Topptipset bild

Topptipset 14/5

Topptipset 14/5

Derbyn från Jylland och Birmingham kombineras med svensk och skotsk fotboll innan vi riktar blickarna mot Belgien och Tjeckien. Ni hör själva, detta är en kupong som är riktigt lurig. Med tungan rätt i mun kan det dock bli smaskig utdelning. Här har ni en analys där inget mindre lag än Clyde lyfts fram som superspiken!

Spelstopp: 18.59

1. West Bromwich – Aston Villa 2
Vi öppnar på The Hawthorns där ett derby ska gå av stapeln mellan dessa rivaler. Aston Villa är i förarsätet i denna playoff-semi efter att ha vunnit med 2-1 på Villa Park i lördags. Två sena mål vände där på steken till Lejonens fördel. Noterbart är att Dwight Gayle, 24 mål den här säsongen, fick syna sin andra ostskiva i slutskedet av matchen och således får sitta på läktaren här. Även Hal Robson-Kanu saknas fortsatt på grund av avstängning och frågetecken finns kring Gareth Barry, Craig Dawson och Jake Livermore. Huvudbry för tränare James Shan således. Aston Villa har inga större avbräck och ska ha goda möjligheter att lösa sin andra playoff-final på två säsonger. Tvåan ligger närmast till hands. Den som chansar spikar de blåröda gästerna rakt av!

2. Hammarby – Östersund 1
Från en storstad till en annan när vi tittar till Tele2 Arena i södra Stockholm. Den nionde omgången tjuvstartar med detta möte. Det är två av seriens mest formstarka lag som gör upp om poängen här. Hammarby har tre raka vinster och ser mer och mer stabila ut. Offensiven är fruktad där Stefan Billborn kan formera sitt lag på en mängd olika sätt. Räkna med att Bajen kommer vara med och nosa på en topplacering även i år. Mer tveksamt huruvida Östersund kommer vara det. Norrlänningarna har poängmässigt gjort det bra så här långt men i ärlighetens namn har de inte imponerat. Anfallsspelet ser något trubbigt ut där spelare som Aiesh och Gero ännu inte kommit upp i nivå. Det luktar hemmaseger här men runt 70 procent på ettan sänder ut varningsklockor. Inte fel att gardera med krysset trots allt.

3. Halmstad – GAIS X
Västkusten härnäst där två besvikelser i Superettan drabbar samman. Topptippade Halmstad har inte alls levt upp till förväntningar och återfinns faktiskt på negativ kvalplats efter sju omgångar. Sex gjorda mål är den stora anledningen till hallänningarnas hittills svaga vår. GAIS har samma skrala målskörd men står på två pinnar mer. Göteborgarna åkte dock på ett svidande nederlag mot Frej senast hemma på Gamla Ullevi. Krampaktig historia att vänta med ett spelförande HBK där dock frågetecken finns kring om de har nycklarna som krävs för att dyrka upp de grönsvartas försvar. Detta lär bli betydligt mer jämnt än vad det svenska folket streckar matchen till. Allt värde till höger innebär att X2 blir given utgång även om en helgardering inte är fel.

4. Silkeborg – Viborg 1
Vi tar oss över Kattegatt till Jylland där ett mycket intressant möte väntar på sängarnas arena, JYSK Park! Här har vi en seriefinal, tillika derby, mellan två lag som har Superligan i sikte. Tre omgångar återstår och Silkeborg är i förarsätet, dock bara med en poäng tillgodo på Viborg på andraplatsen. Nervkittlande möte där Viborg har ett psykologiskt övertag sett till inbördes möten men där SIF kommer från en härlig 5-0-viktoria. Knapp, knapp fördel hemmalaget men här ska inte något lämnas åt slumpen. Tryck in alla tecken och njut av ett känsloladdat derby!

5. Inverness – Dundee United X
Krokodilgänget från Skottland har som ambition att ta steget upp till finrummet men har två hinder på vägen, först Inverness och därefter en potentiell playoff-final mot nästjumbon i Premiership. I detta dubbelmöte får Dundee gälla som relativt klara favoriter men på Caledonian Stadium i de norra delarna av kilt-landet väntas en helt jämn tillställning. Inverness kommer från totalt 4-2 mot Ayr i kvartsfinalen och har sett relativt fina ut på sistone. Få mål att vänta här där gästerna kommer vara nöjda att få med sig ett oavgjort resultat till fredagens retur på Tannadice Park. Potentiellt spikkryss!

6. Annan Athletic – Clyde 2
Vi tittar till FN:s före detta generalsekreterares lag, (Kofi) Annan Athletic, som tar sig an mäktiga Clyde i League Two-kvalet denna tisdag. Gästerna från Glasgow stoltserar med att vara grundat före Celtic och med tre cuptitlar i mitten av 1900-talet men mycket mer än så kan de inte hyllas för. Dock ska de ses med goda chanser i detta kaffemöte mot ett Annan som de har tio raka matcher utan förlust mot. Clyde slutade också före i tabellen den här säsongen och har en spelare av högsta klass på den här nivån, rutinerade David Goodwillie med meriter från Premiership och Premier League med en säsong i Blackburn 2011/12 där han noterades för två mål. Här skjuter han troligen The Bully Wee upp i League One. Fin tvåa!

7. Saint-Gilloise – KV Kortrijk 2
Vidare till Belgien där de har ett mycket konstigt seriesystem. Saint-Gilloise slutade först på en tredjeplats i andradivisionen men har faktiskt chansen att nå Europaspel då de spelar i en av två “Europa League-grupper” där vinnaren har chansen att norpa en plats i kontinentalspelet till hösten. Då måste det dock bli seger här då det skiljer fyra pinnar med två omgångar kvar upp till betydligt mer meriterade Kortrijk på förstaplatsen. Gästerna slutade på en respektabel åttondeplats i Jupiler League och ska vara klasser bättre än hemmalaget. Trolig tvåa i Bryssel och en fullt tänkbar spik om den hamnar omkring 40 procent.

8. Baník Ostrava – Slovan Liberec X
Tjeckien av alla länder får sista ordet, en liga som dock är på kraftig frammarsch vilket Slavia Prag visade i Europa League den här säsongen. Dessa lag är inte i närheten av huvudstadsklubben men tog sig till mästerskapsgruppen och kommer sluta femma respektive sexa. Fullt godkänt med tanke på de spelarmaterial som finns att tillgå. Relativt betydelselös match här som är otroligt svårtippad. Ettan ser ut att bli överstreckad vilket gör att X2 lockar mest. Här ska man dock inte skämmas för att helgardera.

Stugans superspik!

Clyde
The Bully Wee ska kunna avgöra detta dubbelmöte redan på bortaplan. Clyde har visat flera säsonger att de är klassen bättre än Annan och har även ett psykologiskt övertag på hemmalaget. Tvåan finns i skrivande stund till 32 procent vilket innebär ypperligt värde. Kupongens bästa spik hittas i skotska League Two!

Stugans kupongrensare

GAIS
Räkna inte med någon klang- och jubelföreställning på Örjans Vall när två lag som inte rosat marknaden offensivt stöter på varandra. Trots det streckas HBK upp som massiva favoriter. Det ska naturligtvis utnyttjas. Utgå från höger i gurkburkens hemstad.

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100