Sisyfos damrekar bild

Taburas?

Det är ju så att man skall inte framhäva sig själv allt för mycket. Men. Hur jäkla bra var inte tipsen förra veckan?! Jag bara frågar. Något mål till för Eskilstuna så hade det varit Taburas!! Men nu en ny vecka.

Vill dock beröra domarnivån inom damallsvenskan och Elitettan. Hör bör svensk fotboll rannsaka sig själv och fundera på hur vi tillsätter domare inom svensk elitfotboll. De högsta serierna skall ha de bästa domarna. De skall tillsättas efter kompetens och nivå och inget annat. Domare kan internt rankas av kontrollanter och likt ett eget rankingsystem skulle tillsättning göras därefter varje år. Det skall inte vara så att damernas elitfotboll får sämre domare. Idag är det tyvärr så. Vi ser exempel efter exempel på att domarnivån inom allsvenskan och Elitettan inte håller måttet.

Här kommer veckans spel!

Linköping-Kungsbacka 11/5 14.59
Linköping studsade tillbaka och vann väntat. Kungsbacka har motsvarat alla negativa tips. Givet men 1.01??  Kolla alla handikappspel. Inget uppe ännu. -3 på Linköping troligen. 1.70 eller bättre så kör.

Limhamn-Rosengård 11/5 15.59
Som jag trodde så fick Rosengård problem mot Göteborg trots tvåmålsöverläge. Man envisas med Mittag i startelvan då går det som det går. Rosengård vinner dock detta lätt till 1.06. Avstå handikappspel.

Vittsjö-Eskilstuna 11/5 13.59
Vittsjö har börjat mycket bra och Michelle de Jong levererar varje match. Släppte dock ledning mot Växjö. Eskilstuna har det trögt. Vann visserligen men imponerar inte. Förhoppningsvis ger vinsten arbetsro och nu kommer första vinsten. 3 ggr på bortavinst är mycket bra!!!

KIF Örebro-Växjö DFF 11/5 13.59
Örebro åkte på en rejäl kyss och fick efter en knallstart på allsvenskan tydligt markerat att det blir ett allt annat än lätt år. Växjö kvitterade mot Vittsjö och Anna Anvegård fick äntligen spräcka nollan i målkolumnen. Detta är en jämn match på förhand. Med ett litet överläge för Växjö. Kan Örebro vinna? Jo kanske men jag anser att det är 60% chans att Växjö avgår med segern. De har ett mycket bättre lag. Skador i Örebro hjälper inte till. Tycker helt enkelt att oddsmakarna är totalt snett ute här. 2.93 är riktigt, riktigt bra och här kommer Växjös första vinst!

Kopparberg/Göteborg -Djurgården 11/5 14.59
Göteborg gör en mycket bra match mot Rosengård och hämtar upp tvåmålsunderläge. Djurgården har haft en minst sagt trög start och fick se sig besegrade av Kristianstad som jag var inne på i tipsen. Dock är Göteborg alldeles för stor favorit här. De skall vara favoriter men 1.40 är löjligt. 5 ggr på kryss och 5.40 på 2a är mycket fina odds. X2 syns ännu inte men kolla det. Utgångspunkten är x till 5 ggr.

Piteå-Kristianstad 12/5 12.59
Piteå går bra och imponerar. Kristanstad vann borta mot Djurgården säkert och fick visa hur bra de är. Mycket jämn match. 1.70 på hemmavinst känns galet. Lutar åt Kristanstad till 3.75 men även kryss till 4 ggr. Fel favorit även om Piteå är bra.

//Sisyfos

Stort lycka till med liret!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100