V75-rubriker Trav

Veckans V75-rubriker!

V75 från Axevalla i morgon. Här är stugans V75-rubriker i samarbete med Spelvärde.se


David Neves | Travexpert

📍  Bästa spiken: 

Det är en del drag på 9 Edibear i V75-1 men jag tycker det är klart befogat. Om vi backar bandet lite så var hästen trea i derbyt 2022 bakom Francesco Zet och Lulius Boko. Efter att ha varit ute mot kulltoppar så tappade han lite form förra året mot bra hästar i gulddivisionen.

Hästen har gjort två starter efter uppehåll nu och sett fin ut båda gångerna. Senast satt han fast med rubbet kvar i loppet på Kalmar som Lulius Boko vann. Utöver att formen känns bra så är det jänkarvagn för första gången nu. Motståndet är rätt klent och till 21% på V75 är han lämplig att gå på.

🔎  Bästa draget:

3 Cumulus F.G. i V75-4 känns som en stark häst som är kraftigt gynnad av den långa distansen här. Att han har matchats hårt med 8 av sina 20 starter över 2640 är inte en slump.

Senast på Solvalla gjorde hästen ett bra lopp från spets och jag tycker han gör en mycket spännande start här som spelad till 5% på V75.

🥶  Mest överspelade:

1 Cassius Clay D.E. i V75-5 imponerande på V75 under nyårsafton när han vann ett liknande lopp från dödens. Men det loppet var stängt vid 395.000kr och detta ingår i V75-klasserna och är stängt vid 500.000kr så tuffare motstånd är det. Det är också stort frågetecken från spår 1.

Hästen hade det på Mantorp i april och galopperade då. Det är bara ett lopp och spår ett på Axevalla är bättre än på Mantorp men något plus är knappast den skrala historiken. Med ovan nämnda förutsättningar så känns 63% på V75-spelet rätt aggressivt.

📍 Vill du köpa en andel av Neves, klicka här!


Oliver Johansson | Travexpert

📍  Bästa spiken:

Jag kommer att inleda med spik i V75-1 på lördag och fortsätter trumma för 9 Edibear. Jag varnade för honom senast på Kalmar men då gick han i mål med sparade krafter i behåll. Nu kommer man sitta bra på det och över distansen 1640 meter tror jag han blir svår att stå emot över upploppet. Han kommer även att utrustas med en amerikansk vagn för första gången i karriären.

Konkurenterna? Den större delen av fältet har sin bästa tid bakom sig och favoriten 1 Rome Pays Off känns faktiskt helt formlös för tillfället. Med lite tempo på inledningen så kommer Edibear spurta ner det här gamla gänget över Axevallas långa upplopp. Skönt att koppla grepp på omgången direkt och 19% känns grymt.

🔎  Bästa draget:

I den senaste starten på just Axevalla vann 6 Mona Moonlight ifrån dödens efter ha satt press på ledarhästen. Man avancerade tidigare framåt och kunde hålla ifrån sig spurtande hästar bakom.

Nu blev läget ännu bättre och från spår sex bakom bilen kommer hon få en väldigt bra position. Hon kan även öppna hyfsat bra och det är inte helt omöjligt att ledningen kan nås här. Stall Maria Törnqvist har bra snurr på grejerna och kusken Carl-Johan Jepson trivs ypperligt på helgens V75-bana. Imorgon möter hon endast ston och till 8% är hon tidig för mig i V75-2.

🥶  Mest överspelad:

Alltid lurigt att steka någon under den här rubriken men i V75-5 måste 1 Cassius Clay D.E garderas. Spåret är inte optimalt och kusk Stefan Person tror inte man håller upp någon ledning imorgon. Då är han naturligtvis mycket sårbar även fast han gjorde det bra vid segern senast på nyårsafton.

8 No Talking You fick ett bedrövligt läge men har sett oberörd ut på slutet samt 4 Soundtrack kan mycket när han har sin rätta dag. Kommer från ett formstall. Favoriten är ingenting jag kommer luta mig emot och 63% är definitivt för högt. Här jobbas det skräll på mina system.

📍 Vill du köpa en andel av Oliver, klicka här!


Spelvärdes gratislopp!

Kristofer Axén | Tipster Spelvärde.se

V75-3
10 Mose Eagle debuterade för Per Henriksen senast och kunde vinna från dödens trots att hästen var tunt jobbad och hade varit sjuk inför. Går framåt med loppet i kroppen och Henriksen tror på toppchans. Hästen har flera starka prestationer från tidigare regin och håller hög nivå för det här loppet.

Vår klara förstahäst och vi spelar ensam A! Bakom har vi respekt för 6 Rosemary Tiles kunnande och att spetsfavoriten 7 Heartbeat Julie har 5/6 i spets. Av skrällarna är 4 Vilja T.Y.C. och 12 Mellby Ivy hetast!

📍 Vill du läsa hela analysen, klicka här.
📍 Vill du köpa tipsen av spelvärde, klicka här!