Oddset Trippel

Trippeltipset 30/11 -21

Italienskt & brittiskt 

Det är midweek-omgång i både Serie A och Premier League. Under tisdagskvällen gillar undertecknad målspel från både Florens och West Yorkshire, Norwich hålls även i handen i jumbomötet uppe i Tyne and Wear. 

Klicka här för att rygga mitt trippelförslag

Spelstopp: 18:29

Fiorentina – Sampdoria: Över 2,5 mål @ 1,71

Tuff bortamatch väntar för Albin Ekdal och hans Sampdoria på Artemio Franchi i Florens. Fiorentina har en av Europas hetaste anfallare i kedjan och känslan är att Viola ska kunna göra ett par påsar på ett bräckligt Samp. 

Fiorentina

Viola varit inblandade i flera sevärda matcher under den här hösten, framförallt hemma i Florens. Samtliga sju matcher på Artemio Franchi har gått över 2,5 mål. Den senaste hemmamatchen slutade 4-3 mot Milan där Vlahovic och Zlatan gjorde två mål vardera. Vlahovic hittade även nätmaskorna i helgens derby mot Empoli, dock blev det torsk med 1-2. Den unge serben, som jagas av diverse storklubbar, har varit helt brutal under hela kalenderåret och med sina 11 strutar denna säsong toppar han skytteligan i Serie A. Faktum är att det bara är Lewandowski som gjort fler ligamål än Vlahovic under 2021. 

Sampdoria 

Gästerna från Genua besitter inte samma kapacitet och efter 14 omgångar är Sampdoria sex pinnar bakom Fio i det italienska finrummet. Dock finns det relativt hög kapacitet hos Samp där gamla rävar som Candreva, Ekdal, Quagliarella och Caputo huserar. Formen är dessutom gryende med två raka vinster i bagaget. I 3-1-segern senast mot Hellas Verona fanns Ekdal med i målprotokollet, likaså Candreva som haft en riktigt fin säsong så här långt.

Speltips 

Jag tror det här mycket väl kan bli en sevärd och målrik tillställning, precis som marknaden är inne på. Har Fio och Vlahovic en bra dag kan de mycket väl lösa linan (över 2,5) på egen hand. Det har som sagt blivit minst tre mål i alla Violas hemmamatcher den här säsongen. Offensiva kvalitéer finns det även hos Samp – elva av deras 14 matcher har gått över 2,5 mål. Dessa underlag garanterar såklart inte en målrik historia, men 1,71 på att det blir minst tre pytsar känns ändå bra nog. 

Spel: Över 2,5 mål @ 1,71
Tävling: Serie A
Plats: Artemio Franchi
Tid: 18:30
TV: Cmore Fotboll, Cmore 

Newcastle – Norwich: Norwich +0,5 @ 1,90

I jumbomötet på St James Park i Tyne and Wear lär det inte bli något skönspel. En tajt dust är troligtvis att vänta. I skrivande stund prisas jumbon Newcastle under dubbla degen vilket jag ställer mig något frågande till. 

Newcastle

De nya saudiska ägarna lär öppna lädret i januarifönstret, för det här bygget ser inte ut att hålla Premier League-klass. Försvaret är ihåligt, mittfältet trubbigt och framåt finns det inte speciellt mycket spets bortsett från trollgubben Saint-Maximin. Efter 13 omgångar står de vitsvarta fortsatt på noll vinster. The Magpies parkerar även längst ner i expected points-tabellen. Hemmamötet mot Brentford (3-3), som var Eddie Howes första match på tränarbänken, var en full godkänd prestation. Men detta följdes upp med en riktigt slät figur i helgen mot Arsenal då det blev torsk med 0-2. 

Norwich 

“Kanariefåglarna” ser även ut att gå mot en tuff säsong. Dock har Norwich helt klart spelat upp sig på slutet. Efter att Dean Smith tog över klubben har de gulgröna besegrat Southampton och plockat poäng av Wolves. Dessförinnan besegrades även Brentford. I helgens mållösa möte med Wolves var Norwich faktiskt det bättre laget. Pukki tog sig till flera bra lägen och “borde” väl också ha hittat nätmaskorna. 

Speltips

Jag tänker inte sitta här och hylla Norwich till skyarna, men gästerna har helt klart spelat upp sig på slutet. Undertecknad var helt klart snett på det i helgen då Pukki och company var det bättre laget i hemmamötet mot Wolves. Skaplig poängchans ska det definitivt finnas mot ett trubbigt och vinstlöst Newcastle. Norwich +0,5 till 1,90 liras. 

Spel: Norwich +0,5 @ 1,90
Tävling: Premier League
Plats: Carrow Road
Tid: 20:30
TV: V Fotboll, Viaplay 

Leeds – Crystal Palace: Över 2,5 mål @ 1,99

Leeds letar formen och ställs nu mot ett för dagen fredligt Crystal Palace hemma på Elland Road. Jag tror mycket väl att det kan smälla i båda burarna och runt dubbla degen gillas oddset på överspelet. 

Leeds

Bielsa-effekten ser ut att sjunga på sista versen, som det så många gånger har förr har gjort för den gode “El Loco” efter 3-4 år i en och samma klubb. Leeds har inte lyckats bibehålla energin i från i fjol då de vitklädda slutade på den övre halvan. Skador på Koch, Ayling, Bamford och Raphinha har såklart stört. Den sistnämnda brassen är dock tillbaka i spel vilket är oerhört viktigt för det offensiva spelet. Ayling och Bamford uppges även vara åter i träning. Närmast kommer Leeds från ett mållöst möte mot Brighton där Bielsas mannar hade flyt som fick med sig poäng. Brighton skapade flera 100-procentiga målchanser och noterades för 1,99 i xG. 

Crystal Palace

“Örnarna” från London har i sin gått bättre än förväntat, i alla fall sett till mina förväntningar inför säsongen. Patrick Vieira har sannerligen fått fart på det offensiva spelet. Benteke har börjat göra mål igen, Gallagher har även varit ett väldigt lyckat nyförvärv. Klass finns det såklart också i Zaha. Till skillnad från Roy Hodgson-tiden har Palace varit rätt målrika. Londonlaget har gjort mål i åtta raka matcher och efter 13 omgångar är CP seriens femte målgladaste lag med 2,9 mål per match i snitt. Åtta av 13 kamper har gått över 2,5 mål. 

Speltips

Även fast det roliga ser ut att vara över för Bielsa i West Yorkshire så bör ändå en hygglig prestation ligga bakom hörnet. Brassen Raphinha är nu fit for fight och lär precis som i helgen få 90 minuter. Palace är sin tur som som ett helt nytt lag under Vieira – betydligt mer framåtlutat än under Hodgson-eran. Allt som allt känns över 2,5 mål runt dubbel deg aningen högt. 

Spel: Över 2,5 mål @ 1,99
Tävling: Premier League
Plats: Elland Road
Tid: 21:15
TV: V Premium, Viaplay 

Trippeln

Fiorentina – Sampdoria: Över 2,5 mål @ 1,71
Newcastle – Norwich: Norwich +0,5 @ 1,90
Leeds – Crystal Palace: Över 2,5 mål @ 1,99

Totalt odds: 6,47

Klicka här för att rygga mitt trippelförslag

/Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100