Oddset Trippel

Trippeltipset 19/6-22

Trippel: Erre herre er party?

Den norska lillgrabben tog internet med storm för några år sedan och under söndagen ska tre kamper från baggeland ta trippeln med samma vind. Rosenborg, Molde och Viking ska på ett eller annat sätt bidra till kalaset när de ställs mot – i tur och ordning – Lilleström, Odds BK och Sandefjord. Her går vi!

Spelstopp Trippel: 17.59

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

Match 1

  Lilleström – Rosenborg: Rosenborg +0,5 @ 1,74

Lilleström gjorde det bra i egenskap av nykomlingar i fjol och har gjort det sanslöst bra under det klyschigt svåra andra året under innevarande säsong. Grabbarna från Oslo toppar tabellen med 24 av 30 möjliga poäng och den totala målskillnaden 21-7 vittnar om att förstaplatsen inte är orättvis. Bara 1-1 mot Tromsö innan uppehållet var dock inte mycket att hurra över och jag tror inte att LSK håller för toppstrid under hela säsongen. Truppen håller helt enkelt inte så pass hög nivå och här fattas dessutom viktige Helland på grund av skada.

Det lär gräma kantspelaren extra då han har ett förflutet i gästande Rosenborg. Jättarna från Trondheim tycks vara på rätt väg efter ett par tuffa säsonger och har faktiskt bara förlorat en av de första tio matcherna. Kjetil Rekdal har således fått ordning på de bakre leden och lyckas den relativt nytillträdde tränaren få igång sin offensiv ser framtiden ljus ut. Holm och Augustinsson är två jobbiga avbräck i vardera ände av planen, men RBK ska trots det kunna ställa ett slagkraftigt lag på banan.

4-0 mot Vålerenga var ett styrkebesked från gästerna och jag tror att en liknande matchbild kan vara att vänta på Åråsen Stadion. Samma siffror ligger inte i luften, men jag anser att oddset på den raka ettan är väl tilltaget. Rosenborg +0,5 spelas till fina 1,74.

Spel: Rosenborg +0,5 @ 1,74
Tävling: Eliteserien
Plats: Åråsen Stadion
Tid: 18.00
TV: Discovery+

Match 2

  Odds BK – Molde: Bortaseger @ 1,87

Molde fick se sig slagna på mållinjen av Bodö/Glimt i fjol, en melodi som gästerna bör slippa den här säsongen. B/G är långt efter i tabellen och istället är det Lilleström som tycks fast beslutna om att göra livet surt för Ole Gunnar Solskjaers gamla lag i toppstriden. Molde är med det sagt ett herrskap ska kunna hålla för guldstrid hela vägen in i mål. Supertalangen Fofana kan skjuta vilket motstånd som helst i sank på egen hand och anfallaren har dessutom offensiv draghjälp av Magnus Wolff Eikrem.

Frisparksspecialisten har som bekant ett förflutet i mesta svenska mästarna Malmö FF och Eikrems högerfot är dödlig så fort det vankas målchanser runt motståndarnas straffområde. Odds BK är ett lag som blandar och ger, något som inte minst återspeglas i resultatraden 4-0-6. Blott nio gjorda mål är tredje sämst i klassen och jag har svårt att se värdföreningen bjuda upp till dans mot ett starkt Molde trots fördelen av hemmaplan.

1,87 är mer än tillräckligt för att jag ska trycka av på ett Molde med guldvittring. Firma Fofana/Eikrem avgör till gästernas fördel.

Spel: Bortaseger @ 1,87
Tävling: Eliteserien
Plats: Skagerak Arena
Tid: 18.00
TV: Discovery+

Match 3

  Viking – Sandefjord: Båda lagen gör mål/Över 2,5 mål @ 2,02

På tal om Eikrem och Malmö FF landar vi osökt in på SR-Bank Arena i Stavanger. Veton Berisha toppar Eliteseriens skytteliga med sina åtta pytsar, ett facit som inte gått MFF förbi. Milos Milojevic är angelägen om att göra Berisha till himmelsblå, men innan en eventuell affär ros i hamn ska den norska landslagsanfallaren och dennes kamrater ta emot Sandefjord på egen gräsmatta.

Trots att Berisha gjorde två mål senast mot Strömsgodset räckte det ändå inte till poäng och jag tror att det kommer motivera hela Viking till en förbättrad insats denna afton. Värdarna kommer att föra matchbilden, men gästerna ska trots allt inte underskattas. 1-0-segern senast mot Odds BK var viktig och innebär att de tillresta anländer med vind i seglen i Stavanger.

Tre raka inbördes möten har innehållit över 2,5 mål i matcherna och bara vid ett av dessa tillfällen har båda lagen misslyckats med att göra mål. Jag tror på en målrik och böljande tillställning och väljer därför att baka ihop dessa spel i trippelns sista ingrediens. Båda lagen gör mål/Över 2,5 mål spelas till 2,02.

Spel: Båda lagen gör mål/Över 2,5 mål @ 2,02
Tävling: Eliteserien
Plats: SR-Bank Arena
Tid: 18.00
TV: Discovery+

Trippeln

Lilleström – Rosenborg: Rosenborg +0,5 @ 1,74
Odd BK – Molde: Bortaseger @ 1,87
VIking – Sandefjord: Båda lagen gör mål/Över 2,5 mål @ 2,02

Totalt odds: 6,57

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

/Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100