Dybbans stryktipsanalys bild

Stryktipsanalys 11/1

Jag är ju inte bara en stryktippare, jag är pappa också. Ungarna är 2 och 3 år vilket gör att de inte delar mitt intresse fullt ut än. Det här med att hålla på ett lag är inte påkopplat, däremot har de favoritfärger. Cirkusdirektören (3-åringen) gillar rött och Lillebror älskar blått. Så det naturliga blir ju givetvis att hålla på “sin” färg.

Lillen blev dock helt komplex när vi kollade på Manchester City-Everton och båda lagen var blå (ljusblå och mörkblå! Det blev ju rundgång i huvudet på killen.
– Heja blå och heja blå!
– Nä, pappa, heja rött, kontrade direktörn.
Han undrade varför hans lag aldrig fick röra bollen. Det här med domare har de inte heller kopplat riktigt, alla på planen borde få vara med och röra bollen. Det har de lärt sig på dagis.

I lördags var det som vanligt familjetid under dagen, blandat med att följa oddsmarknaden i de engelska matcherna på Stryktipskupongen. Flera fina idéer klarnade under dagen, men jag föll tyvärr på att Sheffield W gjorde säsongens match borta mot ett roterande och inte helt hundraprocentigt Brighton. 12 rätt skrivs det inga böcker om. Det fina är att det kommer nya lördagar hela tiden. Och imorgon är en det en ny.

Ingen jackpot denna helg, men däremot en riktigt trevlig kupong där det mycket väl kan bli fin utdelning ändå. Så nu gäller det att lägga ett nytt pussel. Få med alla bitar i form av åsnespikar, gubbgarderingar, spikkryss och bortplockade favoriter.

Här har ni mina bästa drag för nu. Men som alltid, saker och ting kan ändra sig fram till spelstopp. Så håll ögon och öron öppna för oddsförändringar och startelvor.

Spikarna

Liverpool

Det känns inte som Jürgen Klopp kan göra något fel för tillfället. Vilket lag han än ställer på banan, om det så är världsspelare eller juniorlaget, så vinner Liverpool. Mot Everton i FA-cupen i söndags roterade tysken fullt ut mot ett nära på ordinarie Everton och vann ändå med 1-0. Här kommer således The Reds med en utvilad och ytterst välmående trupp.

Mourinhos smekmånad är däremot över och den ödmjuka Mou är utbytt mot den tjuriga gubben vi på något sätt lärt oss älska att hata under åren. Hans brittiska prins är skadad och Harry Kanes frånvaro gör att det knappt finns en enda renodlad striker i truppen. De senaste matcherna har dessutom sett riktigt risiga ut. 2-2 mot Norwich efter underläge, rättvis torsk mot Southampton och nu senast 1-1 mot ett mittenlag i The Championship (Middlesbrough) i FA-cupen trots en stark startelva. Fotbollens vägar är ju outgrundliga, men här talar i stort sett ingenting för att Spurs ska kunna rå på ett Liverpool som presterar som de gör för tillfället. Oddset på tvåan ser ut att fortsätta sjunka. Håller den sig under 60 procent på Stryktipset känns det som en mycket vettig spik.

Chelsea

Som jag nämnde i Stryktipspodden så är Chelsea bara 14:e bästa hemmalag i Premier League så här långt in på säsongen. Lampards mannar har inte kommit upp i nivå på slutet och varit märkligt ojämna. Framför allt då på Stamford Bridge. Men nu känns det som det är dags för en klar seger. Truppen är så gott som helt intakt och utvilad efter att ha roterat i FA-cupen mot Nottingham. Och vi ska inte glömma att Chelsea i grunden är ett riktigt bra fotbollslag.

Här möter de framför allt ett betydligt sämre fotbollslag. Burnley har otroligt svårt att skapa målchanser för tillfället. Tre raka torsk har det blivit i ligan och det är inte förlusterna i sig utan sättet de kommit på som är oroväckande. Efter hemmamatchen mot Aston Villa kan inte Sean Dyche ha sovit gott för prestationen var under all kritik. Här riskerar även viktiga spelare som Gudmundsson, Lennon, Barnes och Wood missa matchen. Ska Chelsea hålla sig kvar topp 4 är det här en match de bara ska vinna. Motståndet är för dagen ett av de absolut lättaste i Premier League. Ettan känns bara bomb!

Övriga spik-bubblare i nuläget är Wolverhampton och Fulham.

Skrällarna

Norwich
För stora pengar krävs det stora skrällar. Norwich är just en sådan då de just nu är streckade näst lägst på kupongen, runt 10 procent. Efter en tveksam inledning på säsongen, där framför allt försvaret var alldeles för naivt och virrigt så har Norwich höjt sitt spel avsevärt. Sanningen att säga har de varit med i de flesta matcherna och haft en hel del oflyt att de inte har fått med sig mer poäng efter flera tappade överlägen. Det hade knappast varit orättvist om de fått med sig alla poängen mot lag som Crystal Palace, men även Tottenham. I FA-cupen slog det 18-åriga framtidslöftet Adam Idah till med ett hattrick i 4-2-vinsten borta mot Preston vilket lovar gott. Ett orosmoln är så klart om Pukki hinner bli spelklar här, så håll koll på om världens bästa finne finns med i startelvan. Annars har Norwich visat att man kan hota topplag även på bortaplan, bland annat genom en pinne mot Leicester på King Power Stadium.

Manchester United håller inte Leicester-klass för tillfället. Pogba är återigen out och så även McTominay. Även Maguire är högst osäker till spel. United har knappast en elva som är värd sin lönespec för tillfället. I enskilda matcher blixtrar de till men är alldeles för ojämna och insatsen mot Arsenal var väldigt håglös och direkt usel. Visst ska United vara klara favoriter hemma på Old Trafford, men jag litar inte alls på Solskjaers lagbygge. Det här är en favorit jag verkligen vill gardera hela vägen. Jobba Norwich!

Brighton

Brighton svek oss senast, men här ska de få nytt förtroende när de slår ur underläge i Liverpool. Carlo Ancelotti ställde som sagt en slagkraftig elva på plan mot Pools juniorer men fick inte alls ut vad han ville av laget. Innan dess fixade de i för sig snygga siffror mot Manchester City (bara 1-2 borta) men sanningen att säga kunde den matchen lika gärna slutat 0-4. Förutom insatsen mot Newcastle har det sett så där ut även efter italienarens tillträdde. Och totalt under säsongen har The Toffees inte alls kommit upp i nivå.

Brighton har möjligen svårt att hålla en jämn hög nivå, men det är ett lag som har hög potential under Potters styre. Det har Fiskmåsarna visat flera gånger under säsongen, som i vinsten borta mot Arsenal när Brighton körde över totalt i första halvlek och till och med vann bollinnehavet. När ettan ser ut att streckas runt 60 procent är det ett tecken som inte alls ska ha något förtroende. Den lågt streckade tvåan måste med tidigt.

Några andra skräll-bubblare: Southampton och Derby.

Det var lördagen det. Glöm inte lyssna på Stryktipspodden med mig och Bengan för en total överblick av kupongen.

Nu ska bara tavlan målas också. Så får vi se om alla färger smälter samman i något vackert.

Stort lycka till i jakten på 13! Heja domarn!

//Dybban

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se