Topptipset 18/6

Återigen har vi ett Topptips bestående av ett gäng stora favoriter som är svåra eller omöjliga att gå emot. Så vårt tips blir återigen att hålla nere systemstorleken och kräma på med högre radinsats. Dam-VM, Copa América, U21-EM och så lite isländsk boll. Åtta rätt, här kommer vi!

Spelstopp: 18.29

1. Italien D – Brasilien D 2
Det börjar dra ihop sig i Dam-VM då det är dags för den sista rundan i gruppspelet. I grupp C har Italien överträffat förväntningarna genom att först slå gruppfavoriten Australien och sedan köra över slagpåsen Jamaica med 5-0. Det innebär att de vid ett oavgjort resultat, eller eventuellt en uddamålsförlust om inte Australien vinner med för många bollar, tar hem gruppsegern. Brasilien tappade tungt en tvåmålsledning mot Australien senast och förlorade med 2-3. Marta hann göra ett straffmål och bli historisk innan hon klev av skadad. Ikonen är tveksam här. Här krävs det vinst för att vara säker på avancemang för brasilianskorna. I grunden är brassarna ett bättre lag med en formtoppad Cristiane (fyra mål hittills) och ska ha goda chanser här. Det ser dessutom ut att bli hyfsat streckvärde på tvåan. Given utgång.

2. Jamaica D – Australien D 2
Ok, vi tar oss till en spik som inte går att ifrågasätta någonstans. Jamaica har inget i VM att göra. 0-8 och två förluster har det blivit för Reggae Girlz som varit chanslösa mot både Italien och Brasilien. Australien var det bättre laget i förlustmatchen mot Italien och lyckades starkt vända mot Brasilien. Nu måste det bli vinst för chans på avancemang. Gärna med så många mål som möjligt. Det kommer bli gasen i botten här och räkna med att siffrorna drar iväg. Tvåan står alltså i 1,01 och den här matchen borde inte ens varit med på kupongen. Supermegaspik.

3. Brasilien – Venezuela 1
Vidare till Copa América som spelas i Brasilien. 1919 vann Brasilien Copa América i Rio de Janeiro, spelandes i sitt vitblåa ställ, samma färger användes för första gången på 70 år i öppningsmatchen mot Bolivia där brassarna vann med 3-0. Två mål signerades av Coutinho. Trots skadan på Neymar är naturligtvis Seleção favoriter i den här turneringen och en nation som Venezuela ska inte ha mycket att säga till om på Arena Fonte Nova inför sambadansande hemmafans. Gästerna har förvisso en del kunnande i truppen i form av Rincón och Gigantens favoritanfallare i Newcastle Rondón, men mot Peru kom de undan med blotta förskräckelsen och räddades av två bortdömda VAR-mål (0-0). Mot Tites världslag kommer inte “La Vinotinto” räcka till. Stark etta i Salvador!

4. Bolivia – Peru 2
Mer Copa América och vi tar oss till Estadio Jornalista Mario Filho som är beläget i Rio de Janeiro. Bolivia är en begränsad fotbollsnation när de inte får fördelen av att spela i hemlandet på hög höjd. På resande fot har Bolivia faktiskt inte vunnit en fotbollsmatch på fyra år. Peru var som sagt det bättre laget i öppningsmatchen mot Venezuela men hade VAR emot sig två gånger om och lyckades inte få in bolluslingen. Laget, med spelare som Guerrero och Farfán, visade redan i VM i fjol att de har inte är lätta att tas med. Här är peruanerna minst en klass bättre och ska ha mycket bra chans på en viktig trea.

