Trav med stugan bild

Kvällens V86 analys och extra på Challenge

Här kommer veckans V86-text signerad Patric Skoglund.

Den här veckan kompletterar Åby huvudstadsbanan Solvalla för V86-tävlingarna. Bästa singelstrecket är i våra ögon kommer i den sjunde avdelningen där Mack Dragan startar. Intrycket har kanske inte varit 100% varken vid segern senast eller när han skulle jaga fältet gången innan. Men ikväll aviseras det bike och barfota runtom vilket gör honom betydligt vassare. Det blir med stor sannolikhet körning den första biten också vilket gynnar favoriten.

V86-1

En del fina fyraåringar inleder kvällens omgång men det är inget lopp man får superfeeling för någon av dom startande. Gillar dock 12 Västerbo Lexington som var väldigt fin vid segern för tre starter sedan. Senast var det en fullt godkänd insats efter galopp i ett lopp som vanns av Take The A Train. Han har inte startat sedan i december och positionen den här gången blir långt ner i fältet. Rapporterna låter dock småuppåt från stallet och han är given i segerstriden. Förstastrecket. Årsdebut gäller även för betrodde 11 Mister Donald som visat gott kunnande. Även han galopperade senast men såg okey ut i avslutningen bakom Goodwill Pellini. Tidig även om spåret inte är någon höjdare. 13 Piteraq har ett spännande utgångsläge om Ville Karhulahti prickar. Skulle han hitta ner i ett bra slagläge är han såklart given i striden. Trion höjer sig över övriga.

V86-2

5 Super Sarah är stor favorit i och visst, utgångsläget är passande då hon bör trilla ner i hyggligt läge, även om hon inte är någon snabbstartare. Annars kan det bli att jobba fram utvändigt om ledaren. V75-segern hon tog för tre starter sedan imponerar inte då loppet höll medioker kvalitet och travet var allt annat än bra, både från början till slut. Senast var hon i våra ögon kraftigt överspelad i det lopp som vanns av King Of Everything. Prestationen var OK men det här är ingen vi kastar oss över. Distansen borde passa men ändå är det syn på henne. 6 Cobbys Nana gillar vi skarpt. Prestationen näst senast var toppenbra och intrycket var kusligt bra. Det såg heller inte slutsålt ut i mål vid den starten via en enkel 14-runda till slut. Distansen gillas och hon är vår vinnare. Dessutom är det barfota runt om igen. 2 Heavenly May vinner inte ihjäl sig men läget är bra och kunnandet har hon. Var med i Oaks ifjol och bike nu!

V86-3

11 Global Agreement är favorit och har varit bra. Inget snack om saken. Han hade fortfarande varit obesegrad om inte en snöplig galopp satt stopp i den näst senaste starten. Det man ska ha med sig är att han gått i ledningen vid samtliga sina starter och att det nu vankas en annan uppgift för den kapable fyraåringen. Vi gillar 8 Twigs Got U. skarpt. Det här är en Love You-avkomma som ser ut att komma mer och mer för varje start. Han avslutade riktigt bra bakom Global Agreement senast och visade från innerspår näst senast att han också kan öppna bakom bilen. Distansen borde heller inte vara några som helst problem. Vårt förstastreck! 1 Ninia´s Boy har bra form och vann överlägset senast efter ett lopp mestadels utvändigt om ledaren. Tvek på om han kan hålla upp innerspåret då han är stor i gången. Klaffar det är han givetvis tidig.

V86-4

9 Lovely Secret är favorit och var riktigt rejäl barfota senast. Vi hade 1.11 lite drygt sista varvet och insatsen var tilltalande på en bana som inte var den snabbaste för dagen. Det låter som utrustningen blir densamma den här gången med norskt huvudlag. Vettig chans med bra kusk som ofta tar till vara på när hon är favorit. Däremot är vi inne på att det är dags för 2 Enriko Ha. Han är utan seger hittills i år men har svarat för bra prestationer. Insatsen mot betydligt tuffare hästar näst senast var bra, där Il Duce Boko vann. Dessutom har han vunnit fyra av sex gånger han har körts i ledningen. Märkligt lite streckad i skrivande stund. Vi tokvarnade för 10 I.T.Inventor när han vann senast, prestationen var också klart bra. Motståndet den här gången är inte tuffare i våra ögon utan han borde ha bra chans på nytt att segerstrida.

