Van den Hurk och gänget har varit rätt starka framåt under säsongen, men som väntat lyckades HBK neutralisera Jörgen Lennartssons offensiv. Att HIF ska vända på det här på halländskt gräs känns väldigt långsökt. På resande tass har gästerna bara vunnit en match sedan augusti.

Speltips
Att HIF förr eller senare måste framåt är såklart en faktor som talar emot ett underspel, men här gillar jag ändå oddset vi får på under 2,5 mål. Om det är något blågult gäng som vet hur man spelar på resultat och försvarar en ledning så är det Pelles HBK. På Örjans Vall snittade Halmstad 1,3 mål per match i Allsvenskan. 1,61 på under 2,5 mål känns som ett givet lir att kliva på.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,61
Tävling: Allsvenskan kval
Plats: Örjans Vall
Tid: 19:00
TV: Kanal 9, Discovery+

Mainz – Hertha Berlin: Över 2,5 mål @ 2,02

På Opel Arena i Bundesliga vänder vi på klacken. Här ska målen istället jobbas. Över dubbel deg på att det blir minst tre mål i matchen känns spontant högt.

Mainz
Trots att Robin Quaison lämnade “Karnivalklubben” inför säsongen har Mainz gjort det riktigt bra så här långt. Endast två pinnar är det upp till Europaplatserna. Laget som leds av dansken Bo Svensson har varit stabila hemma på Opel Arena. Här har Mainz bara torskat en match i Bundesliga. Svenssons grabbar kommer närmast från en bra insats borta mot Bayern München (2-1) där Mainz hade ledningen i paus. Detta var tredje matchen i följd som gick över 2,5 mål.

Hertha Berlin
Huvudstadslaget har i sin tur varit en besvikelse så här långt. Försvarsspelet har varit ett bekymmer. Det är endast jumbon Greuther Fürth som släppt in fler mål än Hertha Berlin efter 15 omgångar. Dock är formen gryende samt truppen i grunden slagkraftig. Efter poängtappet mot Augsburg tog Tayfun Korkut över laget. Under turkens styre har Hertha kryssat borta mot Stuttgart samt vunnit hemma mot Bielefeld. I 2-0-vinsten senast mot Bielefeld var det klass-spelare som Ascacíbar, Serdar Belfodil och Jovetic som visade vägen. Framåt finns även Selke, Ekkelenkamp och Piatek att tillgå.

Speltips
På pappret har Hertha ett lag för åtminstone mittenskiktet av tabellen. I offensiven finns det gott om starka spelare. Formen är på uppgång under Korkut och Berlin-klubben har nu gjort fem mål på de tre senaste matcherna. Frågetecken ska dock sättas kring försvarsspelet. Hertha snittar en bit över 3,0 mål per match och känslan är att det mycket väl kan bli en del mål på Opel Arena. Över dubbelt på över 2,5 mål känns i alla fall högt.

Spel: Över 2,5 mål @ 2,02
Tävling: Bundesliga
Plats: Opel Arena
Tid: 20:30
TV: Viaplay

Genoa – Salernitana: Salernitana +0,5 @ 2,00

Två bottengäng från Serie A strålar samman i den andra omgången av Coppa Italia. Jag ger inte mycket för Andriy Shevchenkos Genoa och har anser jag att värdlaget blir för stora favoriter.

Genoa
De rödblå har bara vunnit en ligamatch den här säsongen – borta mot Cagliari i mitten av september. Truppen är medioker och flera nyckelspelare har varit skadade under säsongen. Criscito och Destro är två rutinerade herrar som är tillbaka från skadelistan, däremot saknas alltjämt Fares, Caicedo samt talangen Rovella. Under de fem matcherna Shevchenko lett laget har Genoa bara noterats för ett mål – det var i derbyt senast mot Sampdoria som slutade 1-3.

Salernitana
Serie A-nykomlingen från Salerno är inte heller något gäng som ska höjas till skyarna. Efter 17 omgångar av det italienska finrummet har Salernitana bara plockat åtta poäng. Alla kvalitéer finns dock för att mäta sig med ett lag som Genoa. I truppen finns det gott om spelare som har flera Serie A-säsonger innanför västen, bland annat Simy, Obi samt Franck Ribéry.

Speltips
Lagen möttes i början av oktober på Arechi. Då var det jämnt och Salernitana vann med 1-0. Även detta bör bli tajt. På Marassi ska Genoa hållas som favoriter, men att Shevchenkos gubbar prisas så här pass lågt känns skevt. Värdlaget har trots allt inte fått smaka på segerns sötma på 14 raka matcher. Salernitana +0,5 till dubbel deg är taget.

Spel: Salernitana +0,5 @ 2,00
Tävling: Coppa Italia
Plats: Stadio Luigi Ferraris
Tid: 21:00
TV:

Trippeln

Halmstad – Helsingborg: Under 2,5 mål @ 1,61
Mainz – Hertha Berlin: Över 2,5 mål @ 2,02
Genoa – Salernitana: Salernitana +0,5 @ 2,00

Totalt odds: 6,50

Klicka här för att rygga mitt trippelförslag: 

/Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.