Fotboll-serie-a-speltips

Vinnarspel Serie A: Atalanta

Harmoni och smart truppbygge – Atalanta kan vinna ligan i år!

Det här blir ett lite kortare inlägg då jag fruktar odds-sänkning inom en relativ snar framtid. Atalanta att vinna är det som gäller!

Atalanta att vinna Serie A

Atalanta har växt fram som en favoritklubb i serie a de senaste åren bland många fotbollsälskare världen över. Klubben spelar en otroligt sevärd och härlig fotboll och sköter dessutom det mesta utanför planen, olikt många andra serie A-klubbar, väldigt klanderfritt. Medan Juventus och Inter brottas med ekonomiska problem inför säsongen så har Atalanta med sina extremt smarta värvningar troligen en betydligt trevligare harmoni i klubben inför säsongs-start.

Atalanta var aldrig nära titeln under förra året eftersom att Inter med Antonio Conte hade lekstuga och sedermera vann spektaklet med 11 poäng ner till Milan i slutändan. Att Inter uppreapar den bedriften igen känns dock föga troligt, med tanke på hur saker och ting gått efter att bucklan lyftes.

Trots framgångarna så försvann Antonio Conte i stort sett morgonen efter att titeln bärgades. Därefter blir man utan Eriksen efter dennes hemska incident i EM och superstjärnan Hakimi tog sitt pick och pack och flyttade till Paris. Både Lukakku och Martinez är dessutom omgärdade av transfer-rykten och Inter i sin helhet mår inte bra trots ligasegern.

Favorit enligt oddsen att vinna serie A är Juventus, vilket är fullt rimligt. Innan förra årets bottennapp har klubben prenumererat på förstaplatsen och det är troligt att man vinner igen. Klubben har dock sett ljusare dagar och värvningen av Ronaldo har definitivt kostat mer än det smakat. Ronaldo har gjort sina mål, och sålt sina tröjor, men prislappen har varit högre än Juventus egentligen kunnat kosta på sig, 

Med nöd och näppe tog sig Juventus till Champions League förra året och ingenting har egentligen förändrats inför i år, förutom ett tränarbyte. Visserligen är det ett tränarbyte till något klart bättre än Pirlo, men frågan är om detta är tillräckligt. Jag vädrar att det inte är det.

Det blir Ronaldo och Morata som ska fixa biffen för Juventus framåt, ihop med Chiesa. Den sistnämnda är dock på varenda klubbs inköpslista efter det magiska EM Chiesa producerade och det är absolut inte skrivet i stjärnorna att han spelar i Juventus kommande säsong ännu.

 

Morata är som bekant iskall och Ronaldo är en av vår tids största, men också en spelare som inte varit fullt så bländande som vi är vana vid, de senaste två säsongerna.

Utöver Inter och Juventus så håller jag rakt av Atalanta som den tredje största favoriten att vinna titeln. Vissa bolag håller med i den värderingen, och andra gör det inte. Det är därför vi kliver in på Atalanta här!

Atalanta har olikt Juventus och Inter skött sina transfers helt perfekt senaste åren och gått från en botten/mitteklubb till en av de klart bästa i Serie A. Medan det storma i andra serie A-klubbar så myser Atalanta på sitt hörn och det är dags att skörda frukterna i år.

Gosens/Mahele var två av EMs absolut bästa på sina respektive positioner öst-statar-duon av Miranchuk och Malinovsky är fortsatt superspännande. Dessutom tycks man få behålla den Colombianska duon Zapata och Muriel längst fram ihop med den ständigt högt presterande Illcic.

Till Atalantas nackdel kan man säga att truppen kommer matchas hårt i år. Champions League-spel gäller och fokus kan bli lite kluvet. Detta är dock något som gäller för egentligen alla Italienska klubbar som har något med guldet att göra.

Bet365 har släppt oddset 6.00 på Atalanta att vinna ligan, Pinnacle Sports i sin tur strax under 9 gåbger pengarna. Det korrekta oddset anser jag vara någonstans emellan dessa bägge. Därför blir 15.00 i odds på Atalanta att vinna Serie A på någon av Betsson Groups bookies eller valfritt kambibolag ett otroligt bra odds.

Jag spelar alltså utan att blinka:

Atalanta att vinna Serie A @ 15.00