Topptipset 13/6

Efter flera omgångar med en mängd understreckade storfavoriter ser nu torsdagens kupong betydligt mer aptitlig ut. En spännande spik i Dam-VM och en härlig rensare i Brasilien hittas bland annat. Dessutom beger vi oss till ett somrigt Mallis och även bandymetropolen Lidköping där det ska spelas Division 2-fotboll. Topptipset till er tjänst!

Spelstopp: 17.59

1. Australien – Brasilien 1
Brasilien målas i skrivande stund upp som knappa favoriter mot Australien men det är helt felaktigt. Sydamerikanskorna är inte alls på samma nivå som för ett par år sedan. De gamla stjärnorna blir allt äldre medan få nya talanger har kommit upp. Marta missade mötet mot Jamaica (3-0) och är återigen tveksam till spel. I den matchen stod för övrigt en annan rutinerad pjäs, Cristiane, för ett hattrick.

Australien föll mot Italien efter ett sent insläppt mål, men Matildas dominerade den tillställningen tämligen kraftigt och är ett lag för åtminstone kvartsfinal i denna turnering. Mot Brasilien har de engelskspråkiga vunnit de fyra senaste mötena och här ska de gälla som favoriter. Fint värde på ettan som får ses som en strålande spik om den håller sig under 40 prollar.

2. Sydafrika – Kina 2
Till skillnad mot onsdagens Topptips så streckas Kina upp betydligt högre på torsdagens dito. Logiskt med tanke på att detta är en betydligt mer lurig kupong. Sydafrika var tillbakatryckta under mer eller mindre hela matchen mot Spanien (1-3) men ledde länge efter att ha satt dit en kontring. Just i omställningsspelet är de gröngula farliga med flera snabba spelare.

Kina kommer från en förlust mot Tyskland (0-1) även om insatsen där var fullt godkänd. Nu ska de rödklädda styra spelet och det återstår att se om de är kapabla till det. Normalt vinner Jia Xiuquans lag detta och det är utan tvekan så att tvåan ska ses som mest trolig. Med tanke på att tvåan ser ut att streckas till omkring 75 procent är det dock inte fel att gardera. Åtminstone krysset bör plockas med för de som är på jakt efter femsiffrigt.

3. Mallorca – Albacete 1
Från Frankrike tar vi oss till Mallis och en spännande tillställning. Dessa lag gör tillsammans med Deportivo La Coruna och Málaga upp om den sista platsen i La Liga nästa säsong. Semifinal här och det första mötet av två mellan femman Mallorca och fyran Albacete.

Är det två klubbar i världen som ligger i topp i smeknamn är det dessa, här har vi nämligen “Den mekaniska bakelsen” mot “Den mekaniska osten”. Mycket bättre än så blir det inte. Mallorca är en stormakt hemma på ön i Medelhavet och kliver in som klara favoriter i detta inledande möte, särskilt som Albacete visat halvdan form på slutet. Ettan smakar mumma i Palma.

4. Lidköping – Tidaholm 1
Miniderby från schlätta där dessa tabellgrannar i Division 2 Norra Götaland gör upp om poängen. Lidköping åkte på torsk i Göteborg mot Torslanda senast men har agerat stabilt under säsongen och är ett lag för den övre halvan. Mer tveksamt huruvida Tidaholm är det. Gästerna kommer från en bedrövlig insats hemma mot Nordvärmland (1-4) och är väldigt ojämna i sina prestationer.

Florent Rushiti är en spetsspelare på denna nivå men han är relativt ensam offensivt. Han har nämligen stått för sex av de blåvitas elva mål så här långt. Lidköping har i stort sett stått för dubbelt så många fullträffar och sprider målskyttet betydligt mer. Hemma på Framnäs IP ska ettan ses som trolig. 1X här och man bör inte känna någon oro.

