Travet V75 bild

V75 Mantorp Lördag

Ingen jackpot på V75 denna veckan men en ganska klurig omgång med en väldigt svag storfavorit som ska fällas (och bokas på betfair). Det är även V75 på söndag med Copenhagen Cup där några av våra lag kommer hålla kiosken öppen.

Jag kommer dock att fokusera på lördagen i texten nedan. Mantrop har kort upplopp (177 meter) och de innersta spåren bakom bilen är ganska kalla. Mer om det och omgången i övrigt i Travpodden som finns här där toppkusken Carl-Johan Jepson gästar.

Jag vill som vanligt slå ett slag för challenge på Svenska Spel som har 50.000 extra att spela om under lördagens omgång som vanligt numera. Spelformen ger inga miljoner men kan ändå de bra betalt, 80.000kr betalade 8 rätt i onsdags till exempel. Länken till challenge finns HÄR!

V75-1
Ser 1 Gazza B.R. 26% som favorit. Loppet är över 3140 vilket är utslagsgivande, färre hästar kan hänga med och avsluta en trudelutt som under kortare distanser. Favoriten är bra och kan absolut spåra runt om. Jag vill dock ha med 2 Emoji 21% som är en riktigt bra häst och jag blev mäkta imponerad om hur hästen avslutade senast när han plockade ner Reddington. Även 3 Royal T.N. 3% åker med på min lapp, hästen är van lång distans och toppformen finns där sedan ett tag.

V75-2
Jag trodde att jag kunde bygga mina system runt 4 Religious här 20%. Problemet är att Mika Forss precis sa i V65-direkt att det blir passivt upplägg och att man siktar på finalerna om två veckor på Solvalla. Hästen kan såklart vinna ändå men är inget jag orkar gå på med den informationen. 1 Vincero Gar 35% kunde allt i fjol liksom flera av Gocciadoros hästar men risken är överhängande att hästen är flera snäpp sämre även om hästen numera tränas av Björn Goop sedan någon vecka, överspelad. Bakom dessa två så kommer vi under 10%. Med två strykningar så kommer bakspårshästjarna in i matchen. 11 Macelleria 6% är bra och borde ha en rimlig chans med lite klaff och att favoriterna inte riktigt är på topp. Jag degar även för 3 Maze Runner 7% som skulle kunna leda länge.

V75-3
Är Ina Scots ära. 11 Power 27% och 12 Ecurie D. 39% sticker ut. 12 Ecurie D. ser ut som en kejsare och vi har inte sett något som liknar botten i hästen efter åtta segrar på åtta starter. Barfota nu och det är rätt favorit. 11 Power har varit helt okej hittills i år men jag kräver ändå mer av fjolårets kriterievinnare. Nu är det täta starter vilket borde väcka upp hästen men känslan är ändå att något saknas. Jag tror att man kommer långt på dessa två. Problemet är att det gör övriga Sverige också. Antingen spikar man 12 eller så tar man dessa två plus 4 Armour As 12%. Hästen är under kraftig utveckling och borde kunna sitta i spets här. Det finns i leken att 11 och 12 körs offensivt mot spets vilket skulle försvåra för 4. Skulle det dock dröja innan de kommer så kan 4 vinna, se upp.

V75-4
Är ett halvöppet stolopp. Om nu inte favoriten 10 Karamell Hill 48% bara är för bra och körs till ledningen av Björn Goop efter en bit från springspår på tillägg. Jag har inte helt bestämt mig hur jag ska göra men vid gardering ska 8 Appaloosa 2% med. Hon är riktigt bra men körs av Bo Falsing som tyvärr inte är en toppkusk och ofta är rätt passiv. Men det är också tjusningen med travet. All kan inte vara som Björn, Örjan och Erik. Jag gillar att Bosse kör sina hästar själv så får vi spelare bedöma deras insatser som kuskar.

V75-5
Ser 4 Mr Marvelous 46% som klar favorit. Hästen höll bra efter 12,8 sista varvet i tredjespår på Örebro. Jag orkar inte gå på honom ändå eftersom jag är osäker på löpningsförloppet samt att Reijos hästar kan vara lite ojämna. 8 Västerbo Pokerface lovordades tidigt av stall Timos Normos och det snackades om en potentiell Derbyvinnare som fyraåring men hästen floppade som favorit i sitt derbykval. Efter det så har hästen haft problem med skador men sägs vara ordentligt jobbad nu av stallet. Timos hästar är nästan som bäst direkt efter vila och med Örjan i vagnen är han tidigt till 9%.

V75-6
Ser omgågens (just nu) största favorit i 4 Chief Orlando 53%. Hästen är grym och är klar för elitloppet om två veckor. Dock så är det 2640 nu, en distans som hästen inte har större erfarenhet av. Det behöver inte vara ett minus men är knappast ett plus heller. Dessutom så väntar mangel av urstarke 4 Mindyourvalue W.F. 18% som Robert Bergh aviserar offensivt upplägg med. Nu verkar det tyvärr som att alla är inne på samma linje vilket innebär att procenten vid spelstopp kommer vara typ 25-42. Jag tror ändå att 5 har en bra chans att lösa det utvändigt om favoriten och kommer minst halvgå lite på honom. Det öppnar visserligen upp loppet för en tredje häst om två träter, det är i så fall 10 Racing Brodda 5% som alltid har en grym avslutning att tillgå även om det här är debut i guld. Skulle Chief Orlando ge typ 2,30-2,60 på betfair så kommer jag boka honom vilket ni gör HÄR!

V75-7
Ser omgångens mest underspelade häst i 6 Adde S.H. 3%. Jag säger inte att hästen vinner men jag konstaterar att han är underspelad i en medioker bronsdivision. Senast fastnade han bakom en trött häst och det är bara att glömma. Tidigare har han gjort det bra från dödens på V7 mot topphästar. Han är förstahäst här. Jag vill även dega för 4 Franklin Face 10% som visserligen är ute över fel distans, men över Mantops korta upplopp och med barfotabalans så kan det gå ändå. Hästen såg smällfin ut senast och jag betalar denna gång.

System som vi kör i morgon:

Streamsystemet – Live: 100kr (öppnas lördag)
Travpoddens system: 222kr
Gambling Cabin Small: 55kr
Patric Skoglund Unik: 499kr
Patric Skoglund V75: 199kr
Patric Skoglund lill: 88kr
Neves Unika V75: 555kr
Neves Nötiga V75: 250kr
Jon Knuts V75: 199kr
GC Challe 100: 100kr
Challe chansar: 99kr
Skägget Trav: 200kr
Skäggets lilla V75: 66kr
Coach Sten: 99kr
Miljonmannen: 500kr
Isak Dahlin V75: 149kr
In med Degen: 200kr
Issa V75: 200kr
Simon Helm V75: 125kr

Vi ses i streamen i morgon för senaste nytt 13.00. Ha en trevlig kväll.

/Neves