Topptipset bild

Topptipset 26/4

Topptipset 26/4 | Spelstopp 18:59

Från Anfield till Edsborgs IP, det är minst sagt en salig blandning på fredagens Topptips. Svenska Division 1 kommer synas till alltmer när de europeiska ligorna går mot sitt slut och här tar vi tempen på lag som Stefan Rehns “Kiken” och “Bissarna” från Nyköping. Finns dock risk för skral utdelning här då Liverpool knappast lär falla hemma mot Huddersfield. Inte fel att köra en hög radinsats då. Här har ni som vanligt planetens bästa analys!

Spelstopp: 18.59

 1. Liverpool – Huddersfield 1
  Det skiljer 74(!) poäng mellan dessa klubbar efter 35 spelade omgångar, det är ofattbart mycket. Precis så mycket skiljer det också mellan lagen. Huddersfield har tolv förluster på de 13 senaste och har stämplat ut för säsongen. Liverpool krigar om såväl PL-titeln som att kröna sig bäst i Europa. Här hemma på Anfield har de rödklädda inte förlorat en ligamatch på över två år. Det går inte att se detta sluta med något annat än en klar hemmaseger. När ettan streckas över 90 procent vill man så gärna hitta en skräll, men faktum är att det finns spelvärde upp till 92 prollar på Liverpool. Spika och gå vidare!
 1. Augsburg – Bayer Leverkusen 2
  Ett Europajagande Leverkusen reser till Bayern denna fredag för att försöka knipa tre viktiga pinnar. Goda förutsättningar ska finnas. Augsburg stod förvisso för en rejäl urladdning när de pulveriserade Stuttgart med 6-0 här senast, men det var mot ett ytterst svagt motstånd. Bayer 04 har klasspelare på varje position, inte minst i superlöftet Kai Havertz. Gästerna har betydligt mer att spela för en Augsburg och bör kunna lösa en trea på WWK Arena. Tvåan ska ses som väldigt trolig och erbjuder i skrivande stund magnifikt värde till omkring 50 procent. 
 1. Bordeaux – Lyon 2
  Värde finns det även på Lyon mot Bordeaux men här känns det inte lika självklart att gästerna löser detta. Den franska ligatrean har vacklat på bortaplan på slutet och inte alls fått till det. Historiskt har de dessutom haft enorma problem på denna arena. Det ska dock sägas att det marinblå hemmalaget är sämre än på länge och blev av med stora delar av fjolårets framgångsrika trupp under sommaren. Det har lett till att Les Girondins placerar sig först på en 14:e-plats i tabellen. Risken att åka ur är dock mikroskopisk. Tvåan är klart mest spelvärd och därmed en tänkbar spik. På oddsmarknaden är det dock pluslinan på Bordeaux som lockar mest. Inte helt fel att gardera således.
 1. Royal Antwerp – Standard Liège 1
  Vi tar oss till grannlandet Belgien där de är mitt inne i mästerskapsserien. Genk går mot ligatiteln medan dessa två klubbar tillsammans med Club Brügge gör upp om positionerna bakom. Antwerp har sett väldigt fina ut på slutet och plockat tio pinnar på de fyra senaste. Standard är ett erkänt starkt hemmalag men kommer inte alls lika bra till sin rätt utanför Liège. Anfallaren Renaud Emond är ett ständigt hot som stått för 13 ligamål den här säsongen. Här blir det dock tufft för gästerna. Hemma på Bosuilstadion får de kungliga från Flandern bära favoritskapet. 1X känns tryggt här. 
 1. Örgryte – Västerås X
  Över till ett kokande Ullevi – eller inte. Arenan med plats för en bra bit över 40 000 åskådare kommer gapa tomt i detta Superettanmöte. Knappt 2000 var på plats här senast när Frej besegrades med 2-0. ÖIS har sedan dess tagit ytterligare en seger (2-1 borta mot Degerfors) och står på tio poäng efter fyra omgångar. Kanske kan detta vara året då göteborgarna tar sig tillbaka till Allsvenskan. Här blir de dock kraftigt övervärderade. Västerås har sett täta ut så här långt och kommer vad det ser ut bli ett mittenlag. Laget från gurkstaden ska inte räknas bort här mot ett Örgryte som får klara sig utan avstängda Danny Ervik. Krysset och tvåan är ett måste till låg procent.
 1. Sylvia – Nyköping 2
  Ett hack ner i seriesystemet hittar vi detta möte i Norrköping. Även här ser vi en stor arena för ändamålet då matchen spelas på Östgötaporten. Sylvia är nykomlingar i Division 1 Norra och ser ut att få det tufft. Vinst uppe i Umeå i helgen förvisso men truppen ser relativt begränsad ut. Bissarna från Nyköping ser då betydligt mer spännande ut. Sju pinnar efter tre omgångar där Oscar Karlsson kommit igång fint med två strutar. Sörmlänningarna bör vara det starkare laget. Håller sig tvåan under 50 procent hittas ytterligare en tänkbar spik. 
 1. FC Trollhättan – Utsikten 1
  Från en nykomling till en annan när vi besöker Edsborgs IP i Saabs hemstad. FC Trollhättan, som åkt jojo mellan Division 1 och 2 flera år, har fått en tung start på säsongen. En poäng har det blivit på tre omgångar för FCT men då ska det sägas att de haft ett tufft inledande spelschema. Här ska de kunna ta årets första seger när ett notoriskt bortasvagt Utsikten kommer på besök. Kiken, med Stefan Rehn på tränarbänken, stod för en mäktig vändning senast när 0-2 förvandlades till 3-2 hemma mot Lunds BK i den andra halvleken. Göteborgarna ser dock sämre ut än föregående säsong då vassa Robin Book lämnat för Varberg. Trollhättan får gälla som knappa favoriter på hemmaplan men här är det inte fel att gardera.
 1. Numancia – Deportivo La Coruna X
  Segunda División har även ett finger med i spelet denna fredag när viktiga poäng ska fördelas i den lilla staden Soria. Numancia var ett topplag i fjol men har inte alls fått till det den här säsongen. De rödklädda riskerar alltjämt degradering i denna liga som har hela sju återstående omgångar. Deportivo, som var bäst i Spanien vid milleniumskiftet, har tappat allt vad form heter och återfinns nu utanför topp sex. Rent truppmässigt tillhör dock laget från Galicien en av andradivisionens bästa. Hemmaplan är dock ofta en avgörande faktor i denna liga vilket gör detta oerhört ovisst. Här rekommenderas en helgardering. Den som chansar vilt spikar krysset.

Stugans superspik!

Liverpool
Tråkigt val givetvis men det går inte att peka ut något annat lag som superspik än Liverpool denna fredagsafton. Toppen mot botten på Anfield kan bara sluta på ett sätt. Detta är en sjumatcherskupong!

Stugans kupongrensare!

Västerås
Superettan är jämn och även om Örgryte stått för en stark inledning har de på intet sätt sett övermäktiga ut. Samtidigt är Västerås en frisk nykomling. På ett ödsligt Ullevi har de grönvita goda möjligheter att skrälla.

Spelstopp 18:59

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Chatta