Hockeytips speltips dagens trippel

Trippeltipset 23/9

Äntligen Hockeyallsvenskan på Trippeln!

Efter en lång väntan är Sveriges mest intressanta hockeyliga tillbaka i spel. Full premiäromgång av Hockeyallsvenskan finns att sätta tänderna i under fredagen och framförallt är det matcherna i Mora, Umeå och Övik som drar till sig lite extra blickar. Två hemmasegrar samt ett fint handicap-odds i Hägglunds Arena gäller för kvällen. Varsågoda att ta rygg!

Spelstopp Trippel: 18:59
Totalt odds: 6,85

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

Match 1

🚨  Björklöven – BIK Karlskoga: Hemmaseger @ 1,71

För tredje gången på lika många år lyckades Björklöven ta sig till playoff-final i fjol. Något avancemang har det av en eller annan anledning aldrig blivit men i år så har Per Kenttä och gänget i norr rustat rejält. Löven känns om möjligt ännu bättre den här säsongen och de grönklädda från Umeå är en utmanare som favoriten Djurgården måste ta på allvar inför vårens slutspel. Fredric Andersson är dock skadad och missar första delen av säsongen. Ett jättestort avbräck även om jag tror Löven kommer lösa uppgiften fint även utan sin kapten.

BIK Karlskoga är som alltid pålitliga och kommer finnas med som ett topp 6-lag när 52 omgångar summeras. Det är jag tämligen säker på. Att värmlänningarna tappat Henrik Björklund är däremot inte bra. En av ligans allra bästa spelare har valt att testa lyckan i SHL och frågan är om besökarna ens har scouting-ögat för att vara i närheten av att fylla tomrummet efter “Björka”.

Gästernas försäsong har varit sisådär och Bikarna har endast mäktat med att vinna två av åtta matcher under sensommaren under ordinarie tid. Det blir ingen trea för Karlskoga denna gång. Ettan är i mina ögon ett perfekt tecken att jobba in på en trippel.

Spel: Hemmaseger @ 1,71
Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Winpos Arena
Tid: 19:00
TV: C More Hockey, TV12, C More

Match 2

🚨  Mora IK – Vita Hästen: Hemmaseger @ 1,82

Johan Hedberg har i år fått ihop sitt bygge som som den forne hockeymålvakten ville. Kvar finns superkedjan med Ljunggren-Persson-Carlsson och masarna har i övrigt också värvat smart på flera håll och kanter. Fabian Ilestedt är ny från just fredagens besökare. 27-åringen gjorde 30 pinnar på 50 matcher i Hästen i fjol och är god för åtminstone detsamma i Mora. Harper och Hancock är därtill två hyperintressanta importer som kommer bidra i MIK-dressen.

Vita Hästen litar, som alltid, på leverans från “Super-Mackan” Eriksson. Förra säsongen drämde 37-åringen till med magiska 49 poäng på 51 matcher och betydelsen som han har för klubben är svår att beskriva. Bakom Markus är det däremot en aning tomt och Norrköpings-klubben får finna sig i att åter vara ett sällskap i botten av tabellen då säsongen lider mot sitt slut framåt våren.

Jag känner mig bekväm med att måla upp Mora som klara favoriter och tycker dalalaget får ett nästan för högt odds i premiären. Bra singeletta helt enkelt.

Spel: Hemmaseger @ 1,82
Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Smidjegrav Arena
Tid: 19:00
TV: C More

Match 3

🚨  MODO – AIK: AIK +0,5 @ 2,20

Kvällens sista strid går av stapeln i Örnsköldsvik. MODO var riktigt bra förra säsongen och kommer också vara med och tampas i toppen i år. Den rödklädda klubben lider dock fortsatt av Sam Vigneaults tack och hej under sommaren. Tillsammans med Henrik Björklunds flytt från Karlskoga får Sams tripp till HV71 anses som Hockeyallsvenskans värsta spelartapp inför årets upplaga av ligan.

MODO har ändå fått kvar Woods och Bernhardt. Två jätteviktiga pjäser i detta lag i jakten på framskjutna placeringar. AIK å sin sida har växlat upp rejält inför premiären. Silly-fönstret hos Stockholmsklubben har varit riktigt bra. Gynge, Rockwood och Muzito-Bagenda är underbara nyförvärv och Gynge är god för åtminstone 60 poäng i rätt omgivning den här säsongen. Jag tror också att en spelare som Sandberg kommer lyfta poängmässigt i och med lite nya toppgubbar runt sig.

Det här blir en jämnare fajt än vad många tror. Pluslinan till höger ska anses utmärkt.

Spel: AIK +0,5 @ 2,20
Tävling: Hockeyallsvenskan
Plats: Hägglunds Arena
Tid: 20:30
TV: C More Hockey, C More

Trippeln

Björklöven – BIK Karlskoga: Hemmaseger @ 1,71
Mora IK – Vita Hästen: Hemmaseger @ 1,82
MODO – AIK: AIK +0,5 @ 2,20

Totalt odds: 6,85

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

/Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100