Oddset Trippel

Trippeltipset 29/11 – 21

Allsvensk trippel

Den näst sista allsvenska omgången går i mål under måndagskvällen med tre kamper. Pluslinorna på både Sirius och Örebro gillas, därutöver backas Elfsborg mot ett synnerligen bortasvagt AIK. 7,38 gånger smeten betalar kvällens triss!

Klicka här för att rygga mitt trippelförslag: 

Spelstopp: 18:59

Sirius – Häcken: Sirius +0,5 @ 1,64

Vi börjar i Uppsala där Sirius kan säkra kontraktet. Allt som krävs är en pinne i hemmamötet mot Häcken. Något de blåsvarta bör kunna lösa.

Sirius

Uppsalas stolthet har gjort en helt okej säsong efter förutsättningarna. Försvaret har förvisso läckt en del men framåt har Sirius levererat, inte minst Kouakou. De blåsvarta har stått för ett par fina insatser på slutet. Vändningen borta mot Mjällby följdes upp med ett kryss mot Blåvitt. I 3-3-matchen mot IFK Göteborg var Sirius klart närmast segern och om något det bättre laget.

Häcken

Större förväntningar hade man på Jeremejeffs Häcken som var tabelljumbo vid EM-uppehållet. Efter att Per Mathias Høgmo tog över laget har göteborgarna växlat upp och kontraktet är nu säkrat. Men prestationerna har ändå varit ojämna under i stort sett hela hösten. Efter ett par risiga insatser mot Östersund (1-1), Halmstad (2-3) och Kalmar (1-4) har Häcken besegrat Degerfors samt kryssat mot Malmö.
Høgmo saknar alltjämt ett par gubbar. Heintz och Youssef är fortfarande skadade medan Friberg återfinns på botbänken.

Speltips

Spontant känns detta öppet. Dock tycker jag att motivationen bör vara en liten faktor. Rent sportsligt har trots allt inte Häcken något att spela för, således ställer jag mig något frågande till gästernas favoritskap i Uppsala. Sirius +0,5 till 1,64 blir spelet.

Spel: Sirius +0,5 @ 1,64
Tävling: Allsvenskan
Plats: Studenternas IP
Tid: 19:00
TV: Discovery+

Mjällby – Örebro: Örebro +1,5 @ 1,90

Med tanke på att Mjällby har avsevärt mycket bättre målskillnad än Degerfors är de gulsvarta i praktiken redan klara för spel i Allsvenskan 2022. Ikväll kan dock Mjällby bli matematiskt klara. Örebro hemma ska såklart vara en passande uppgift, men här anser jag att värdet ligger på underdogen.

Mjällby

Mjällby har haft problem med målskyttet under stora delar av säsongen men lyckligtvis har Malmö-lånet Amin Sarr levererat för de gulsvarta under hösten. Sju pytsar står anfallaren noterad för. Närmast kommer Anders Torstenssons mannar från en 2-0-vinst uppe i Östersund som var en ren parodi till match. Planen var helt snötäckt och fick avbrytas vid flera tillfällen. Kuggen Löfquist vilades i Östersund på grund av en känning i baksidan. Mittfältaren är även osäker till spel här. I övrigt saknas Viktor Gustafson på grund av en avstängning.

Örebro

Gästerna kom in fel i säsongen och Örebro har väl egentligen stått med halva foten i Superettan under hela året. Men trots att örebroarna redan är degraderade så har de inte kastat in handduken. Men de senaste insatserna från de vitklädda har varit fullt dugliga. Efter 1-1-matchen mot Halmstad har Örebro rent spelmässigt stått upp bra mot lag som Djurgården (0-1), Hammarby (2-3) och senast Kalmar (1-2). Vitale Besara drog på sig säsongens tredje varning mot Kalmar och är därför avstängd här. Gerzic ser även ut att missa matchen på grund av en skada.

Speltips

Mjällby ska såklart ses som stora favoriter, men de gulsvarta är inte direkt något utpräglat Rock’n’roll-gäng som bara blåser på. Att det här rinner iväg till stora siffror har jag svårt att se. Örebro har löst +1,5-linan i de fem senaste matcherna. Jag tror även att de kan lösa linan på Listerlandet till 1,90.

Spel: Örebro +1,5 @ 1,90
Tävling: Allsvenskan
Plats: Strandvallen
Tid: 19:00
TV: Discovery+

Elfsborg – AIK: 1 @ 2,37

I och med helgens resultat talar allt för att Malmö FF blir svenska mästare. Men trots detta står det ändå oerhört viktiga poäng på spel i toppmötet i Borås. AIK återfinns på den sista Europaplatsen inför den näst sista omgången, men avståndet ner till Elfsborg är blott en poäng.

Elfsborg

Trots flera tunga tapp från förra säsongen fortsätter boråsarna att imponera under Jimmy Thelin. Elfsborg har sett stabila ut under hela året och för dagen är Per Frick och gänget ett av seriens formstarkaste lag. På de sju senaste omgångarna har Elfsborg vunnit fem matcher. Närmast kommer Thelins gubbar från en moralhöjande vinst borta mot ett svårslaget Halmstad där Ondrejka av alla avgjorde på stopptid.
Sedan tidigare saknas busen Simon Strand på grund av en avstängning, Väisänen sitter också på botbänken.

AIK

Gnaget har fortfarande en minimal chans att norpa Lennart Johanssons pokal. Men för att det ska inträffa krävs full pott i de avslutande omgångarna samtidigt som Malmö FF kammar noll i hemmamötet mot Halmstad. Att AIK löser tre poäng i Borås känns föga troligt. Bartosz Grzelaks armé har som bekant haft enorma problem på resande tass under hela säsongen. Resultatraden på bortaplan är 4-3-7 medan AIK har 12-2-0 hemma på Friends. Detta är inga siffror som går att bortse från. Att Seb Larsson är avstängd är dessutom ett jätteavbräck.

Speltips

Gnaget har kammat noll i fyra av de fem senaste bortamatcherna och i Borås saknas som sagt Seb Larsson på grund av en avstängning. Detta borde ett formstarkt Elfsborg ha skaplig chans att utnyttja på plastmattan. 2,37 på raka ettan är taget.

Spel: 1 @ 2,37
Tävling: Allsvenskan
Plats: Borås Arena
Tid: 19:00
TV: Discovery+

Trippeln

Sirius – Häcken: Sirius +0,5 @ 1,64
Mjällby – Örebro: Örebro +1,5 @ 1,90
Elfsborg – AIK: 1 @ 2,37

Totalt odds: 7,38

Klicka här för att rygga mitt trippelförslag: 

/Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100