Topptipset 24/6

Det är uppdukat för fest på måndagens kupong! Här har vi matcher från fyra olika mästerskap och härliga Superettan. Kvällens bästa spik hittas i form av en “läggmatch” i U21-EM och den stora skrällchansen finns att hämta när örnar ställs mot sabelantiloper i pyramidens hemland. Godbiten för oss med blågult hjärta är dock utan tvekan damlandslagets åttondelsfinal mot Kanada. Framåt Sverige!

Spelstopp: 18.59

1. Sverige – Kanada X
Efter två trevande vinster mot mediokert motstånd och en förlust mot USA där Peter Gerhardsson ställde en b-betonad elva på benen är det nu dags för allvar. Slutspelet tar sin början i Frankrike och Sverige ställs mot tufft motstånd i form av Kanada. De rödvita är rankade femma i världen och besitter framförallt en ramstark defensiv. Det kommer bli svårt att få hål på den skickliga före detta Linköpings-målvakten Stephanie Labbe, särskilt med tanke på att Sveriges offensiv inte ser speciellt giftig ut. Vad som talar för de blågula är dock att Kanada inte imponerar i den lagdelen heller. Dessutom att Kanada har för vana att misslyckas i världsmästerskap. Det förvånar inte om detta går till förlängning. Kryss i utgång, gardera därefter i första hand med värdetvåan.

2. GAIS – Degerfors 1
Klassikermöte på Gamla Ullevi där GAIS har väldigt mycket att fundera på efter tre raka nederlag. Makrillarna har extremt svårt att göra mål och det negativa strecket är nu farligt nära. Degerfors bör dock vara en relativt tacksam uppgift på hybridgräset i Göteborg. Värmlänningarna kommer förvisso från en seger mot Västerås men på bortaplan har de inte rosat marknaden den senaste tiden. Med det sagt ska hemmasegern långt ifrån räknas hem med tanke på GAIS svaga form och intetsägande spel. Svag, svag etta.

3. Öster – Varberg 1
Det dröjde till den 13:e omgången innan Varberg åkte på säsongens första förlust. Jönköpings Södra blev för svåra på bortaplan. Inte mycket att säga om men oroväckande var däremot att skytteligaledaren Astrit Seljmani linkade av efter knappa halvtimmen. Högst tveksamt om han kan delta när det vankas ytterligare en match i de småländska skogarna, ett enormt avbräck för Joakim Perssons grönsvarta krigare i så fall. Öster har förvisso varit Superettans största besvikelse tillsammans med BP, men spelmässigt har det sett allt bättre ut och det ska bara vara en tidsfråga innan trepoängarna rullar in på kontot. Förvånar inte om fallet blir så här. Supervärde dukas upp på ettan som därmed får ses som en tänkbar spik.

4. Frankrike U21 – Rumänien U21 X
Tre av de stora, Spanien, Tyskland och Frankrike, ser föga förvånande ut att få spela semifinal i U21-EM. Den sista nationen det lär bli är desto mer överraskande, det är nämligen Rumänien. De gulklädda har imponerat stort så här långt med mäktiga fyra mål mot både Kroatien och England. Full pott således och detsamma gäller Frankrike inför denna avslutande gruppspelsmatch. Det gör utgångsläget minst sagt udda. I denna turnering är det nämligen som så att den bästa tvåan från de tre grupperna avancerar till semifinal tillsammans med ettorna. Det innebär i sin tur att delad poäng gynnar båda parter här, då är nämligen både Frankrike och Rumänien klara för slutspel. Detta avspeglas inte minst på oddsmarknaden där krysset står i 1,75! Magisk hämtgurka här således. Spikkrysset har aldrig känts bättre!

5. Kroatien U21 – England U21 2
Lite symtomatisk spelas gruppens andra drabbning i San Marino. Här har vi nämligen två nollpoängare som drabbar samman och bara ska spela av den sista matchen innan detta mästerskap glöms bort. England kom till U21-EM med en minst sagt stjärnspäckad trupp men har inte alls fått bitarna på plats. Aidy Boothroyd lär ge andra spelare förtroendet nu, något som lär ge en liten positiv injektion. Kroatien har varit direkt svaga även om de stod upp skapligt i 0-1-torsken mot Frankrike. Normalt vinner England detta men med tanke på att det är en betydelselös match känns tvåan till omkring 60 prollar alltför hög för att spikas. Helgardera, håll en tumme för Kroatien och gå vidare.

6. Chile – Uruguay 2
I Copa America gör två slutspelsklara lag upp om förstaplatsen i Grupp C. Det är en viktig placering att plocka då dessa nationer garanterat hellre stöter på Peru än Colombia i en kvartsfinal. Efter Uruguays svaga insats mot Japan (2-2) är de himmelsblå tvungna att vinna denna tillställning för att snuva Chile på gruppsegern. Utifrån den trupp Óscar Tabárez förfogar över får utsikterna till att lösa det sägas vara goda. Centrallinjen ser enormt slagkraftig ut och där kan La Roja inte mäta sig. Tvåan ska ses som relativt trolig på Maracanã. Gardera med krysset om plånboken är tillräckligt tjock så här dagen före löning.

7. Ecuador – Japan 1
De flesta trodde nog Ecuador skulle vara borta från slutspel efter två inledande förluster och 1-6 i målskillnad. En ypperlig chans har dock öppnat sig för La Tricolor efter gårdagens resultat i Grupp B. Vinst mot Japan och de gulklädda plockar faktiskt den sista kvartsfinalplatsen via att bli näst bästa trea. Japan har samma utgångsläge medan ett oavgjort resultat skickar Paraguay vidare. Det lär således bli tuta och kör vid ett likaläge i slutet av matchen. Känslan är dock att Ecuador avgör detta innan med sin tyngd mot orutinerade japaner. Här ska Hernán Darío Gómez gäng framförallt kunna utnyttja fasta situationer. Ettan ska ses som klart mest trolig men streckas inte som så. Mysig spik!

8. Tunisien – Angola 2
Vi byter kontinent och riktar fokus mot den första omgången i Afrikanska Mästerskapen. I Suez ställs örnar mot sabelantiloper i en på förhand relativt öppen tillställning. Tunisien kliver in i mästerskapet med ett fint VM i ryggen men i ärlighetens namn ser de rödvitas trupp inte speciellt märkvärdig ut. St. Etiennes skyttekung Wahbi Khazri är en av få spelare som håller högsta klass. Angola har heller ingen trupp som skrämmer liv i motståndarna men här underskattas de rödsvarta. Sabelantiloperna har imponerat sedan Srdjan Vasiljevic tillträdde som förbundskapten och de har skrällpotential med spelare som Bastos och meriterade Mateus. Räkna inte med någon “walk in the park” för Tunisien. Här ska skrällen jobbas!

Stugans superspik!

X i Frankrike U21 – Rumänien U21
Ni har hört förutsättningarna, när ett oavgjort resultat gynnar båda lagen slutar det också allt som oftast så. Oddset talar sitt tydliga språk och spikkrysset känns bättre än någonsin!

Stugans kupongrensare!

Angola
Sabelantiloperna ska knappast underskattas och har alla förutsättningar att ställa till med problem för ett inte alltför namnstarkt Tunisien. Här blir de alldeles för undervärderade. Angola är vägen mot de stora pengarna!

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100 www.spelalagom.se

Chatta