V86-5

Två hästar är streckade och det är så det ska vara. Det är klart de bästa hästarna i loppet men vi förordar 4 Vikens High Yield, trots att vi tokgillar 5 Il Duce Boko. Hur många Love You-hästar har vi sett tagit enorma kliv hos Robert Bergh? Denna känns som ytterligare en sådan Love You-häst Bergh kan utveckla ordentligt. Avslutningen bakom Global Woodstock senast var riktigt bra och gången innan avslutade han piggt från ledningen. Här kommer han att tryckas av det som går den första biten och det ska bli intressant att följa den här hästens framfart den närmaste tiden. Vi nämnde 5 Il Duce Boko som också han har god kapacitet för klassen. Men även om han duger fint så har han sprungit på sig ganska så snabba pengar och ibland behöver dom ”tas upp” i den klassen dom är i för att ta nästa steg. Med det sagt säger vi inte att han är borta idag. Det blir dessutom bike idag. Kul att se duellen mellan dessa två hästar. 7 Franklin Face är en spruta den första biten och kommer väl att laddas full ut?

V86-6

Magnus Dahléns hästar kan verkligen allt ibland, men däremellan kan dom också prestera märkligt. 8 Vincent As är helt enkel svår att räkna på. Han gynnas definitivt av den långa distansen då han har vunnit fem lopp över aktuell distans. Han har haft ett virus efter den senaste starten, då han var ute och mötte bland annat Milligans School och gör nu årsdebut. Han kan verkligen vinna med ”halva upploppet” ikväll men med rådande omständigheter så ska han garderas. 6 Global Unspoked ska gå barfota runt om den här gången. Något som tränaren inte tycker ha så stor betydelse men vi är inne på att det gör den här hästen riktigt gott till kvällens start. Han visade god form senast och är given i segerstriden. Som totalt ostreckad vill vi nämna 3 Magic Allybis. Denne höll anmärkningsvärt bra senast där Rewerend Wine vann. Visst, ett långskott. Men nu är han i alla fall nämnd.

V86-7

Omgångens bästa singelstreck kommer här. 9 Mack Dragan vann ett billigare lopp i årsdebuten senast, normalt sett brukar han behöva något lopp innanför västen innan han är stridsredo. Ikväll blir det barfota runt om och jänkarbike, visst det blir ingen ledning och han får attackera bakifrån. Det kommer göra att han på många ställen kommer att garderas och strecken kommer snarare att gå ner än upp på honom. Det är något vi tar fasta på och hoppas att procenten sjunker. Det ska bli härligt att se när Jepsen speedar förbi övriga sista 400 meterna. 2 Island Life ska gå barfota runt om ikväll och det är intressant. Läget är bra och det blir säkert stim på honom. Det brukar det bli utan att han levererar varje gång. Kapabel men ofta överstimmad. 11 Eldorado B. gör debut i ny regi och det här ser ut som en riktig klasshäst. Spännande att se vad han kan uträtta ikväll.

V86-8

5 Chapuy har fått passande förutsättningar då han är riktigt snabb från start och läget är i stort sett perfekt. Vi minns honom näst senast när han bland annat slog Man At Work, senast galopperade han i spetsstriden. Nu återkommer han efter en tids vila men han har väl trots en vettig uppgift fått väl mycket streck på sig? Eller? Vi gillar 4 D´laina som tokskrällde senast men behöver definitivt inte skämmas för den insatsen via 1.10 sista 800 meterna. Härifrån får hon ett bra lopp och hon är vass till slut. Bara 7%. 10 Hector Boko vann V75 på ett bra sätt för inte alltför längesedan men efter det har han inte varit sig lik. Kapaciteten finns för seger och blir det tempo är han gynnad. 6 Concrete Dee har spelarna tröttnat på nu. Ikväll är han bara 5%.

Systemen som vi kör på ikväll.

Patric Skoglund V86: 222kr
Patric Skoglund mini: 88kr
Neves V86: 149kr
GC Challe V86: 150kr
Coach Sten V86: 99kr
Skägget V86: 199kr

Info om Stugans spelläggare hittar du HÄR!

/Patric

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100