Topptipset 14/6

Kanske inte det mest smickrande Topptipset denna fredag då det kryllar av understreckade favoriter. Svårt att hitta några tänkbara skrällar och det skulle tyvärr förvåna oerhört om det blir någon högre utdelning. Kupongens matcher är det dock inget fel på då bland annat premiären av Copa América, två tillställningar från Dam-VM och en bronsmatch i U20-VM tar plats på raden. Håll nere systemstorleken och maxa radinsatsen så kan det åtminstone bli en skaplig peng. Lycka till!

Spelstopp: 17.59

1. Brasilien – Bolivia 1
Chile är dubbla regerande mästare i Copa América men det skulle förvåna väldigt mycket om La Roja lyfter bucklan i Rio de Janeiro den sjunde juli. De flesta förväntar sig istället att värdnationen Brasilien ska triumfera i de sydamerikanska mästerskapen, som nu fått tillökning av Japan och Qatar. Förbundskapten Tite får dock klara sig utan Neymar här efter att världsartisten ådragit sig en skada tätt inpå turnering. Att en spelare som Willian kallades in i hans frånvaro säger dock det mesta om den klass som finns i Brasilien. Bolivia är däremot tämligen mediokra, särskilt när de inte får spela på hög höjd i hemlandet. Giganterna i Sydamerika har de aldrig besegrat på bortaplan och kommer inte göra så här heller. Spiken är ett faktum.

2. England Dam – Argentina Dam 1
Vi rör oss vidare till Frankrike och pågående Dam-VM. Där är England en av de stora favoriterna till guldet. Här finns en rad världsstjärnor, bland annat Fran Kirby och Nikita Parris. Den sistnämnda målade på straff i 2-1-segern mot Skottland i premiären. Nu väntar alltså ett Argentina som hittills stått för den största skrällen i detta VM när de löste poäng mot Japan. Där parkerade de bussen och det lär dem även göra här. Det kommer dock inte räcka långt mot ett skickligt England. Nationerna har mötts en gång tidigare i modern tid och då slutade det 6-1 till Three Lionesses. Något liknande är att vänta här. Ettan är kupongens allra bästa tecken!

3. Jamaica Dam – Italien Dam 2
Juventus-spelaren Barbara Bonansea var den stora matchvinnaren när Italien segrade i premiären mot Australien. Det var ett minirån med tanke på att Le Azzurre var tillbakatryckta under mer eller mindre hela matchen. Nu väntas istället de blåvita föra spelet när gruppens förmodade slagpåse, Jamaica, står för motståndet. Det ska dock sägas att Reggae Girlz inte är något katastrofgäng. Det senaste året har de bland annat besegrat Chile och hållit jämna steg med Skottland. Tufft här givetvis och över 90 minuter lär Italiens högre klass ta ut sin rätt. Värdet finns också på tvåan men med tanke på kupongens utformning i övrigt behöver det inte vara fel att pilla dit ett kryss.

4. Italien U20 – Ecuador U20 2
Från Frankrike och ett påbörjat mästerskap till Polen och en turnering som lider mot sitt slut. U20-VM har varit de stora skrällarnas tävling, i finalen står nämligen Ukraina och Sydkorea. Även Ecuador, som slutade trea i sin grupp, får sägas vara en överraskning. Sydamerikanerna har dock övertygat stort och var det bättre laget även i semifinalen mot Sydkorea. Italien stod däremot för en blek insats mot Ukraina. Annars har Gli Azzurrini en vass trupp med bland annat supertalangerna Luca Pellegrini och Andrea Pinamonti. Frågan är om de orkar ladda om här. Bronset lär betyda klart mer för lilla Ecuador. Det gör att tvåan ska streckas först i Gdynia.

5. Bohemians – Shamrock 2
Den gröna ön får även utrymme på denna kupong. Dalymount Park i Dublin bjuder på ett toppmöte, tillika derby, från Premier Division där trean Bohemians tar emot tvåan Shamrock Rovers. Det skiljer dock hela tio poäng mellan lagen och det är bara gästerna som ska kunna lägga sig i titelstriden med de regerande mästarna Dundalk. Det grönvita bortalaget är också snäppet vassare där faktiskt en spelare som Karlstad BK-bekantingen Daniel Carr har en tongivande roll. Joey O’Brien är annars Shamrocks mest meriterade spelare med bland annat fem landskamper för Irland och flera säsonger i West Ham. Fint värde på tvåan här. Bättre att spika gästerna och vrida upp radinsatsen snarare än att gardera.

6. Linköping City – Sylvia X
Östgötaderby när Sylvia från Norrköping beger sig de dryga fyra milen västerut. Linköping City snackades upp som ett topplag i Division 1 Norra men har hittills inte motsvarat förväntningarna. De blåklädda befinner sig förvisso på en fjärdeplats, men efter sex raka matcher utan trepoängare börjar glappet bli väl stort upp till toppduon. Brassen Michael Morais är här åter tillbaka från avstängning vilket lär innebära en boost. Sylvia kommer till Linköping Arena med två raka förluster i bagaget. Nykomlingarna besitter dock en hög nivå när allt klaffar vilket de bland annat visade hemma mot Sandviken (4-1) på Kristi Himmelfärd. Ettan ser ut att understreckas men då samtliga favoriter på fredagens kupong ser ut att göra det är det inte fel att gardera här. In med samtliga tecken och hoppas på Sylvia.

7. Karlstad BK – Forward X
Forward öppnade med endast fem poäng de inledande tio omgångarna. De två senaste har dock Örebro-laget håvat in två vinster och tagit sig upp på en negativ kvalplats. 3-2-segern i derbyt mot Rynninge senast var minst sagt skön där stjärnan Josef Ibrahim avgjorde från straffpunkten sent. Nu väntar ett Karlstad BK som inte alls trivs hemma på Tingvalla IP. De värmländska nykomlingarna har stått för en fin vår men av de 17 inspelade poängen har endast fem kommit till här hemma i Värmland. Torsk mot tokjumbon Boden senast det begav sig i den soliga staden var ytterligare ett bevis på detta. Ovisst är bara förnamnet här och samtliga tecken blir rekommendationen.

8. Umeå FC – Boden 1
Vi fortsätter på temat nykomlingar i Division 1 Norra när vi tar oss till björkarnas stad där Boden ska försöka fortsätta sin positiva trend. Efter en bedrövlig inledning har norrbottningarna ryckt upp sig och nu plockat poäng tre raka matcher. Det ska dock väldigt mycket till för att de grönklädda ska kunna lösa nytt kontrakt. Här blir det inte lätt mot tvåan Umeå FC som både visar fin form och är ruskigt starka här hemma. Boden får klara sig utan tunisiern Zakary Guerfi och lär få lämna Umeå Energi Arena utan poäng. Klasskillnad råder och hemmasegern ska ses som högst trolig.

Stugans superspik!

England
Argentina övervärderas något tack vare deras starka landslag på herrsidan samt att de löste en oväntad poäng mot Japan. England är dock flera klasser bättre och ska vinna detta möte med minst ett par bollar.

Stugans kupongrensare!

IF Sylvia
Ingen värdemässigt vidare skräll men ska något rimligt tecken hittas under 25 procent så får det vara Sylvia. Norrköpings-laget ska ha hyfsade chanser i detta östgötaderby mot ett Linköping City som går svagt för stunden. Relativt öppen historia i match 6.

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta