Bengans Bomb bild

Watford – Leicester

Watford utcheckade och skadedrabbade – Leicester fin position till på Lördag!

Watford är redan utslagna och den enda frågan nu är egentligen om man lyckas ta en enda poäng till i årets Premier League. Det börjar luta mot att man faktiskt inte gör det då spelet är sämre än någonsin tidigare och helt plötsligt dök det upp ett tiotal skador och dessutom på flera nyckelspelare.

Inför matchen mot Everton under Onsdagen så saknas Cleverly, Cucho, Pedro, eventuellt Sarr och en hel drös med spelare till. Oddsen är inte direkt skyhöga på att flera av dessa saknas även mot Leicester.

Jag har varit inne på det innan och jag fortsätter säga att min tro är att Leicester nu vill avsluta ett svagt år snyggt. Sex poäng är upp for grabs när man möter Norwich och Watford i följd.

Speltips: Leicester -0.5 @ 2.30 / BET365

Watford

Det finns egentligen inte så mycket att skriva om Watford numera. Alla vet att laget varit med råge ett av de sämsta i ligan och framförallt har försvarsspelet varit ett totalt haveri från start till mål. Man får ta med sig någon enstaka skalp mot United som en fjäder i hatten och ladda om i andraligan nästa år.

Det kryllar alltså helt plötsligt av skador i Watford och ingen av de med skavanker lär vilja ta några större risker mot slutet i helt meningslösa matcher. Det är dessutom, som ovan nämnt, spelare som hela året varit startspelare och nyckelspelare i en redan tunn och svag elva.

Leicester

Kall säsong överlag från Leicester som dock dragits med enorma skadeproblem hela året. Väl här i sluttampen av säsongen nyligen utslagna ur Conference League vore det dock märkligt om man inte försökte avsluta snyggt med tanke på att man möter de sämsta lagen i ligan om vartannat. Först Norwich nu till kvällen och sedan alltså Watford till helgen. Är Leicester någorlunda motiverade så kliver man ifrån dessa bägge matcher med 6 pinnar.

Skadeproblemen har börjat ljusna och Vardy med flera som knappt spelat i år ska börja vara helt redo för spel. Leicester är på pappret ljusår bättre än både Watford och tabellplaceringen i ren spelstyrka och förhoppningsvis plockar laget fram lite av den potential man besitter under de återstående ligamatcherna.

Leicesters stora styrkor ligger dessutom i den individuella kvalitén framåt och med tanke på Watfords iskalla försvar kan det bli en rolig afton för Leicesters främre led.

Speltips Watford – Leicester

Det är nog kort och gott bara att spela emot Watford resten av säsongen och se glad ut. Med halva truppen på skadelistan i skrivande stund och dessutom redan utslagna så kan det knappast vara superkul att kliva ut på planen mot ständigt klart bättre fotbollslag.

Håller skadelistan Watford dras med i sig till helgen så bör det bli oddsdropp så det står härliga till. Samma sak om Leicester gör en bra insats mot Norwich nu mitt i veckan, så kommer det droppa.

Jag har svårt att se oddsen hålla sig över 2.30 framåt helgen och jag har god tro på att Leicester kliver ut och vill vinna matchen även om motivationen inte är maxad.

Speltips: Leicester -0.5 @ 2.30 / BET365