Oddset Trippel

Trippeltipset 2/1-22

Premier League och La Liga till smaskigt odds

Söndagar brukar bjuda in till härliga strider på kontinenten och under årets andra dag görs inget undantag. Goodison Park, Estadio Manuel Martínez Valero och Stamford Bridge är alla skådeplatser för godiset i trippelpåsen. När innehållet i densamma är tömt står vi förhoppningsvis och jublar till en bra bit över åtta gånger smeten!

Spelstopp: 14:59

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

Everton – Brighton: Bortaseger @ 2,74

Harmoni råder inte i de blå delarna av Liverpool. Sedan början på oktober har Everton bara mäktat med en enda trepoängare i ligaspelet. Översatt i antalet matcher blir det en seger på de elva (!) senaste, ett anskrämligt facit som gör att Rafa Benítez och övriga inte haft mycket till julstämning. Muntra miner råder inte heller inför dusten med Brighton då truppläget är allt annat än önskvärt. Richarlison, Mina, Gray och Townsend ryktas alla vara högst osäkra kort och då väljer jag att blicka mot gästernas håll.

Efter en mörk period under hösten och vintern ser Brighton ut att vara på gång igen. Den relativt problemfria 2-0-segern mot Brentford följdes upp av en stark poäng via 1-1 borta mot Chelsea. Att kvitteringen föll sent mot Londonlaget är inte något som gemene man ska låta sig luras av då Brighton på klassiskt manér vann xG-matchen utan att få med sig tre poäng. Insatsen var däremot en att bygga vidare på och kommer Fiskmåsarna upp i samma nivå på Goodison Park är mycket vunnet.

Brighton må sakna kaptenen Dunk, men även utan honom ska de klara av att utmanövrera ett Everton som är under isen. 2,74 är ett smarrigt odds på den raka tvåan som knips i ett nafs.

Spel: Bortaseger @ 2,74
Tävling: Premier League
Plats: Goodison Park
Tid: 15:00
TV: V Sport Extra, Viaplay

Elche – Granada CF: Granada CF +1 @ 1,54

Bortsett ärkejumbon Levante är det otroligt jämnt i bottenträsket av La Liga. Mellan tabelltolvan Granada och 19:e-placerade Cádiz skiljer bara åtta poäng. Däremellan befinner sig Elche och vid sämsta tänkbara tidpunkt har värdarna drabbats av Corona. Så många som nio spelare sägs vara smittade vilket innebär att en reservbetonad startelva är att vänta när just tabelltolvan kommer på besök. Elche har bara vunnit tre av 18 matcher så här långt och jag tror inte det blir fler under söndagen.

Granada låg pyrt på det i inledningen av säsongen, men under vintern har andalusierna lyft sig flera hack. Innan uppehållet ståtade gästerna med elva inspelade poäng av 15 möjliga, en garant för att kontraktet ska kunna ordnas utan större problem. Machís, Suárez och Puertas är alla spelare med stort individuellt kunnande och samtliga är skickliga nog för att skjuta Elche i sank på egen hand. I fjol knep besökarna sex av sex möjliga poäng mot söndagens kombattanter och här talar mycket för en favorit i repris.

Jag väljer att koppla på hängslen och livrem genom att spela Granada +1 (trevägs) – detsamma som X2 – till 1,52. Inget supersexigt odds, men det duger som en tredjedel av trippeln.

Spel: Granada CF +1 @ 1,54
Tävling: La Liga
Plats: Estadio Manuel Martínez Valero
Tid: 16:15
TV: C MORE Fotboll, C MORE Stream

Chelsea – Liverpool: Under 2,5 mål @ 2,03

I svallvågorna av nyårsafton erbjuds en rejäl smällkaramell från Stamford Bridge. Chelsea brakar samman med Liverpool där vinnaren tar rygg på omöjliga ligaledarna Manchester City. Thomas Tuchel har varit en flitig gnällpelle i media de senaste veckorna då allt från spelschema till VAR kritiserats med jämna mellanrum. Till denna strid saknar muntergöken James, Chilwell och Thiago Silva, något jag tror innebär att extra krut läggs på att försöka hålla tätt när lirare som Salah och Mané kommer flygande.

Jürgen Klopp har inte varit sämre än sin landsman när det kommer till att lätta sitt hjärta i tv. Den komiska ursäkten till nederlaget mot Leicester får tysken själv signera, men den kan också innebära att Liverpool inte stormar fram som de normalt brukar göra. Ytterligare en förlust vore förödande i jakten på ligatiteln och Chelseas anfallsled ska absolut inte underskattas. Virgil van Dijk och hans kompanjoner kommer att få problem om de inte får hjälp av mittfältet.

Med rådande förutsättningar, såväl på plan som i tabellen, tror jag på en försiktig matchbild i London där tillfälligheter kommer att avgöra var poängen hamnar. Det höga oddset på en målsnål historia känns därför lockande. 2,03 på två eller färre mål i matchen är taget.

Spel: Under 2,5 mål @ 2,03
Tävling: Premier League
Plats: Stamford Bridge
Tid: 17:30
TV: V Sport Ultra HD, Viaplay

Trippeln

Everton – Brighton: Bortaseger @ 2,74
Elche – Granada CF: Granada CF +1 @ 1,54
Chelsea – Liverpool: Under 2,5 mål @ 2,03

Totalt odds: 8,57

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

/Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100