boston vs STL 19

Stanley Cup

Boston Bruins- St. Louis Blues

Bounce Back Blues fortsätter att leverera i utsatt lägen. Återigen så lyckas de studsa tillbaka efter ett tungt nederlag, med en 4-2 seger på hemmaplan.

Man kan inte annat än att imponeras av Blues styrka. Många inklusive jag fick känslan att Bruins efter storsegern i match tre, skulle bryta ned Blues likt de har gjort med tidigare motståndare det här slutspelet. Men vad fel man kan ha. Ryan O’reilly kliver ut och är precis så dominant som han behöver vara och hela laget gör en mycket fin insats.

Nu är det bäst av tre matcher som gäller och min känsla är att det som på förhand var en tight matchup, med Boston som favoriter har blivit allt jämnare. Dels för att St. Louis visat att de inte har några problem att matchal Bostons spel, men även för det som skett de sista matcherna. Först gick Matt Grzelcyk ned efter tacklingen av vår svenska gnuggare Oskar Sundqvist och är osäker till spel pga. hjärnskakning. Men nu senast kom en ännu större smäll när lagets kapten Zdeno Chara fick en puck i ansiktet och bröt käken. Detta betyder att Boston med stor sannolikhet är två backar kort. Något som givetvis kommer sätta deras “depth” på prov. Lägg därtill att Bergeron och Marchand spelar utan att vara 100% friska.

Om vi ska hitta något positivt för hemmalaget så är det att skador inte berört dom.Ett tag hade de fem backar på skadelistan och slaktade ändå. Det har hela tiden varit någon annan som steppat upp när det behövts. Det i sig är ju ett bevis på att det finns ett djup i laget. Skillnaden nu är dock att det är final mot bästa laget i west och inte Buffalo borta. Är det dessutom någon som visat sig göra de rätta justeringarna i årets slutspel så är det Bruce Cassidy. Ruskigt imponerad av hans coachande. Det ska bli oerhört intressant att se match 5 i TD garden.

Jag ser fortfarande the B´s som favoriter i matchen, men inte så stora som spelbolagen tycker för tillfället. Jag väljer att ställa mig i samma ringhörna som Craig Berube och Ryan O´reilly och smaskar in en slant på STL ML till 2,35/2,40 På Bethard. Det pendlar däremellan just nu.

Speltips: STL ML 2.35 Bethard

//Vichyn

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta