Esport League of legends

Vitality.Bee – Fnatic TQ

Vitality.Bee – Fnatic TQ

Den fjärde och sista kvartsfinalen spelas mellan Vitality – Fnatic och det är oddsmässigt även den jämnaste. Fnatic TQ var favoriter inför turneringen men det såg inte ut som några mästare under gruppspelet. Vitality.Bee van sin grupp och att besegra AGO Rogue i en direkt avgörande match är starkt. Tittar vi på vad lagen presterat hittills under turneringen så är jag inte så säker på att Fnatic TQ ska stå som favoriter och kommer istället att välja Vitality.Bee sidan.

Vitality.Bee

Efter en ganska svag säsong i LFL så lyckades Vitality.Bee att ta sig igenom EU Master play-in enkelt och hamnade tillsammans med bland annat AGO Rouge i grupp A. Där vann laget fem av sex matcher vilket gav en förstaplats i gruppen och därmed en kvartsfinal mot Fnatic TQ. Laget har varit bra och även om man på papper är det sämsta laget ifrån LFL så ser Vitality.Bee starka ut. Hela LFL ser starka ut och vid seger för Vitality.Bee mot Fnatic TQ så tar Frankrike med sig 3 lag till semifinal.

Tittar vi på Vitality.Bee’s laguppställning så finns det flertal namn som har spelat i LEC. Samtliga spelare förutom Diplex har spelat i LEC och det är spelare som varit i eller nära toppen av ERLs under en längre tid. Jactroll (support) är en spelare som funnits med länge och det är en trygghet för Vitality.Bee att ha honom som shotcaller och kapten. Tillsammans med den svenska ADC Jeskla så har Vitality.Bee en stark bot lane. Szygenda och Skeanz som spelar top lane / jungle är starka spelare som inte alls är rädda för att spela aggresivt och ta dueller.

Tittar vi på hur laget vann sina matcher i LFL så var det mycket tack vare Skeanz och Jactroll som tog över kartan tillsammans för att sätta upp lagets solo laners Diplex och Szygenda. Vitality.Bee spelar ofta en passiv ADC på Jeskla och starka team fighters / control champs på Mid lane. Vitality.Bee’s fokus är mot top lane och när man fär Szygenda i ledning så är laget svårstoppade. Mot Fnatic TQ gäller det att klara av pressen och fortsätta spela sitt spel. Gör man det så finns det goda chanser för Vitality.Bee att besegra Fnatic TQ.

Fnatic TQ

16 vinster på 18 matcher under grundserien och sedan 3-1, 3-0 i slutspelet gav Fnatic TQ en titel i spanska LVP. Fnatic TQ har dominerat hela säsongen i Spanien och det gjorde att laget fick bära favoritskapet inför EU Masters. Väl framme i turneringen så har det inte varit samma dominans för Fnatic TQ och med fyra vinster på sex matcher i gruppspelet så hamnade laget på en andraplats bakom Biofrost. Nu slipper man förvisso LDLC i en eventuell semifinal men Vitality.Bee i kvartsfinal och sedan Karmine Corp i semifinalen är ingen lätt uppgift.

Fyra spelare i Fnatic TQ är födda efter år 2000 så det är ett väldigt ungt lag som ställs ut på planen. BEAN (ADC) har redan erfarenhet ifrån Worlds och LEC men det är inte han som varit det största utroppstecknet för laget. Oscarinin på top lane är född 2003 och har varit totalt dominant igenom hela våren. Han spelar helt utan respekt och med bra hjälp av lagets junglare så har han skapat sig en spännande framtid inom spelet. Han tillsammans med BEAN är Fnatic TQ’s win condition och det laget som lyckas få sin top laner i bäst position kommer att gå segrande ur denna kvartsfinal.

Fnatic TQ måste hitta tillbaka till sitt spel som man hade under LVP säsongen. Mot Vitality.Bee är det nog inte dumt att skifta ner foksuet mot BEAN på bot lane för att ge Oscarinin en 1 on 1 situation mot Szygenda. Oavsett så har laget inte levererat som förväntat under gruppspelet och man står förvisso som favoriter i matchen mot Vitality.Bee och det bör finnas nerver i laget.

Om Fnatic TQ skulle åka ut i kvartsfinalen mot Vitality.Bee så är det ett misslyckande. Om Fnatic TQ går vidare så kommer ingen klandra Vitality.Bee att åka ur mot förhandsfavoriterna. Pressen är helt klart på Fnatic TQ och frågan är om laget kan leverera.

Speltips Vitality.Bee – Fnatic TQ

Vitality.Bee har varit bra under gruppspelet och två vinster mot AGO Rogue i gruppspelet är imponerande. Fnatic TQ har gått åt andra hållet ifrån förväntingarna och i nuläget finns det fler frågetecken kring de spanska laget. Tycker att matchen på förhand är oerhört jämn men erfarenheten, att spela under press och allt kring Vitality känns bara bättre just nu så det får återigen bli att heja in ett lag ifrån Frankrike!

Mitt speltips i matchen blir Vitality.Bee till oddset 2.12 hos Pinnacle

//Emil