trav med stugan bild

V75-finaler på Solvalla!

Travet rullar vidare i oförminskad takt. Corona-krisen har medfört en enormt ökad omsättning på travet. Främst för att Norge inte kör något trav själva utan Norrmännen spelar rakt in i de svenska poolerna. Samtliga av ATGs streckspel har haft ett omsättningslyft den senaste tider och det är givetvis glädjande som travfrälst. Skulle travet lägga ner med sin enorma kostnadsmassa så skulle det vara total katastrof för branschen.

Sedan i måndags så har Svenska Spel fast odds på samtliga travlopp som körs i Sverige, breddtravet undantaget. Det är väldigt många lopp det, dels på lunchen och dels på kvällarna med odds på flera banor i alla lopp.
Det är 50.000 extra på challange på lördag också, vilket garanterar högt spelvärde.

Vi vill även uppmärksamma att vi har en ny spelläggare hos oss, inte vem som helst utan Leksands finest Jon Knuts. Jon, hockeyspelare i Leksands If till vardags är även en gammal stuganvän och är grymt travintresserad. Det ska bli spännande att de vad han kan uträtta hos oss.

V75-1

Ett öppet lopp i stoeliten. 1 Golden Tricks 23% är ett nytt skönt inslag i stoeliten och gör din första start på Svensk mark här. Örjan Kihlström och årsdebuter kan bli väldigt passiva upplägg. Vi såg Perfect Spirit som Örjan valde att köra invändigt med för något vecka sen, som ganska hårt spelad. Skillnaden här är att Golden Tricks har läge för täten då hon har visat upp startsnabbhet i USA. Jag tror att Örjan gör ett försök för spets, missar hästen den positionen så kommer hon till 100% att köras invändigt. Tränaren Daniel Redén verkar hålla henne högt och jag läste någon jämförelse med kanonen Double Exposure. Är hon 85% av Double Exposure så vinner hon detta från spets. Loppet är jämspelt så man skulle kunna ta ställning för henne här. 3 Hevin Boko 22% går barfota och är väl så bra som någon annan här och har vettig segerchans från alla positioner. Noterbart där är att Hevin Boko bara har startat två gånger på kort distans med en fjärdeplats som bästa resultat. 4 Ultra Bright 22% är också trolig. Visst, kommer hon till spets och ingen gör något så kan hon rinna undan. Dock så fick hon klart stryk av Hevin Boko för tre starter sen, från spets. När hon vann näst senaste så fick hon ett perfekt lopp i rygg på Hevin Boko som även då gick i dödens. Nu går båda barfora men jag är tveksam till hur mycket det gör på Ultra Bright. Hon har inte vunnit på 14 starter med den balansen, flera gånger som ganska hårt spelad. Dessutom är hon numera sju år och då brukar många ston tappa gnistan, främst om de tävlat hårt som unghäst. 6 Unique Juni 14% är svårbedömd efter att ha varit i Frankrike i vinter men åker med på lappen. Så gör även 8 Wild Love 8% som visade knallform senast, spår åtta är inte så farligt i ett litet fält.

V75-2

Omgångens största favorit i 5 King of Everything 72%. Jag kan faktiskt inte protestera här. Alla hästar kan förlora men jag måste medge att allt ser väldigt bra ut för favoriten här. Samtliga kan tänka sig att släppa till honom och han är väldigt bra. Ska man hitta något emot så är det två saker. 1. Startrusningen blir lång och hästen får långt fram till ledaren, kommer fram först efter 8-900 meter och ledaren väljer att då svara eftersom det bara är ett dyrgt varv kvar. 2. Han går med skor, vanlig vagn och fast bumull. Flera av konkurrenterna ska lättas i balansen vilket kan ge en rejäl kick, även om han är bäst så kan någon bli tillfälligt bättre just i morgon. Problemet är att jag inte kommer på vem eftersom det är en medioker final. Synd att 11 Maestro Crowe ströks då den skulle bli sjukt överspelad.

V75-3

5 Disco Volante 43% som favorit. Hästen är grym och en toppsprinter. Problemet för honom är att finalen avgörs över 2140 meter. Faktum är att hästen inte har vunnit på distansen på sina nio senaste starter. Senast han testade full väg i finalerna för en månad sen. Då slutade han typ sist efter att ha legat på lite under vägen. Skillnaden då mot nu är att han i morgon lär få sin önskeposition, spets vilket gynnar honom. Jag har dock feeling att det kan bli trötta ben på upploppet och garderingen är given. Min förstahäst är 11 Elian Web 14%. Hästen har varit lite av vinterns häst men blir här lite borttappad på spelet eftersom han inte lyckades slå Disco från dödens senast, något få hästar hade klarat av. Hästen fungerar i ryggar och lär slippa allt jobb. Förhoppningsvis kan Jorma köra sista 7-800 meterna. Värt att nämna är att 2 Reckless 7% sprutade bra senast även om motståndet var enkelt. Nu är det barfota runt om för första gången i Sverige vilket är intressant.