5. England U21 – Frankrike U21 1
Mot Italien och en toppmatch i U21-EM! I Cesena på Dino Manuzzi ställs “The Young Lions” mot “Les Bleuets”. Trots att England fick sällskap av Nederländerna i EM-kvalgruppen vann de unga lejonen kvalet utan att förlora en enda match. Truppen Aidy Boothroyd förfogar över håller toppklass där namn som Foden, Maddison, Sessegnon, Calvert-Lewin och Tammy Abraham bland annat sticker ut. Frankrike har i sin tur förmågor som Tousart, Bamba och Moussa Dembélé att tillgå men i jämförelse med England finns inte riktigt samma bredd på truppen och laget känns inte riktigt lika ihopspelat. Oddsmässigt är det helt jämt här, men det borde vara en liten fördel för britterna. Strecka från vänster där garderingar dock är välkomna.

6. Rumänien U21 – Kroatien U21 2
Mer U21-EM och ännu en öppningsmatch. Det här blir en måstematch för Kroatien som har hamnat i tuffa grupp C med England och Frankrike. Blir det inte tre poäng nu så är EM över direkt. Men det blir ingen promenadseger detta. Precis som A-landslaget är Rumäniens U21-landslag ett starkt kollektiv som är svåra att få hål på. Det visade de gulklädda i EM-kvalgruppen där laget bara släppte in fyra mål på tio matcher. Manskapet Rumänien ställer upp med i detta EM-slutspel känns dock rätt begränsat där Gheorghe Hagi son, Ianis, är en av få som sticker ut. Till stor del på grund av namnet och inget annat. Kroatien har högre grundkapacitet och ska Rumänien ta poäng i öppningsmatchen på mäktiga San Marino Stadium måste den gamla öststaten få stopp på förmågor som målskytten Josip Brekalo och Milan-mittfältaren Alen Halilović. X2 bör stå sig.

7. Panama – Trinidad & Tobago X
Vi förflyttar oss till USA och svenska utvandrartrakter i Minnsesota. Där spelas denna öppningsmatch i CONCACAF Gold Cup. En turnering där Nord- och Centralamerika samt Karibiens fotbollsnationer ingår. Grupp D består även av USA samt Guyana, så det här blir en nyckelmatch för dessa två kombatanter. Panama lyckades mot alla odds ta sig till VM förra sommaren men som väntat fick “Los Canaleros” det väldigt svårt i Ryssland. De har även varit väldigt begränsade efter VM och inte vunnit en enda landskamp det senaste året, ändå sätts de ut som klara favoriter här. Sveriges kombattanter från VM 2006, Trinidad & Tobago, har något ljusare siffror och den här öppningsmatchen på Allianz Field bör kunna gå åt vilket håll som helst. Räkna med avvaktande spel och troligen målsnålt. På en rätt så skrällfri kupong är det här en match att gardera fullt ut.

8. Stjarnan – Breidablik X
För att få ihop åtta matcher så har Svenska Spel valt att rikta blickarna mot Island och högstaligan Urvalsdeild. Här möts två klassiska “storlag” från ö-nationen. UMF Stjarnan har inte riktigt levt upp till sitt namn inledningsvis. De blåvita har dock något gryende form, nyligen besegrade Stjarnan de regerande mästarna Valur med 2-1 hemma på Stjörnuvöllur. Breidablik UBK har öppnat något starkare och återfinns på andra plats i tabellen efter åtta spelade omgångar. Gästerna åkte dock på en tung smäll borta mot Fylkir (3-4) i den förra omgången. Vi har en väldigt oviss tillställning framför oss som ser ut att streckas hyfsat korrekt. Då det redan finns så många “klara” spikar på kupongen rekommenderas en helgardering.

Stugans superspik!

Australien
Det är ungefär lika troligt att jorden är platt som att Australien ska tappa poäng här. Det räcker med ett enda ord. Spik.

Stugans kupongrensare!

Trinidad & Tobago
Trevande öppningsmatch i CONCACAF Gold Cup är att vänta. Panama har glömt hur det är att vinna och här ska Trinidad & Tobago absolut inte vara chanslösa. Få med den lågt streckade tvåan.

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta