Fotboll-allsvenskan-speltips

Varberg – Häcken

Rejält reducerade getingar!

Notera att denna rek skrivs i god tid, direkt på slutsignal efter Häckens toppmöte mot Hammarby. Anledningen är att Getingarna sopade på sig fyra(!) avstängningar mot Bajen, något som kommer ha stor inverkan på nästa startelva och något som lär återspegla sig i oddsen när vi närmar oss oktober.

Häcken är fortsatt högaktuella i guldracet men att spela på riktiga gräsmattor är inte Getingarnas naturliga habitat. Det lär bli tufft för herrarna från Hisingen att kliva in på den mustiga mattan i Halland en disig söndag med höstrusket hängandes som en slöja över Per-Mathias Högmos kala hjässa.

Fridriksson kan baggens bataljon både ha och mista, där finns likvärdig uppbackning. Att däremot sakna de två nyckelpjäserna på mittfältet kommer att märkas i det gulsvarta bygget. Mikkel Rygaard har lirat samtliga matcher denna säsong på Häckens mittfält, dansken är lagets näst bäste målskytt efter Jeremejeff. Intill Rygaard brukar Samuel Gustafsson bidra i banans båda riktningar, att även kaptenen saknas innebär att tvillingbrorsan Simon måste ha två nya kumpaner i 4-3-3-systemet. Vilka som kommer att ersätta? Friberg kanske ska dammas av från fiskpinnarna. Möjligtvis Amane Romeo. Ett alternativ är att flytta ner Tobias Sana men då skulle den redan offensiva balansen bli ännu mer skev. Några likvärdiga ersättare till Rygaard och kapten Samuel finns inte, nu uppenbarar det sig att inte göteborgarna har lika bred trupp som övriga topplag i serien.
Som ett hav av lök på den gulsvarta laxen så saknas skyttekungen himself. Även Jeremejeff inmundigade en svindyr ostskiva inför landslagsuppehållet. Där försvann tyngden av 21 mål hejsvejs.

Bortaspelet har annars inte varit något problem för det gästande topplaget, tvärtom, Högmos herrar är obesegrade i den aktuella spelformen. Men. Ett stort men. Det har gått över ett år sedan senaste gången göteborgarna vann en match på riktigt gräs med mer än ett måls marginal. Troligtvis har det gått ännu längre tid sedan Getingarna hade trippla utvisningar.

Varberg är sin vana trogen ett knippe hemmakatter som sällan gör en slät figur på grönsvart gräs. Hallänningarna står noterade för fyra resultat av vardera valör på Påskbergsvallen denna säsong. Formen är det inget fel på här hos Jocke Perssons pojkar, på ett rakt led har Djurgården, IFK Norrköping och AIK kommit på besök och åkt hem utan smak av segerns sötma. Motsvarande möte förra säsongen mellan Varberg och Häcken slutade 1-1.

Jag skulle bli väldigt förvånad om vi fortfarande får dryga dubbeldegen på det här liret när mannen i svart blåser i sin ljudkälla.

Obs! Handikappspelet Varberg +0,75 betyder att vi gör rent hus om hallänningarna plockar poäng och att vi får tillbaka halva insatsen om Häcken vinner med ett måls marginal.

Marknad: Varberg – Häcken
Spel: Varberg +0,75
Odds: 2,02
Bolag: Unibet
Spelstopp: 2 oktober 15.00

Speltips: Varberg +0.75 Unibet

Lycka till
Greven