V75-rubriker Trav

Veckans V75-rubriker!

Två jättefavoriter begränsar omgången något då risken att båda vinner ändå är uppenbar. Men hellre att det ser ut såhär än att det är rundspel på tre, fyra hästar. Då chansen för skräll är ännu mindre. När mycket spel ligger på en häst så kan ändå allt hända och det saknas absolut inte motstånd för Esposito i V75-1.

Mantorp är en av V75-cirkusens tråkigare banor med kort upplopp insatsen sänks något men vi ska ändå göra ett försök. Här är stugans V75-rubriker i samarbete med Spelvärde.se


David Neves | Travexpert

📍  Bästa spiken: 

Jag kommer nog gå en del på 7 Mellby Fail i V75-5. Jag har gått emot honom en del och det känns som att det har varit mer rätt än fel så här långt. Hästen vann väldigt enkelt på Kalmar näst senast och i finalen senast såg hästen vettig ut över mål även om det är svårt att säga hur mycket obrukade krafter som fanns kvar över mål då. Den här hästen är lite flegmatisk av sig och jag tror han är som bäst när det går i jämnt hårt tempo.

Nu, med debut för barfota balans så tror jag inte att att dödens kommer bekomma honom och jag tror det är bra chans från alla positioner. Att Magnus kör är ett plus. 5 Warriors’s Tale är lite svårbedömd och det finns att den kan rinna undan från spets men jag är inte helt såld på intrycket sista biten där och när min spik bara är spelad till 25% så är valet givet.

🔎  Bästa draget:

Många underspelade i omgången men jag fastnar mest för 11 Power Vacation i V75-6. Hästen skrällde på V75 för tre starter sedan i ett liknande lopp. Skillnaden nu är att hästarna får tävla barfota vilket inte direkt gynnar hästarna som står 20 meter efter. Det är fortfarande kallt ute och någon självspringande bana är det inte tal om. Hästen hade spår 12 i ett lunchlopp senast.

Avslutningen via 1.12,2 sista 700 var plusbetonad och formen finns fortfarande. Nu blir det barfota runt om och Carl-Johan Jepson i vagnen istället för lite mer passive Jörgen Sjunnesson. I ett öppet stolopp lyfter jag fram henne till 2%..

🥶  Mest överspelade:

Att spika båda jättefavoriterna är iskallt, då är det bättre att ägna sig åt något annat under lördagen är att försöka vinna på trav. Den jag tycker känns som svagast av de två stora är 2 Esposito i V75-1. Hästen vann överlägset senast efter att tidigt i loppet haft en stor ledning. Intrycket för ögat var att hästen låg på men Timo Nurmos är tydlig i ronden med att hästen inte låg på. Något som Magnus Djuse även sa i vinnarcirkeln efter loppet. Att varvet gick på långsamma 15,1 stärker deras tes och redan då ledde hästen med 40 meter.

Sen ska det sägas att det gick 1.12 i 500 meter från 1000 kvar till 500 kvar vilket får anses som väldigt fort i det läget. Hur som hest så är hästen i full form men har tidigare blivit het vid laddning från start samt de gånger han gått med helstängt huvudlag. Från spår två så lär hästen behöva laddas för att svara spets så helt okomplicerat är det inte för honom. Jag ser flera troliga scenarion där hästen inte kommer enkelt till ledningen och får bestämma.

Flera konkurrenter har full form och Esposito möter mycket tuffare hästar än på slutet. Till 70% på V75-spelet så måste hästen bara garderas.

📍 Vill du köpa en andel av Neves, klicka här!


Oliver Johansson | Travexpert

📍  Bästa spiken:

8 Bicc’s Tobee i V75-2 har med lätthet segrat i fyra av sina hittills knappa sju starter. Detta är en häst under utveckling som nu på lördag återgår till optimal balans för stunden, barfota bak.

Volt är inget problem och trots att det är ett lurigt läge kommer jag att gå rakt ut på honom på flera av systemen. Senast Dwight Peters körde hästen på Solvalla kördes han passivt och jag skulle bli oerhört förvånad om det blir så även imorgon. Jag tycker att han möter sämre hästar än senast och han är dessutom obesegrad på Mantorp.

Stall Maria Törnqvist går på vatten i nuläget och när procenten på ”Tobbe” är 24% finns det ingenting att tveka på. Ett oerhört spelvärt singelstreck, enligt mig

🔎  Bästa draget:

14 Bold Knick i V75-4 vill jag lyfta fram som skräll här. Hästen blev fast med sparade krafter senast på Örebro och med lucka hade han definitivt tagit en bättre framåtskjuten placering.
Han är bättre på längre distanser men är stark och lägger mycket mark under sig. Han har ett extremt bra facit barfota runt om som man har aviserat imorgon. Han är dessutom obesegrad på Mantorp där även han trivs väldigt bra.

Nu står han med 20 meters tillägg och det kommer inte vara enkelt att plocka något ifrån kön men till 2% på V75–spelet måste man peta dit honom på systemen.

🥶  Mest överspelad:

Självklart blir 9 High On Peppar i V75-3 väldigt hårt betrodd och jag förväntade mig ingenting annat. Men nu har barfotaförbudet upphört och konkurenterna får växla upp utrustningsmässigt.
Bricka nio är dessutom det sämsta startspåret på medeldistans på Mantorp och risken är att hästen kommer hamna risigt på det.

2 Click Bait gör comeback och kommer leda länge samt 3 Rome Pays Off ska rycka skorna imorgon. Detta är två givna streck att gardera med. Favoriten har varit chockerande bra men någon gång måste även en sådan häst förlora. Därför tänker jag gardera honom på allt. 74% är övermäktigt tycker jag

📍 Vill du köpa en andel av Oliver, klicka här!


Spelvärdes gratislopp!

Jonas Noreen | Tipster Spelvärde.se

V75-5
Ett lopp i Klass I där 1 That’s So Spicy är betrodd på förhand, men det köper vi inte. Kan med stor sannolikhet inte försvara ledningen och får i bästa fall tredje inner. Behöver mycket tur sedan och blir övervärderad. Bäst chans att vinna loppet har 7 Mellby Jail som ska tävla utan skor för första gången. Vi har bra feeling för det och vet att Magnus, som förstärker i vagnen, gillar hästen skarpt. Borde vara större favorit och är både snabb och stark.

Loppets roliga skräll är 8 Leroy Boko som inledde karriären lovande, men har sedan inte utvecklats som förväntat. Vann i comebacken senast och är på ”g” och nu blir det barfota runt om och helstängt huvudlag för första gången! Den amerikanska vagnen åker även på och den har han tävlat starkt i två gånger tidigare. Fynd!

📍 Vill du läsa hela analysen gratis, klicka här.
📍 Vill du köpa tipsen av spelvärde, klicka här!