Dybbans blogg

Viktor Blom, pluswhine och de perfekta ögonblicken

“Vänta inte på det perfekta ögonblicket, ta ögonblicket och gör det perfekt.”

Jag får ofta höra att jag ska leva i nuet. Inte längta efter något kul som ska hända längre fram utan göra något extra av varje dag. Det är svårare än någonsin när livet just nu består av ett hem i kaos på grund av renovering, samt två ungar som inte kan vara i samma rum utan att starta en MMA-fight med slag under bältet som skulle få Conor McGregor tårögd. Och om 1,5 vecka drar vi till Las Vegas.

Vem vill inte spola fram klockan då?

Jag har inte haft tid att spela en enda pokerhand sedan Poker-SM. Däremot har jag följt WSOP-eventen så gott jag kan och kollat en hel del finalbord på Youtube. Jag försöker kalla det plugg, men egentligen är det bara ren poker-porr. Den inbillade känslan av att själv sitta där får det att spritta i hela kroppen.

Simon Dybban Lindell
”Äntligen får jag göra något som Koon inte får. Rättvisa.”

/ dybban

Några saker har stuckit ut hittills. Superproffset Jason Koon var vidare till dag 2 i 250k Highrollern, men klev turneringen och fick inköpet tillbaka för att hans fru skulle föda deras andra barn. Det blev såklart stående ovationer från pokervärlden. Vilken grej att offra en turnering för att vara med när ens barn kommer till världen.

Jag har några frågor. Hur kom det sig att han ens spelade turneringen? Hade min fru varit i samma läge hade jag suttit med en packad ryggsäck full av smågodis i en bil på tomgång och väntat på grönt ljus. Jag drack för fan alkoholfri öl i tre månader innan båda våra födslar. DÄR snackar vi uppoffring.

Koon blev ju inte ens av med pengarna. Att vaska 250k hade möjligen fått mig att nicka lite på huvudet, men när han fick allt återbetalt är det ju bara vad varje normalt funtad människa hade gjort. Där räknar jag inte in Mathias Liss som hade ångest av att missa andra halvleken av Arsenals träningsmatch mot Hibernian (som han ändå såg på mobilen) när det var dags för den förstfödda att sticka ut huvudet.

Koon var sedan med i en intervju där det på något sätt var synd om honom att han inte kunde spela WSOP Main Event i år. Jag brukar säga till Liss att sluta pluswhina när han gnäller om att han har en dålig hårdag. Jag säger detsamma till Koon. Vilket jävla pluswhine! Jag har inte kunnat spela Main Event på åtta år! Äntligen får jag göra något som Koon inte får. Rättvisa.

Simon Dybban Lindell
”Tanken på alla miljoner dollar som bytt ägare i den där byggnaden samtidigt som Blom senior sålde makrill, kantareller och bildelar fick det att svindla.”

/ dybban

I övrigt noterade jag, genom Negreanus dagliga vloggar, att Viktor Blom är på plats i Vegas och lirar WSOP. Det gjorde mig glad. Jag var och besökte Grevens farmor i Dalsland förra helgen. Hon bor granne med Bloms barndomshem. Vi gick givetvis på full upptäcktsfärd för att kolla in huset där miljardsvensken föddes. Det var en lada med en traktor och en vedstapel. En otrolig upplevelse och tanken på alla miljoner dollar som bytt ägare i den där byggnaden samtidigt som Blom senior sålde makrill, kantareller och bildelar fick det att svindla lite. Som Greven sa:
– Vi hade en dröm om att komma utanför den här vägrenen.
Pokern har tagit många fångar genom åren, men Viktor Blom är inte en av dem. Jag hoppas träffa honom i Vegas.

Nu ska jag gå ut och bryta upp MMA-fighten på altanen. Sen åka till järnhandeln och köpa ett vattenskydd till tvättmaskinen. Jag ska verkligen försöka ta båda ögonblicken och göra dem perfekta.

/ dybban

Alla mina bloggar samlas här, så missar du inget.