Stugans Bettingskola

Stugan förklarar nollboll, odds och spelbörsen!

Stugan förklarar begreppen nollboll, oddsdropp och spelbörsen!

Under våra streams, i våra poster och på sociala medier kastas olika uttryck, ord och termer omkring i tid och otid, som för nya såväl som mer rutinerade spelare kan vara obegripliga.

Här kommer därför förklaringar kring ett gäng olika saker vi ofta får frågor om i våra respektive inkorgar eller på twitch!

”Nollboll”

Det påhittade ordet ”nollboll” har du som följt stugan genom åren med all säkerhet hört gubbarna kasta runt. Det räcker nog rentav att du sett en ynka stream för att höra uttrycket flyga förbi.

”Nollboll” är ett slangord för asian handicap 0. Det vill säga, att man helt enkelt plockar bort kryssalternativet och utfallet på en fotbollsmatch kan bara bli 1 eller 2, och krysset innebär att du får din insats tillbaka.

Detta kan främst liknas med exempelvis matchodds på hockey, där man ofta väljer att plocka bort krysset som en möjlig utgång i matchen.

Har du generellt dålig koll på vad asian handicap är för något, så rekommenderar vi er varmt att läsa mer om denna oerhört populära spelvalsform HÄR:

Läs mer om asian handicap här!

”Oddsbörsen”

Bengan talar ofta om fina odds på oddsbörsen, vilket för många kan tyckas helt obegripligt.

Oddsbörsen finner du som svensk främst på Betfair och denna skiljer sig en hel del mot den vanliga sportboken som du dagligen använder hos exempelvis Unibet, Bet365 eller annat spelbolag.

Hos ovan nämnda spelbolag spelar du alltid mot huset. Alltså mot spelbolaget och deras odds. På Betfairs oddsbörs spelar du istället mot andra personer, och ihop skapar du och de andra användarna oddsmarknaden själva.

Olikt de vanliga sportböckerna så kan du även ”agera spelbolag” på betfairs spelbörs. Det vill säga, du kan lägga ut egna odds på marknader och välja vilka insatser från andra börsspelare du maximalt är redo att ta.

I och med att du ej spelar mot huset så tas inte samma stora marginaler som i den vanliga sportboken och ofta kan man hitta riktigt saftiga odds på Betfairs spelbörs.

Läs mer om oddsbörsen här!

Kika in börsen och ta ditt spelande till nästa nivå HÄR!

”Vart ser man oddsdroppar?”

Kring egentligen alla våra streamar oavsett om det handlar om poolspel eller rena bettingstreamar så pratar vi jämt och ständigt om oddsdroppar.

Vad detta betyder säger sig självt, men hur man kan följa dessa och nyttja den oerhört fina informationskälla som finns i oddsförändringar är för alla inte alls självklart.

Det absolut bästa sättet är att logga in på Pinnacle och följa förändringarna i real-tid. På så vis får du alltid informationen först.

Det är viktigt att det är just Pinnacle man följer kring stora marknader då oddsen där styrs av direkta insatser, ofta från tyngre och riktigt vassa spelare. När oddsen väl börjat förändras på Pinnacle så följer resten av spelmarknaden efter. Följer du därför oddsen på låt säga Unibet istället, så kommer du få informationen (oddshöjning/sänkning) långt efter stenen egentligen sattes i rullning.

Registrera dig och följ oddsutvecklingen på Pinnacle Sports Sverige här!

För mer tips, trix och förklaringar på diverse olika ord och sportsbetting-termer, kika in vår terminologi-flik!

Chatta