Neves analyserar Australien Open Grand Slam

US Open 2021 Championship

Jag har kommit in bra i turneringen och sett det jag vill. Ganska mycket skrällar så här långt och det är väldigt varmt i New York vilket har gjort att många spelare har problem med fysiken och krampar rejält. Tyvärr har jag inte samma möjlighet att bedriva en blogg som under Australien Open men här kommer några spel inför dag 2.

Stefanos Tsitsipas – Adrian Mannarino under 29 game 2,00 Pinnacle. Låg.

Tsitsipas vann en högkvalitativ match mot Andy Murray I första rundan. Tsitsipas började lite tveksamt men spelade upp sig och höll riktigt hög nivå bitvis. Greken har sina främsta resultat på grus men behärskar hard court bra också där han slog Nadal tidigare i Australien Open, bland annat. Banorna är i år snabbare än normalt och det gynnar offensiva spelare som får en lite fördel att blåsa bort defensivt skickliga motståndare. Mannarino är en kille jag gillar som är bolltrygg och missar sällan.

Här kommer han dock bli slaktad av Tsitsipas offensiva spel. Stefanos kommer få all tid i världen på sig att svinga och han kommer blåsa bort Mannarino från banan. Jag spelade själv -8 game 1,74 tidigt och den linan har tyvärr gått ner för mycket men jag tror det är ok värde i under 29 game. Det är ingen rolig lina att spela då vi i princip är körda om Mannarino skulle ta ett set till tie break därför håller jag ner insatsen. Stefanos som har ambition att vinna turneringen kommer vara mer angelägen än normalt att hålla matchen så kort som möjlig då han fick en lång femsetare i första matchen.

Marcos Giron – Daniel Evans. Giron rak seger 2,04 Pinnacle. Låg.

Daniel Evans har haft covid I sommar och insjuknade värre än andra idrottsmän. Han var riktigt risig och har haft problem med din fitness efter det. Hans form är begränsad och han var orolig om han skulle orka en längre match I första rundan mot grusspelaren Thiago Monteiro.

Evans vann I fyra set men hade helt klart problem fysiskt under matchen och säger såhär om sin fysiska status: ”said he took extra satisfaction in the first‑round win after his time away from the court in the summer. Asked if the physical issues were different from those he faced when recovering from Covid, he said he was not sure. “I had a pretty bad headache and I’ve never felt that before but feel very tired and I think that’s probably the main thing. I’m hoping it is, I felt pretty good at the end. Normally, in hot and humid [conditions] I enjoy it and I’m good in those conditions but not today. I said before the tournament that it’s hard to take one from the other. I don’t know if I haven’t played a lot, or it is the lasting effects [of Covid]. I’m hoping, obviously, that it’s not the lasting effects and I’m just not fit at the minute.”

Monteiro som Evans mötte är dålig på snabba underlag och det kommer bli annat motstånd nu i hemmaspelaren Marcos Giron. Giron är ingen spelare jag följer speciellt mycket, det ska erkännas. Jag såg ikapp hans match från förstarundan som han vann enkelt mot kalle fransmannen Hoang och det sa egentligen inte så mycket Giron är halvbra på allt. Ok serve, rör sig bra och känns fysiskt stark. En stor fördel är den aktiva US Open-publiken som kommer hålla på hemmaspelaren Giron. Jag vill betona att Evans är den bättre spelaren av dom två i grunden och att en del är inbakat i oddset men jag tycker forfarande att det finns lite värde kvar. Matchen kommer bli fysisk och jag tror att Giron grajndar ner Evans här.

Facundo Bagnis – Marco Trungelliti. Bagnis rak 1,80 Pinnacle. Låg.

Två spelare som jag heller inte följer speciellt mycket därför vill jag hålla ner insatsen. Bagnis har varit med ett tag och har höjt sin senaste åren och är 80 i världen. Han är en grusspelare i grunden men behärskar hc helt ok. Han slog trötte Daniel i första rundan i tre raka vilket får anses som en stor framgång. Jag tycker inte att Bagnis är supervass men oddset här känns intressant. Trungelliti är också han en gruspelare men tog en på pappret mycket mer meriterad seger i första rundan när han slog Davidovich Fokina i fem set.

