V75-rubriker Trav

Veckans V75-rubriker!

V75 drar till Norge med 28 millar extra i jackpot. Det i kombination med att svårighetsgraden är hög gör att vi efter en snustorr vinter äntligen har en potentiellt bra omgång som kan ge hög utdelning, något vi V75-spelare inte varit bortskämda med sista månaderna.


David Neves | Travexpert

📍  Bästa spiken: 

I V75-6 blir 1 Stoletheshow favorit och det kan man förstå då hästen är startsnabb och absolut kan spåra runt om. Hästen har dock hunnit bli 9 år och det var längesedan han vann ett lopp med bra hästar. Segrarna har fortsatt komma men det har varit svaga hästar som hästen har mött i vinter. Jag vill ta betalt emot honom innan folk inser det jag tror, att hästen inte har samma spirit som för två år sedan och blir mycket mindre spelad.

9 Mellby Jinx debuterade för Daniel Wäjersten i fjol och hade ett mycket bra år. Hästen var ute mot stentufft motstånd flera gånger och var bland annat trea bakom Francesco Zet och Just Believe i Norrbottens stora pris. Formen ebbade ut lite mot slutet av fjolårssäsongen men det är inget att säga om då har var ute i hetluften och bland annat sprang han 1.08,7 i Mikkeli i juli, något som kan ha satt sina spår. Nu är det årsdebut och normalt kan det vara ett frågetecken. Jag pratade dock med Daniel Wäjersten i veckan som tycker att Mellby Jinx tränar riktigt bra för dagen. Hade hade tänkt köra ett lopp med skor först men valde V75 och barfota runt om direkt då han känns så pass bra i jobben. Jag är rätt säker på att Mellby Jinx är bättre än favoriten. Problemet är att löpningsförloppet kan ställa till det men då får det vara så. Mellby Jinx är 7% på V75 och jag tänker ta rövaren och spika honom direkt. Risken att han förlorar är mycket större än att han vinner men jag står pall för chansningen här.

 

🔎  Bästa draget:

I V75-2 är jag mycket nyfiken på 12 Kong Venience. Hästen var bland annat trea i Big Noon-ppkalen i fjol efter att ta tappat 20 meter från start. Nu var inte det loppet superblodigt men hästen kom in i det loppet med väldigt lite rutin. På Eskilstuna senast gjorde han årsdebut och vann helt överlägset efter att tidigt ha kommit till spets. Det var ett skralt gäng han mötte då men intrycket var bra och med loppet i kroppen går hästen framåt. Spår 12 är såklart inte optimalt men V75-procenten är också låg. Till 3% tycker jag att han mycket prisvärd i ett öppet V75-lopp.

🥶  Mest överspelade:

I V75-7 är 5 Kashmina B.R. favorit och det köper jag ikke. Stoet är visserligen snabb ut och chansen att hon spetsar här är god och då kan hon alltid rinna undan. Problemet för henne är att det nu är full väg vilket är ett stort minus. Hon vann över nyss nämnda distans senast men där fick hon också varva på 1.15,8 och loppet var stängt vid 750k norska. Här kommer kommer det kosta mycket mer att köra i ledningen och mot betydligt bättre hästar (stängt vid 1,3 nok) så tror jag det blir bensinstopp in på upploppet. Till 37% på V75-spelet är det inget för mig.

📍 Vill du köpa en andel av Neves, klicka här!


Oliver Johansson | Travexpert

📍  Bästa spiken:

Jag kommer ta ställning för 10 Stumne Fyr i V75-4 på lördag. Hästen har sett riktigt bra ut under hela hösten/vintern och jag tycker han har en bra uppgift här.

Han måste nu gå med vanlig vagn men jag tycker inte att det drar ner segerchanserna något. Imorgon slipper han stå med tillägg samt att det främsta motbudet 9 Tangen Bork inte har startat sedan november. Samma häst han slog från dödens i Unionskampen på Färjestadtravet i September.

Det ser ut att bli lite nederbörd imorgon och det passar Stumne Fyr som alltid går med skor på hovarna. Han kan ligga i andraspår och spara speeden till sista 6,700 metrarna. Då är han väldigt vass och med förutsättningarna imorgon är min analys att ingen orkar stå emot honom. När endast tre hästar är spelade är detta den bästa lösningen istället för att ”överleva” loppet. En bra spik denna jackpotomgång till 25%.

🔎  Bästa draget:

Jag tycker att V75-5 är ett väldigt roligt spellopp och i startlistan hittar vi 4 Ben Hogan. Den här hästen har man halvjagat litegrann men han har fruktansvärt svårt att sätta nosen först.

Han har två segrar i karriären och den enda är tagen över kort distans där han endast startat två gånger tidigare. Nu ska man ut över 1609 meter och jag är inne på att man hittar en väldigt bra position. Hästen kan öppna rysligt fort bakom bilen och man ska även köra i en amerikansk vagn för första gången samt googles första gången! Spännande ändringar som jag går igång på och tränaren Hans Crebas småtrivs på Bjerke där han tidigare har vunnit på V75.

2% på draget är mumma!

🥶  Mest överspelad:

Jag tycker man ska vara försiktig med 10 Cool Trix i V75-3. Nu möter hästen betydligt bättre hästar samt att man har dragit bakspår över kort distans.

Han står hårt inne pengamässigt och det låter bra på flera av konkurenterna. Framförallt 8 Mose Eagle som garanterat kommer laddas framåt ifrån start. Cool Trix har inte testats på allvar och flera av segrarna har varit promenader där han har blivit släppt till ledningen och sedan är loppen över. Från bakspåret måste han verkligen höja sig och då tycker jag att nuvarande 60% inte speglar segerchanserna. Den här försöker åtminstone jag fälla imorgon.

📍 Vill du köpa en andel av Oliver, klicka här!


Spelvärdes gratislopp!

Christoffer Hansson | Tipster Spelvärde.se

I V75-2 är vi skeptiska till den klara favoriten, 5 Fashiononthehill, som tagit billiga segrar utan att direkt imponera. Har inte heller visat startsnabbhet och det finns risk att han får svar i ledningen. Hetast är 10 Bollinger som debuterade på 13,7/2140a i sin första start och tillhörde bästa i årgången. Det låter vässat inför årsdebuten via 16/2100 meter i jobb och man har väldigt bra startryggar. Blir mycket farlig till slut. A-gruppen dubblas med 11 Kingen Mearas som vi är inne på är bästa hästen. Risk att han hamnar en bit bak, men är bra nog att vinna även med grovjobb! Liten varning också för 3 Take Your Time som har bra chans på spets/hålet och tävlar barfota fram för första gången.

📍 Vill du läsa hela analysen gratis, klicka här.
📍 Vill du köpa tipsen av spelvärde, klicka här!