Travberra

V75 Solvalla 25/9

Dags för V75 igen, i lördags var vi snubblande nära att sätta sjuan men och Jag @travberra jagar vi revansch denna gången. Jag kommer även bjuda på en kort analys av omgången här nedan.

Mina andelar kommer publiceras på Spel & Lekkontoret hos ATG, men länkar till systemet kommer även finnas hos gamblingcabin.se. För att vara med på systemet kan du även klicka här. 

Vi bjuds på V75-finaler denna Lördag men också finalen av Svenskt Trav-Oaks och av Svenskt Trav-Kriterium som grädde på moset. Vi kommer få se många fina ekipage på banan och en del stora favoriter som vi tvingas ta ställning till.

V75-1 2140m auto 

4 Admiral As kommer bli stor favorit i omgången. Senast fick han revansch på sig själv efter plumpen  i Jubileumspokalen gången före. Från spår 12 bakom bilen kördes han offensivt och med varvet kvar till mål satt man i ledningen. Från den positionen kunde man sen hålla resterande konkurrenter bakom sig och segern var ett faktum. Bortsett från Jubileumspokalen har denna femåring tre raka segrar på kontot. Kapaciteten är mycket hög och han trivs med Örjan Kihlström i vagnen. Från bricka fyra kommer man troligtvis köras framåt när spets körningen lagt sig. Skulle man i ett andra skede få överta ledningen kommer Admiral As bli svårslagen. Men vi ska samtidigt komma ihåg att detta är individ som har galopper i raden. Det är även en final på V75 där många konkurrenter är påställda och meddelar att man vill tävla om det. Att spika Admiral As till 76% känns då inte så attraktivt på ett större system. Jag går för gardering även om segerchansen är god. 

V75-2 2140m auto 

Omgångens snackhäst kommer troligtvis bli 4 Santos de Castella som nu gynnas av att förhandsfavoriter 2 Parker är nedstruken till ett innerspår. Parker kan inte öppna och kommer bli över från start. Santos de Castella är däremot kvick iväg från start och skulle kunna hitta till ledningen. Väl i den positionen kommer även segerchansen var god. I den senaste starten var det positiva tongångar kring hästen men fick då dagen förstör av en punktering kort efter start. Idag jagar man revansch och har man kunnat konservera formen ifrån senast är detta den givna förstahästen för mig. Frågan är bara hur mycket procenten kommer stiga närmare spelstopp. 

V75-3 2140m volt

Mitt drag i loppet här är 2 Bowling El Mar. Detta är en tuff och rejäl sort som bäst när hon får ånga på i sitt tempo i loppen. Senast blev det ryckigt kört vilket inte passade Bowling El Mar alls. Näst senast vann hon  på en bra tid för och intrycket var mersmakande. Skulle hon återigen vara lika bra bör man även kunna utmana om segern i ett lopp som detta. Det ät återigen anmäld barfota runt om vilket är optimalt. Till 6% är detta ett tidigt streck på min kupong. 

V75-4 2140m auto 

Svenskt Trav-Oaks med 1.400.000kr i förstapris. 

10 Glamorous Rain gjorde comeback för två starter sedan och vann då enkelt över efter att gått en bra avslutning via 10,8 sista 800m. I den senaste starten blev det en tuff körning från början och hon landade inte i ledningen förens efter 750m.  Glamorous Rain höll ändå klart bra även om hon fick ge sig sista biten. Nu med två lopp i kroppen bör toppformen vara nära och när tränaren Daniel Redén även väljer att lätta henne utrustningsmässigt kan vi räkna med en bra prestation. Det är anmält barfota bak och dessutom amerikansk vagn för första gången vilket känns spännande. Till 16% är hon given. 

V75-5 2140m auto 

Här handlar det om att behandla 9 Perpetuate som favorit. Han kommer med två raka segrar på kontot och har sett fin ut vid båda segrarna. För två starter sedan vann han trots att han fick göra jobbet utvändigt om ledaren och senast vann han lätt från ledningen via 1.10 sista 500m. Utgångsläget är okej, från bricka nio kommer man kunna sitta bra på det i ett andraspår direkt. Örjan Kihlström kan sen välja om man ska vara offensiva och sända fram tidigt eller om man ska smyga med och avsluta vasst. För mig är detta en klar förstahäst i loppet, men jag känner också till hästens historik. En historik som innehåller en hel del strul och galoppet vilket gör det svårt att kunna gå på honom rakt ut även om jag verkligen gillar det jag sett på slutet. Procenten och känslan på tävlingsdagen får vara avgörande här.  

V75-6 2640m auto

Svenskt Trav-Kriterium med 2.000.000kr i förstapris.

Här hittar vi min spik i omgången, 3 Francesco Zet. Detta är en individ med högt kunnande och trots sin något egna speciella stil så har han en inställning och kapacitet som få i hans ålder kan mäta sig med. Visst, jag köper att han emellanåt ser ointresserad, men när han väl väljer att sätta manken till så finns det mycket kunnande i honom. För två starter sedan var man ute i finalen av korta E3 och fick blev tvåa efter att man inte hunnit hela vägen fram. Enligt tränaren var det ett led i att för att Francesco Zet skulle få tävla på. I den senaste starten var sen ordningen återställd när han återigen fick segerdefilera. Han kan kan öppna från start och från ett bra utgångsläge kommer man sitta bra på det direkt.  Francesco Zet är allround och kan vinna från olika positioner men optimalt vore så klart om man hittar till ledningen direkt. Daniel Redén låter även påtagligt nöjd och när det dessutom är anmält barfota bak som jag tror kommer ge hästen bra effekt så tvekar jag inte på att spika. 

V75-7 2140m auto 

Svårlöst avslutning där jag kommer gardera. 4 Swagger är en fin häst men idag tror jag det kommer bli tomt i tanken sista biten när loppet är 500m längre än vid de två senaste starterna. Jag väljer istället att  framhålla 11 One Kind Of Art som stod för en mäktig prestation senast när han via.07,5 sista 700m ute i spåren tog sig förbi Cash Cowboy sista biten. 9  Cash Cowboy som för övrigt är en intressant skräll i loppet om 3% står sig. Men formen är på topp för One Kind Of Art även om utgångsläget kunde varit bättre. Han gynnas såklart om det skulle bli tempo på loppet från start. Med lite klaff längs vägen och med en liknande avslutnign som senast är man ett givet segerbud i loppet trots bricka 11. 

Gillar du mina tankar kan du vara med på systemet genom att klicka här.

På återhörande
@travberra