V75-rubriker Trav

Veckans V75-rubriker!

V75 från Kalmar i morgon med. Här är stugans V75-rubriker. Missa inte streamen på lördag kl 13.00 på Twitch


David Neves | Travexpert

📍  Bästa spiken: 

Jag är alltid kluven till de här Nurmoshästarna som varit extremt bra som unghästar men som inte riktigt tar steget att bli världsstjärnor. Dom har ofta höga förväntningar på sig och presterar ganska ojämnt de få gånger de startar. Exempelna är många och de har ofta passerat sin peak ganska tidigt i karriären.

Trots detta så landar jag ändå i att spika en sådan häst som också kommer bli klar favorit på V75. 8 Lulius Boko i V75-5 var enorm som tvåa i derbyt bakom Francesco Zet 2022 men fick sedan en hovbensfraktur. Comebacken senast efter 15 månaders frånvaro var ändå klart positiv efter ett passivt upplägg. Han närmade sig då Phoenix Photo kraftigt sista biten och den hästen är klart bättre än hästarna han möter här.

Med loppet i kroppen så borde han vara ännu bättre nu. Aetos Kronos funkar dåligt med skor och Four Guys Dream kommer nog inte till spets. Då ska Lulius Boko bara vinna ett sånt här lopp. Det är inte med någon säkerhet jag utnämner honom till toppspik med hänvisning till det jag skrev i början. Men efter att ha satt pannan i djupa väck så måste detta bara vara en toppchans, trots att han är spelad till runt 50%.

🔎  Bästa draget:

6 Sommerbrise har det varit snack om länge men hon har inte alls levererat. Senast med mer passande underlag presterade hon äntligen bättre och det var segerkrafter som hon hade kvar över mål på Axevalla. I denna spårtrappan tycker jag att hon står ganska bra inne. Hon ska ju köras lite på chans och till runt 8% är hon given på V75-lappen.

🥶  Mest överspelade:

Jag vill verkligen syna 6 Mellby Jail i V75-2. Hästen har varit favorit på streckspelen vid tre tillfällen och bränt varje gång. Senast på V75 så gick han ok som trea bakom Jollywood men jag tycker inte att han har levt upp till stallets optimism på slutet.

Kusken har dragit tussarna 700 meter från mål två gånger i rad trots att det inte riktigt ska behövas i det läget. Han är snabb ut och kan absolut hitta till spets i ett andraläge men trots det tycker jag att han är sårbar till höga 45% på V75-spelet.

📍 Vill du köpa en andel av Neves, klicka här!


Oliver Johansson | Travexpert

📍  Bästa spiken:

Jag har kommit fram till att det bästa singelstrecket i helgen finns i V75-7. Jag gillar verkligen 8 Lady Beluga skarpt som är obesegrad på Kalmartravet och stallet låter väldigt uppåt på henne. Hon har tränat bra i veckan och formen är intakt.

Dom värsta motbuden fick bakspår här och min analys är att Joakim Lövgren laddar rejält ifrån start. Det finns en chans att hon blir släppt till ledningen annars tar man en lugn dödens, låser loppet och vinner därifrån.

Hon visade bra skalle vid segern senast på Jägersro och så länge hon är före 10 Heroine Darling och 11 Betting Pacer när bilen släpper känns detta som ett självklart singelstreck till 23%. Jag tror hon är huvudet högre än övriga och bara brakvinner detta. Kör bara Jocke!

🔎  Bästa draget:

Favoriten i V75-5 Lulius Boko blir hårt betrodd och jag kommer gardera honom på samtliga system. Framförallt med 4 Edibear. Det var längesedan han visade något på banan, I know men grundkapaciteten finns.

Han var en av topphästarna i kullen och har stångats mot Francesco Zet samt favoriten i loppet nu på lördag under mestadels av karriären. Han var exempelvis trea bakom dessa i Svenskt Travderby 2022.

Nu har man fått ett lopp i kroppen och det har säkerligen fört honom framåt. Man fick ett bra läge bakom bilen och flera konkurrenter är det frågetecken för formen på. Jag degar gärna för honom till 2% i Gulddivisionen.

🥶  Mest överspelad:

Förra veckan fällde vi Mellby Knekt och jag kommer köra på samma linje även nu till helgen. 6 Mellby Jail i V75-2 är bra absolut men nu är det återigen en långresa på en Nurmos häst. Han kan öppna snabbt från start men samtidigt kan det häxa då det är flera startsnabba i loppet.

Skulle någon vilja svara spets känns han ännu mer sårbar. Han kanske är överlägsen detta gäng men historiken säger att Timo Nurmos kusar presterar bäst på Solvalla. Det är ingen nyhet.

Det är dessutom tufft motstånd på lördag och jag lyfter fram 9 Kingsman som en av de främsta utmanarna. 45% på favoriten är inte jättehögt men jag kan inte sitta och ”hoppas” att den här hästen vinner imorgon. Det brukar skrälla i lägsta klassen på V75 eller hur?

📍 Vill du köpa en andel av Oliver, klicka här!