David Neves

V75 – Favoriten synas!

V75-2: En del talar för favoriten men motståndet är helt annat än vad hon mötte senast. Gardering given!

Andelar till dagens V75 hittar du här!

B
11 Lupin Håleryd
1 Bellis Frontline
3 Essie Gonzales
4 Gaia Barsk

C
13 Ies Elisabet
12 Whitsun Madonna
9 Lisa S.E.
10 Belle Godiva
15 Mellby Guava

D
2 Ultralight
7 Tritons Ariel
5 Carlos Chablis
8 Listas Thaitanic
6 Listas Alice
14 Santana’s Ultimate

Spetsstrid: 1 Bellis Frontline är snabb ur volten och spetsar initialt för att släppa till favoriten 3 Essie Gonzales.

V75-2 är ett ganska ihåligt stolopp där jag först hade bestämt mig för att spika favoriten 3 Essie Gonzales då jag ansåg att många större spelare ändå skulle gå emot och att hon skulle gå ner spelmässigt. Men det finns en gräns för allt och när jag nu, på fredag kväll ser att hon är spelad till över 60% på V75 så borde det direkt oseriöst av mig att inte skriva om hela analysen då fler än jag trodde verkar gå på favoriten.

Det är så att hon har en ganska bra uppgift men eftersom hon är så pass stor favorit så måste vi börja med det negativa. För två starter sen körde hon till spets i ett ganska billigt lopp i Finland. Hon släppte till favoriten och liftade med okej som tvåa på avstånd. Det gick 1.12,5 första 500 och 1.14,0 på varvet. Så tempot var okej utan att vara högt.

Ellie Gonzales kom i mål på 1,15,6 och var helt enkelt trött i mål eftersom hon inom kunde följa hästen framför. Senast så gjorde hon debut i Katja Melkkos regi. Denna starten gör mig riktigt kluven, vi börjar med det positiva. Hästen varvade på långsamma 1.20,0 mot ett beskedligt gäng och gick undan enkelt på en väldigt billig segertid (1.17,3). Banan var något tung den här dagen och allt annat än snabb. Att konkurrenterna inte kunde följa stärker den tesen. Att Essie Gonzales gick från spår 2 och kunde köra sig till ledningen var också väldigt bra för hennes skull. Vägen mot spets ligger öppen här och värsta motbuden har många att runda.

Den negativa för Essie Gonzales är att motståndet i det loppet nog var ännu sämre än jag först trodde. Loppet var stängt vid 350.000kr och det var tillägg vid 115.000kr. Hästarna som Essie Gonzales möter på lördag (de som står 20 meter bakom) får ha tjänat upp till 600.000 och är mycket bättre. Det ska sägas att Essie tjänade 100.000kr i det aktuella loppet och därmed har fått en bra bit över 50% av sina pengar på en start. Som spelad till 60% så vill jag veta att hon är mycket bättre än vad hon egentligen har visat så jag garderar henne.

11 Lupin Håleryd vann senast från spets på V75 Umåker på juldagen. Stoet står också kanske tufft inne i loppet och har bortsett senast mött motstånd som inte håller V75 klass. Hon förstärks med Ulf Ohlsson i sulkyn. Tidig till 11%.

1 Bellis Frontline är väldigt snabb ut ur volten och kommer mest troligt få ett riktigt bra lopp här, förhoppningvis i rygg på favoriten. Senast (nyårsdagen) satt hon fast med rubbet över mål, 2% på V75 är bra när det står bra löpningsförlopp i programmet.

4 Gaia Barsk debuterade senast för Oscar Berglund och gjorde då första starten på fyra månader. Hon var ute i ett klent gäng men fick dra fram vinnaren sista halvvarvet och gjorde det ok. Med det loppet i kroppen, lättning i balans och huvudlag så borde hon vara ytterligare förbättrad här. Att Erik Adielsson sitter upp över också hästens segerchanser.

13 Ies Elisabet gjorde en slät figur senast med skor och feelingen är att hon tillhör skaran hästar som missgynnas mer av att inte kunna springa barfota. Mycket hänger på starten här så springspåret med springband kan göra att han hamnar helt snett på det. Oavsett så har hon mött och slagit betydligt tuffare hästar än så här. Jag betalar för henne på ren grundkapacitet som singelprocentare.

12 Whitsun Madonna har efter två perfekta löpningar tackat genom att enkelt spurta till seger. Från detta läge så lär det bli tuffare lopp och därmed minskar segerchanserna. Hon trivs med brodd och har ofta en bra avslutning om det klaffar lite. Ok till under 5%.

Andelar till dagens V75 hittar du här!

//David Neves