V75-4

Är ett roligt stolopp. 2 American Hill 28% kommer bli klar favorit här, anledningen till att procenten ännu är låg är att betrodda 1 Rexine ströks fredag förmiddag. American Hill imponerade senast och är riktigt bra. Känslan är att procenten lär landa på minst 40%, kanske 50% och med King of Everything som potentiell spik så känns det tufft att spika här med. Framförallt när det finns frågetecken för starten. Dessutom så tror jag att hon behöver vara ytterligare lite bättre än senast om hon ska räcka här, det var över en månad sen hon startade. Starten var det ja, hästen fick enkelt glida till spets senast och slapp alla stressande moment då. Nu så har hon innerspår och känslan är att hon inte lär kunna hålla upp från start. Dessutom så är ingången till första sväng alltid ett stressigt moment med hästar utifrån i full fart, risken att hon galopperar där är uppenbar. Stoets senaste start var i februari, då tävlade alla med skor. Nu är det mars och hon tävlar fortfarande med skor, medans flera andra lättas i balansen. Hon behöver gå ner på 13,5-tid för att vinna och det är tvek. Mest intressant spelmässigt är 7 Whitsun Madonna 1% som levererade en toppavslutning senast i ett lopp där hon stod väldigt hårt inne. Nu står hon start och när få en bra position direkt. 1 % är dunder. Jag kommer även betala för 13 Micro Vick 2%. Springspår på tillägg, barfota runt om och Erik Adielsson upp i vagnen. Hästen har visat form med snabba avslutningar på slutet. 12 Princess S.W. 19% är också ett måste på kupongen, barfota runt om för första gången.

V75-5

Är en ihålig Silverfinal. Jag har faktiskt inte så mycket sexigt att komma med här utan de spelade känns som huvudet högre. 7 Martin de Bos 20% är bästa hästen men lite stökigt spår, det är möjligt att Erik kör till i en andravågen och tar över spets. 5 Man at Work 28% fick äntligen vinna senast men jag är rätt säker på att 7 är en bättre häst. Ska det gå utanför så är det 1 Dom Perignon 4% som kan vinna från typ 3e inner eller 3 Pastor Power som också behöver ett liknande upplägg.

V75-6

ser omgångens sämsta storfavorit i 3 Strong Heartbeat 52%. Hästen är bra men dels så är han fortfarande väldigt grön sen har jag feeling att det krävs en 12-tid för att vinna här och det undrar jag om hästen har med skor och vanlig vagn? Dessutom vakas det svar invändigt, schaaaas!
5 Corleone D.K. 3% går återigen barfota och är grymt underpålad. 4 Solkattens Chiron 4% gjorde det bra senast på barfotabalans, samma igen. 1 Betting Rebel 11% ska köras i spets, barfota, bike och helstängt huvudlag. Gardera brett!

V75-7

Ser också en spännande spetsstrid. 1,4,5 är alla startsnabba och kommer göra upp i förstaskedet. Därefter så kommer 6 Burning Man 29% och 7 Thriller N.P. 17% slog om att vara först fram om att få överta spets. 6 Burning Man har varit sjuk och Petri Puro strök Maestro Crowe i V75-2 vilket känns sådär. Stallet är ganska litet och då kan sånt sprida sig. 7 Thriller N.P. är anmäld barfota om och jag har feeling att han kommer göra ett topplopp. Av övriga är 2 Adde S.H. 14% lite överspelad. Han är bäst på kort distans (3/6 på kort, 3/18 på medel) men slipper nog dödens nu och går inte att steka helt. 11 Guillaume Boko 8% är tidig på lappen, verkar ha höjt sig rejält i Frankrike i vinter och levererade en bra avslutning senast.

System som vi kör i morgon:
Streamsystemet – Live: 150kr (öppnas lördag)
Gambling Cabin Small: 55kr
Patric Skoglund Unik: 499kr
Patric Skoglund V75: 199kr
Patric Skoglund lill: 88kr
Neves Unika V75: 499kr
Neves Nötiga V75: 199kr
Jon Knuts V75: 240kr
GC Challe 250: 250 kr
GC Challe 100: 100kr
Challe chansar: 99kr
Skägget Tarv: 150kr
Skägget lilla V75: 44kr
Coach Sten: 99kr
Miljonmannen: 500kr
Danne Däck V75: 99kr

Jag och Patric kommer köra en uppdaterad version av snacket i morgondagen stream mellan 13.00-13.30.

På söndag är det Grand Slam 75 från Östersund. Patric har häst till start i omgången och är den som gör systemet för stugans räkning, ni klickar på GS75 om ni vill vara med där.

Ha en trevlig helg så ses vi i streamen

/Neves

Tänk på att spel ska vara roligt, räkna aldrig med att vinna pengar på spel. För dig över 18 år Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100