Det ska dock adderas att Fokina var skadad och presterade en bir ifrån sitt bästa. Dock fick Trungelliti tillbringa 4h 28min på banan mot Bagnis två timmar vilket är en stor skillnad. Dom här två känner varandra väl, båda är födda 1990 och båda är från Argentina. Trungelliti har 4-2 i inbördes men det var längesen nu och alla mötena är på grus. Matchen kommer bli seg med långa dueller. Det skiljer 120 platser på ranken (man ska ta det med en nypa salt) och Trungelliti fick den klart tuffare match i första rundan. Jag tycker att Bagnis ska vara större favorit och testar ett lågspel.

Guido Pella – Frances Tiafoe. Pella rak 3,50. Pinnacle. Låg.

Här är det väl rätt att Tiafoe med dokumenterad form och hemmaplan är favorit men det har sprungit i väl väl mycket. Guidio Pella är den två av dom med bättre meriter även om hans form har varit dunkel ett tag. Pella har dock en klart stigande formkurva och jag blev förvånad/impad hur lätt han slog Filip Krajinovic i första rundan. Det ska sägas att Filip Krajinovic var dålig men Pella servade mycket bra och var solid matchen igenom.

Tiafoe är den som slår hårdare av dom men han kommer också missa en del. Pella är ganska seg och även om Pella inte har radat upp bra resultat sista året så tycker jag att marknaden har tappat honom här. Tiafoe är ingen som levererar stabila insatser på löpande band och torskade bland annat mot Micke Ymer förra veckan. Kambi hade sjuka 3,90 i går men 3,50 känns fortfarande okej här.

Taylor Fritz – Jenson Brooksby. Fritz rak seger 2,16 Pinnacle. Hög. Spelas torsdag.

Match mellan två hemmaspelare där jag fick en chock när jag såg oddset. Jenson Brooksby har fått ett genombrott i sommar med ett par riktigt fina resultat. Bland annat en semifinal i Washingtons 500 turre där han slog spelare som Augier-Aliassime och Tiafoe. Brooksby har lite annorlunda teknik och ser bitvis lite kantig ut men han är en riktigt smart spelare som är bra på att flytta runt sina motståndare.

Det ska dock sägas att han slår ganska löst och jag är inne på att han kommer få problem här. Brooksby slog en ganska kass Micke Ymer i natt. Micke servade dåligt och blev bruten hela 11 gånger am Amerikanen. Men eftersom matchen var jämn så betyder det att Micke också lyckades bryta Amerikanens serve en del gånger, nämligen vid åtta tillfällen. Micke Ymer gjorde en sådär insats men det är inget mot hur han skämde ut sig på banan. Han lyckades dra på dig ett poängstraff som sedan följdes upp av ett game-straff i set två vid ställningen 2-4. Detta vid ett ganska kritiskt läge av matchen. Hade Micke spelat på sin normala nivå och betett sig som en vuxen människa (eller en 5-åring hade räckt) så vinner han den här matchen.

Brooksby är bra men jag är inne på att det går lite för snabbt för honom och det kommer det göra i morgon. Taylor Fritz har haft dunkel form sedan en operation efter Franska Öppna men jag blir mäkta imponerad över hans insats mot Alex de Minaur i natt. Matchen spelades i mycket högre tempo än Brooksby/Ymer och Fritz som har en fantastisk forehand lyckades slå hål på ”väggen” De Minaur. Fritz har rört sig kantigt hittills i karriären men även den biten har förbättrats avsevärt. Fritz är etablerad topp 50 spelare och har en annan erfarenhet av den här typen av matcher. Han har absolut den power som krävs för att slå hål på Brooksby och Brooksby kommer nu få möta en riktigt bra serve till skillnad från Micke Ymer som har en av tourens sämsta servar.

Brooks kommer nog vara med ett tag i matchen men han kommer få löpa kopiöst för att försvara sig mot Fritz mycket bättre grundslag. Självklart så kommer Fritz missa en del men jag känner mig confident på att Brooks kommer få vika ner sig till slut. Det ska adderas att Brooks krampade en del mot Ymer, visst det var en annan match med längre dueller men det är inget plus inför morgondagens match. Jag trodde typ att Fritz skulle stå i 1,50 och funderade i natt på hur många game hcp jag skulle orka spela honom med. När Pinnen öppnade Brooks som klar favorit så fick jag ägna halva förmiddagen åt att spela ner Fritz och jag tycker fortfarande att värdet är massivt. Det verkar uppenbarligen vara så att många gillar Brooksby och det finns i leken att oddset på Fritz kan städa upp lite till men jag är helt säker på att Fritz ska vara favorit i detta mötet och spelar ett högspel.

Det kanske kommer blir uppdateringar i veckan beroende på hur mycket tid jackpotomgångarnna på travet tar. Vi hörs!

Chatta