Oddset

Trippeltipset 27/9-21

Måndagstrippel

Den allsvenska måndagen bjussar på tre kamper, från Ullevi, Stora Valla och Örjans Vall. Jag tar ställning i både Värmland och Halland, trippelns tredje bidrag hämtas däremot från stöveln där ett trevligt odds dukas upp på Torino som ställs mot en till synes blek nykomling.

Spelstopp: 18:59

Degerfors – AIK: Degerfors +0,5 @ 2,10

I omgång 21 av Allsvenskan får ett formsvagt bottengäng besök av en poängmässigt formstark guldkandidat på Stora Valla. Det här kan bara gå åt ett håll tänker ni? Jag är inte lika säker på det.

Degerfors

De rödvita värmlänningarna är inne i en tung period – fem raka förluster. Degerfors har åkt på flera psykologiskt tunga mål på slutet, samtidigt har det varit ganska ineffektivt framåt. Degen har även haft en hel del domslut mot sig, framförallt i 2-3-förlusten senast mot Djurgården där Bruket blev rånade på en straff. Prestationerna i sig har det däremot inte varit något fel på, varken mot Djurgården eller Sirius, 1-4-förlusten mot Kalmar var även ett resultat som var i överkant. Framåt finns det tveklöst gott om offensiv kraft. Victor Edvardsen är en av seriens poängstarkaste spelare, och nu när även Nikola Djurdjic (2 mål senast) kommit igång lär inget lag gå säkert på Stora Valla.

AIK

Tunga Gnaget är med i guldracet och till Värmland reser Bartosz Grzelaks gulsvarta armé i gott slag – elva raka matcher utan förlust. Däremot har AIK svajat i flera bortamatcher på slutet, dessutom ska man ha med sig att både Alexander Milosevic och Sebastian Larsson är avstängda. Två rejäla avbräck såklart. I 1-1-matchen senast mot Kalmar på Guldfågeln samt det mållösa mötet på Strandvallen mot Mjällby har AIK haft flyt som fått med sig poäng. Att Grzelaks mannar inte är lika framgångsrika på bortagräs råder det ingen som helst tvekan om. Utanför huvudstadens gränser har Gnaget resultatraden 2-3-3.

Att AIK får det lätt på den värmländska åkern har jag svårt att se. Känslan är att Degen, som stundtals såg riktigt bra ut senast mot Djurgården, möter AIK i ett rätt bra läge då både Milosevic och Seb Larsson är avstängda. Värmländskt poängplock till 2,10 plockas.

Spel: Degerfors +0,5 @ 2,10
Tävling: Allsvenskan
Plats: Stora Valla
Tid: 19:00
TV: Discovery+

Halmstad – Sirius: Sirius +0,5 @ 1,74

På västkusten får brunklaget Halmstad besök av Sirius på Örjans Vall. Här målas HBK upp som klara favoriter, för tydliga sådana i mitt tycke.

Halmstad

HBK har genom ett oerhört väldrillat försvar blivit en svårslagen nykomling. Mange Haglunds och Pelle Olssons hallänningar har däremot haft svårt att vinna matcher samtidigt som formen börjat svikta. Efter 20 omgångar har Halmstad bara skrapat ihop fyra segrar, varav en på Örjans Vall. Det offensiva spelet är begränsat och då viktige Marcus Antonsson har fått blött krut i bössan blir det såklart svårt att lösa trepoängare. HBK:s bästa målskytt har gått mållös från elva(!) raka matcher.

Sirius

Det finns en högre höjd i Sirius som befinner sig fem poäng före Halmstad i tabellen. Trots att de blåsvarta tappade flera nyckelfigurer inför säsongen gör Uppsalas stolthet det fortfarande riktigt bra. Innan förlusten senast mot Norrköping (2-4), där Sirius släppte in tre mål på fasta situationer, stod Daniel Bäckströms mannar på tre raka vinster. Den tidigare Brage-målskytten Crille Kouakou har varit ett väldigt friskt tillskott längst fram. Nio pytsar har det blivit från anfallare, blott fyra mål färre än vad hela Halmstad gjort tillsammans.

Som sagt, Halmstad har svårt att vinna matcher och på Örjans Vall har det bara blivit en trepoängare så här långt. Trots detta målas alltså Antonsson och company upp som tämligen favoriter på det halländska gräset mot ett formstarkt Sirius. Viss fördel av underlaget ska brunklaget HBK, men när vi får dryga 1,70 på Sirius-poäng tvekar jag inte på att slå till.

Spel: Sirius +0,5 @ 1,74
Tävling: Allsvenskan
Plats: Örjans Vall
Tid: 19:00
TV: Discovery+

Venezia – Torino: 2 @ 2,14

På stöveln har nykomlingen Venezia fått en riktigt tung start. Efter fem omgångar står Paolo Zanettis mannar på en vinst och fyra förluster. I den sjätte omgången väntar Torino som sett klart bättre ut, trots detta får vi ett rätt smaskigt odds på Il Toro.

Venezia

Venezia slutade inte bättre än på femte plats i Serie B den gångna säsongen, men genom playoff-spel kunde Venedig-klubben ta klivet upp till det italienska finrummet, för första gången på 19 år. Venezia har föga förvånande fått en tung start på säsongen. Hittills enda vinsten var borta mot Empoli (också nykomlingar) i den tredje omgången. Truppen Zanetti har till sitt förfogande är både ung och oprövad, dessutom dras ett par spelare med skador. Både Arnor Sigurdsson och målvakten Niki Mäenpää uppges missa matchen. Värt att ha i beaktning är även att Venezia har sämst xG-siffror av samtliga lag i Serie A.

Torino

Il Toro har gjort flera bra matcher under inledningen och kvalitén i truppen finns för att kunna aspirera på platserna på den övre halvan. Torino inledde med två snöpliga förluster mot Atalanta och Fiorentina, därefter har det blivit vinster mot Salernitana och Sassuolo samt ett kryss mot Lazio. I 1-1-matchen senast mot Lazio var Torino klart närmast segern och sett till matchbilden hade Turin-klubben varit förtjänta av tre pinnar. Romarna fick en straff till skänks som Ciro Immobile förvaltade på stopptid. Andrea Belotti har saknats i de senaste matcherna på grund av en skada och Torinos skyttekung uppges även missa den här matchen, likaså Marko Pjaca. Detta är två tydliga offensiva avbräck. Dock ser Simone Verdi ut att vara tillbaka på banan, framåt finns även meriterade spelare som Lukic, Linetty och Sanabria.

Jag tycker kort och gott att oddset är för högt på Torino, trots avsaknaden av både Pjaca och Il Gallo” Belotti. Tydlig kvalitetsskillnad ska det vara. 2,14 på raka tvåan hugger vi.

Spel: 2 @ 2,14
Tävling: Serie A
Plats: Pier Luigi Penzo Stadium
Tid: 20:45
TV: Cmore

Trippeln

Degerfors – AIK: Degerfors +0,5 @ 2,10
Halmstad – Sirius: Sirius +0,5 @ 1,74
Venezia – Torino: 2 @ 2,14

Totalt odds: 7,82

Klicka här för att rygga mitt trippelförslag

/Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100