Oddset Trippel

Trippeltipset 26/11 – 21

Fredagstrippel

Det görs nedslag i tre olika länder på fredagens bong. I Serie A bör Cagliari ses med skaplig chans i jumbomötet mot Salernitana hemma på Sardinien. Det ska även West Brom göra hemma på The Hawthorns mot Nottingham Forest, dock tycker jag WBA blir lite väl stora favoriter. Ett underspel från Baskien gör sedermera trippeln komplett till 7,60 gånger fläsket.

Klicka här för att rygga mitt trippelförslag

Spelstopp: 20:44

Cagliari – Salernitana: 1 @ 1,89

I det italienska finrummet är det som sagt jumbomöte på Sardinien. Att nykomlingen Salernitana har haft svårt att växa in i Serie A-kostymen är inte direkt någon skräll. Mot ett normalt sett hemmastarkt Cagliari tror jag Martin Åslunds gamla gäng kan få det kämpigt.

Cagliari

Il Sardi har varit en rejäl besvikelse så här långt. Blott sju poäng har Cagliari skrapat ihop efter 13 omgångar. Sett till expected points är sardinerna det laget som presterat sämst så här långt. Leonardo Semplici fick sparken redan i mitten av september och någon positiv effekt har det inte blivit under Walter Mazzarri. Dock sprutar brassen João Pedro, som nu uppges vara aktuell för det italienska landslaget, in mål precis som i fjol. Pedro gjorde ett av målen i 2-2-matchen senast mot Sassuolo.

Salernitana

Salerno-klubben, som gör sin Serie A-säsong på 23 år, har också haft det riktigt kämpigt så här långt. Salernitana står likt Cagliari på sju inspelade poäng. Gästerna från Amalfikusten har har fått in ett par skapliga spelare under säsongen, bland annat svensken Gagliolo och rutinerade Ribéry. Den 38-årige fransmannen har dock haft stora skadebekymmer under de senaste åren och han uppges vara osäker till spel på Sardinien på grund av en lättare skada.

Speltips

Både Cagliari och Salernitana är två lag som normalt sett gör klart bäst resultat på hemmaplan. Trots att gästerna tog klivet upp från Serie B i fjol hade de minusmålskillnad på resande fot i andradivisionen den gångna säsongen. Samtidigt är känslan att det ska finnas en växel till hos Cagliari som på pappret har ett relativt starkt lag. 1,89 på raka ettan blir kvällens första lir.

Spel: 1 @ 1,89
Tävling: Serie A
Plats: Sardegna Arena
Tid: 20:45
TV: Cmore Live, Cmore

West Bromwich – Nottingham Forest: Nottingham +0,5 @ 2,26

Kvällens engelska bidrag hämtas från The Hawthorns i Championship. Topplaget West Bromwich har varit väldigt pålitliga i hemmaborgen men den här fredagen tror jag Nottingham Forest har bättre chanser på poäng än vad oddsen gör gällande.

West Bromwich

Det är ett något stukat The Baggies som kommer till spel. WBA har haft en hel del oflax på slutet, trots att flera prestationer har varit lovande. På de fem senaste omgångarna har West Brom bara noterats för en vinst och två gjorda mål. Närmast kommer Valérien Ismaëls mannar från ett mållöst möte mot jumbon Blackpool. Navet Jake Livermore var avstängd i den matchen och mittfältaren saknas även den här fredagen.

Nottingham Forest

Forest inledde säsongen rent katastrofalt men efter att Chris Hughton fick sparken har bevisligen någonting hänt. Tolv matcher har spelats sedan dess, på dessa tolv kamper har The Reds resultatraden 6-5-1. Enda förlusten under den nya tränaren Steve Cooper var mot maskinen Fulham. Jack Colback blev utvisad i 0-0-matchen senast mot Luton och är således avstängd här. I övrigt ser statusen i Coopers trupp ljus ut.

Speltips

West Brom är ett av seriens bästa lag som är obesegrade hemma på The Hawthorns. Men med det sagt tycker jag att ett för dagen formsvagt WBA blir för lågt prisade här. Forest har trots allt hittat rätt under Steve Cooper och plockat poäng i elva av de tolv senaste matcherna. Nottingham +0,5 till hela 2,26 är taget.

Spel: Nottingham +0,5 @ 2,26
Tävling: Championship
Plats: The Hawthorns
Tid: 21:00
TV: V Fotboll, V Extra, Viaplay

Athletic Bilbao – Granada: Under 2,5 mål @ 1,78

I den spanska ligan ska ett formsvagt Athletic Club mäta krafter med bottengänget Granada. Här är jag övertygad om att det kommer att bli en hel del furbo och utdelade ostskivor. Att det blir något målfyrverkeri känns mindre troligt.

Athletic Club

Baskerna från Bilbao är i vanlig ordning ett samspelt och svårslaget lag. Däremot saknas det spets för att kunna blanda sig i någon spansk toppstrid. Efter 13 omgångar har Iñaki Williams och company bara noterats för elva fullträffar. I de två senaste omgångarna har Bilbao blivit nollade av både Levante och Cádiz. Å andra sidan har det endast blivit åtta insläppta. Med dessa siffror är Athletic Club seriens klart målsnålaste gäng så här långt på 1,5 mål per match i snitt. Blott två av 13 kamper har gått över 2,5 mål.

Granada

Bottengänget Granada har sett bleka ut hela säsongen och andalusierna kommer med all säkerhet att få slita hårt för ett nytt kontrakt i det spanska finrummet. Även fast Granada torskade med 1-4 senast mot Real Madrid har inte Robert Morenos mannar varit något lag som läckt som ett såll, dock har Granada sett riktigt tama ut rent spelmässigt i mer eller mindre varje match. Mittfältsankaret Monchu blev utvisad mot Real och är därför avstängd här.

Speltips

Även fast Bilbao är ett klart skickligare fotbollslag än Granada har jag svårt att se det rinna iväg på San Mamés den här aftonen. Baskerna har trots allt enorma problem med målskyttet. Att bottenlaget Granada kommer till spel med en defensiv approach på San Mamés är inte heller direkt någon vild gissning. Under 2,5 mål ska vi kunna gnugga in till 1,78.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,78
Tävling: La Liga
Plats: San Mamés
Tid: 21:00
TV: Cmore Fotboll, Cmore

Trippeln

Cagliari – Salernitana: 1 @ 1,89
West Bromwich – Nottingham Forest: Nottingham +0,5 @ 2,26
Athletic Bilbao – Granada: Under 2,5 mål @ 1,78

Totalt odds: 7,60

Klicka här för att rygga mitt trippelförslag

/Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100