5. Vasco da Gama – Ceará 1
Vi avslutar med fyra nattmackor från brasilianska Série A. Vasco da Gama är en klassisk klubb som fostrat spelare som Romário och Philippe Coutinho men starten på säsongen har varit svag. Senast togs åtminstone den första vinsten när Internacional slogs tillbaka med 2-1 här i Rio de Janeiro.

På hemmaplan är de vitsvarta alltid att räkna med och mot fjolårets nykomlingar, Ceará, ska de ha en ypperlig chans till tre nya friska pinnar. Gästerna från Fortaleza har förvisso öppnat säsongen respektingivande men på bortaplan är de inget vidare. Skulle förvåna om det inte blir krig i de nedre regionerna för Ceará även denna säsong. 1X löser biffen här.

6. Atlético MG – São Paulo 2
Kupongens stora skrällchans hittas i Belo Horizonte där dessa två storlag ska mäta sina krafter. Här har vi två klubbar som tillhört toppen av Série A det senaste decenniet och som även lär göra det denna säsong. Atlético MG har inlett med 15 poäng på åtta matcher varav nio tagits här på Estádio Raimundo Sampaio. Nu blir det dock svårt att ta ytterligare en seger för det är ett defensivt starkt São Paulo som står för motståndet.

Målvakten Tiago Volpi har bara tvingats kapitulera fyra gånger de inledande åtta omgångarna vilket lett till endast en förlust. Framåt finns ingen mindre än Alexandre Pato att tillgå. Den före detta Milan-spelaren, som kom från kinesiska Tianjin, har än så länge inte kommit till sin rätta men det ska bara vara en tidsfråga. Tvåan till låga 10-15 procent lockar minst sagt. Inte fel att plocka bort den överstreckade ettan helt här.

7. Chapecoense – Fluminense X
Chapecoense känner många till efter den tragiska flygkraschen som drabbade laget. Hela Sydamerika gick samman och hjälpte klubben därefter som mot alla odds klarat sig kvar i det brasilianska finrummet. En stor anledning är hemmaspelet här på Arena Conda. Där tog de grönklädda 35 poäng på 19 matcher i fjol. Denna säsong har inte inletts lika bra och här saknas ytterbacken Bruno Pacheco.

Fluminense har i sin tur heller inte rosat marknaden. 0-0 i Fla Flu-derbyt mot Flamengo var dock ett steg i rätt riktning, särskilt med tanke på att Rio-laget släppt in 15 mål de sju omgångarna dessförinnan. Oviss match där det är svårt att skilja dessa lag åt. Kan gå åt endera håll. 1X i första hand men här ska man inte skämmas för att helgardera.

8. Goias – Atlético PR X
Sist ut är ett möte från Goiania där det grönvita hemmalaget fått en fin start som nykomlingar i Série A. Framförallt har de gått som tåget här hemma på Estádio da Serrinha med tre raka vinster. Senast blev det 3-1 mot Chapecoense efter att Fluminense-förvärvet Kayke satt två bollar från straffpunkten. Goias framfart gör dock att de överskattas kraftigt av det svenska folket här. Atlético PR är etablerade i det brasilianska finrummet och i grunden ett betydligt starkare lag. Hemmaplan är alltid en faktor i sambans hemland men att Goias ska streckas upp till närmare 50 procent är rent vansinne. Utgå från krysset och bygg på med den värdemässigt fina tvåan.

Stugans superspik!

Australien
På damsidan är Australien riktigt bra och har gått framåt de senaste åren. Brasilien har gått åt motsatt håll men detta tycks tipparna inte ha tagit hänsyn till. Det är bara att utnyttja och spika Aussie till mycket fin procent.

Stugans kupongrensare!

São Paulo
Jämn match att vänta i Belo Horizonte mellan två storlag. São Paulo har en urstark defensiv och vållar problem för samtliga lag, oavsett om de spelar på bortaplan. Supervärde på skrällen i match 6!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100