Oddset Trippel

Trippeltipset 5/6-22

Smaklig trippel från Nations League

Matcherna från Nations League duggar tätt och redan under söndagen är det dags att vila ögonen på tre matcher från den andra omgången. Tjeckien – Spanien och Portugal – Schweiz är alla fighter som hittar in på min trippel, men störst fokus stjäl givetvis slaget om Norden på Friends Arena. Ska baggarna få smaka på svenskt stål?

Spelstopp trippeln: 20.44

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

Match 1

  Tjeckien – Spanien: Bortaseger @ 1,78

Tjeckien inledde Nations League med en kolossalt viktig seger mot Schweiz, men för alla som bevittnade tillställningen var det en triumf som inte stämde överens med vad dumburken visade. Pilsner Urquell-vurmarna åstadkom inte särskilt mycket av glädje i offensiv väg och det ska dessutom föras till protokollet att ett av tjeckernas mål var ett självmål signerat Sow. Utan storstjärnan Schick saknas mängder av spets i de främre leden och jag tror inte att värdarna erbjuds varken boll eller ytor mot ett skickligt Spanien.

Luis Enriques paellor imponerade stundtals i slaget om den Iberiska halvön mot Portugal där gästerna länge hade bud på 2-0 innan ärkerivalen kvitterade till 1-1. Spanjorerna ska känna sig missnöjda som sent tappade två poäng, men insatsen var å andra sidan en att bygga vidare på. Gavi, Morata och Sarabia oroade portugisernas försvar gång efter annan och denna afton är det inte otänkbart att spelare som Olmo och de Tomás får chansen. Det är klasspelare vars spetsegenskaper inte motsvaras på andra sidan.

Tjeckien lär med största sannolikhet ligga lågt och sedan spela på omställningar och framför allt fasta situationer. Det kan månne räcka till mål, men över 90 minuter ska Spanien bara vara bättre än sina opponenter. 1,78 är tillräckligt för att jag ska trycka av på bortasegern.

Spel: Bortaseger @ 1,78
Tävling: Nations League
Plats: Sinobo Stadium
Tid: 20.45
TV: Viaplay

Match 2

  Portugal – Schweiz: Schweiz (1) @ 2,12

Portugal skötte sina kort rätt i derbyt mot Spanien. Fernando Santos och dennes adepter vände hem från Sevilla med en poäng och var framför allt farliga när det vankades omställningar. Leao, Ronaldo och Bernardo Silva är alla spelare som även Schweiz får se upp med, men här väntar med det sagt en kamp där portugiserna förväntas föra matchbilden. Något jag inte anser att värdarna är lika bekväma med som att spela på kontringar. Kan gästerna från alplandet stänga ner ytorna för nämnda Silva och Fernandes är mycket vunnet.

Schweiz gick i sin tur på en mina mot Tjeckien efter 1-2 i nacken. Spelmässigt var det dock siffror som inte var i paritet med matchbilden. Schweiz dominerade såväl bollinnehavet som målchanserna och en annan dag hade Murat Yakin och hans lirare firat tre poäng med en sängfösare. Så blev dock inte fallet, men jag tror att gästerna ska kunna bjuda upp till dans i Lissabon. Xhaka och company har flera gånger, inte minst i EM, visat att de kan stå upp mot länder från den övre hyllan och jag blir inte förvånad om klockmästarna får med sig poäng härifrån.

Oddset på Portugal anser jag väl tilltaget och istället lockas jag av ett handikappspel på de tillresta. Schweiz (1) – detsamma som X2 – testas till finfina 2,12.

Spel: Schweiz (1) @ 2,12
Tävling: Nations League
Plats: Estádio José Alvalade
Tid: 20.45
TV: V Sport Premium, Viaplay

Match 3

  Sverige – Norge: Över 2,5 mål @ 2,24

Det ska erkännas att det kittlade till i kroppen när lottningen till innevarande upplaga av Nations League höll hov. Sverige lottades i samma grupp som Norge och äntligen är det väl dags att ge grannarna i väst en smäll på snoken? Baggarna har fått luft i lungorna efter sportsliga framgångar i såväl tennis (Ruud) som friidrott (Warholm), men i fotboll är det än så länge lusekoftorna som agerar lillebror.

“Det nya Sverige” inledde Nations League med en 2-0-viktoria mot Slovenien där Party-Janne övergick sitt älskade 4-4-2 till förmån för mer offensiva 4-3-3/4-2-3-1 (vem bryr sig?). Blågult såg småspännande ut i offensiv riktning där Forsberg och Kulusevski kom mer till sin rätt, men bakåt såg herrskapet mer än lovligt sårbara ut. Ett skickligare landslag än Slovenien hade förmodligen sårat Sverige fler än en gång. Avbräcken i backlinjen spelar givetvis en stor roll och så länge ingen hunnit bli mirakulöst skadefri blir detta en svettig uppgift.

Inte minst då en rödblå Terminator agerar spjutspets i baggarnas lag. Haaland, vem annars, sköt Serbien i sank på Stadion Rajko Mitic med matchens enda mål och såg till att Sverige endast toppar gruppen på målskillnad. I sällskap av Ödegaard trivs Alf-Inges son med tillvaron i landslagsdressen, något 16 strutar på 19 (!) landskamper vittnar om. Med tanke på Sveriges rådande avbräck i försvaret och ovanan av det nya spelsättet lär fina ytor uppstå för den blonda pansarvagnen. Oddsmarknaden tror starkt på en målsnål tillställning, men jag är inte alls inne på samma spår. Jag tror istället på en målrik drabbning och lirar således över 2,5 mål till smaskiga 2,24!

Spel: Över 2,5 mål @ 2,24
Tävling: Nations League
Plats: Friends Arena
Tid: 20.45
TV: TV6, Viaplay

Trippeln

Tjeckien – Spanien: Bortaseger @ 1,78
Portugal – Schweiz: Schweiz (1) @ 2,12
Sverige – Norge: Över 2,5 mål @ 2,24

Totalt odds: 8,45

Rygga min trippel här (förskriven kupong)

/Trippel-Magikern

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100