Cash Out

Vad är Cash Out?

Ett tämligen nytt begrepp inom bettingvärlden är funktionen Cash Out. Här erbjuder utvalda spelbolag en funktion där du som spelare innan eller under spelets gång har möjlighet att, precis som det låter, stänga spelet eller delar av spelet om man så vill.

När kan det vara läge att casha ut? 

En tuff fråga att besvara då situationerna från match till match eller event till event alltid skiljer sig åt. Rent krasst kan man ändå säga att det finns en anledning till att spelbolagen valt att införa denna metod. Framförallt är det sällan du som spelare får tillbaka samma summa pengar innan en tillställning äger rum. Vanligtvis tar spelbolaget en del av dina medel för att de erbjuder tjänsten. Justeras oddsen innan evenemanget startar för din del i positiv bemärkelse finns chans att stängning av spel kan ske till en mindre profitabel summa medan en negativ justering i de allra flesta fall innebär en lägre summa att köpa ut för.

Om tanken är att du vill casha ut finns massor av faktorer att ta hänsyn till.

Dels kanske din analys innan evenemanget startar ser ut att bli helt fel och du ångrar ditt vad. Detta är också situationer som helt plötsligt kan uppstå under en match där två röda kort till exempel påverkar matchbilden betänkligt. Trots ledning och en mindre vinst kan ändå valet att stänga anses bra istället för att låta kampen förloras helt. På detta sätt kan du minimera risken för förlust och investera dina pengar i ett nytt spelobjekt.

Vissa spelbolag har också infört en form av automatisk Cash out-funktion. Det innebär i korthet att en spelare som nöjer sig med en viss summa i återbetalning får spelet stängt per automatik.

Cash Out

Hur beräknas stängningsvärdet?

Spelbolagen använder sig av det nu liggande oddset i beräkning tillsammans med oddset som du fick när du la ditt vad. Du har spelat ett lag att vinna till 2.50 gånger pengarna med en insats på 100 kronor innan matchen. Nu med tio minuter kvar att spela leder laget med 1-0 och oddset är 1.15 så kan du med formeln 250 /1.15 (möjligt vinstbelopp delat med det nya oddset) = 217 kronor. Detta är en “rättvist” stängnings utbetalning. Det ska dock alltid finnas med i åtanke att spelbolagen tar en liten avgift på normalt upp till 5 procent på en cash out. Med andra ord så får du aldrig den summa som du egentligen borde tilldelas.

Sammanfattning

  • Cash Out möjliggör att kunna stänga spel innan eller under matchen och få en direkt utbetalning utan att eventet slutförts.
  • Cash out är ett instrument som medför lägre varians i dina spel men inte till vilket pris som helst då spelbolagen tar en mindre avgift för metoden

 

Hedga dina spel på ett smartare sätt, läs artikeln om hur du cashar ut till en lägre procent med hjälp av stugans verktyg!

Chatta