Travet V75 bild

V75 – 5 Draget!

V75-5: Draget oväntat lite spelad med tanke på insatsen senast.

A
12 Exclusive Matter

B
5 Kalashnikov
2 Moses
1 Iceland Falls
4 Viscount
9 B.T’s Viclando

C
6 Got to Dash
3 Manuzio Hanover
10 Vien Ici
8 Martin Tooma

D
11 Arden Wise As
7 Enrico Ha

Spetsstriden: Ganska avgörande spetsstrid då fel häst i spets avgör hela loppet för mig. 2,4 och 6 kommer laddas. Jag spelar på att 2 Moses håller ut 4 Viscount och körs där. Skulle 4 Viscount komma till spets så får loppet ett annat utseende och då har helt plötsligt den hästen toppchans.

När V75-omsättningen börjar ticka in på torsdag fredag och man har en häst som men trodde skulle vara 12-15% men verkar landa på 7% känns det bra i magen. Jag gillar verkligen kurvan på 12 Exclusive Matter här. Hästen visade redan på Rättvik i sommatravetsfinal att han stod billigt inne i sin klass och verkar ha tagit det tuffa loppet på rätt sätt. I starten efter blev det galopp när hästen var på väg mot spets i ett derbykval men senast fick hästen uddelning på Jägersro. Efter att tidigt ha övertagit spets så svarade han allt och kom i mål på en snabbare tid än självaste derbyvinnaren Hail Mary över samma distans (inga jämförelser i övrigt). Det säger ändå en del om vilken kapacitet som fyraåringen besitter. Jag tycker för övrigt att Johan Unitersteiners stall verkar på gång uppåt efter ett något trögt år. Vi såg bland annat Cyber Lane dansa undan på ett imponerade sätt på V75 i lördags men även andra hästar från stallet har gått bra (5 segrar på de 15 senaste starterna).

Hästen visade i somras att han fungerade bra i ryggar så att han kommer få ett lopp i ryggar är inget problem. Självklart är spår 12 tufft och hästen behöver klaff för att kunna dyka upp. Samtidigt ser jag honom, tillsammans med 2 Moses och 4 Viscount som loppets bästa häst och som spelad till runt 7% på V75 är han mitt förstastreck.

Eftersom jag tror det kan bli lite körning här så måste jag bara betala för formkortet 5 Kalashnikov. Hästen visade näst senast att formen är intakt efter en vass spurt över opassande kort distans. Senast galopperade han från start, glöm. Han är V75 härdad och har gjort starka prestationer mot bra hästar och hade haft fler segrar i raden med lite klaff på loppen, till exempel Rättvik den 1/8 när han fick för långt fram efter sprickor i fältet. Blir det hårt tempo så kommer hans starka slutvarv bita bra och jag tycker han är intressant på V75 till runt 3%.

Favorit blir 2 Moses och det kan jag acceptera. Utvecklingen pekar uppåt och det var på ett mäktigt sätt som han avgjorde på V75 senast. Dessutom så tyder mycket på att det blir spets här. Dock så har hästen varit som bäst med täta starter (väntat på det här pga dåliga hovar) och nu var det över en månad sen senast. Dessutom så tycker jag inte att Daniel Redéns hästar har samma hysteriska form som tidigare i år plus att Örjan Kihlström är avstängd och ersätts av Per Linderoth. Inte för att Linderoth på något sätt är dålig men det skiljer en bit upp till Örjan i detaljerna plus att Örjan får mycket mer gratis än vad Linderoth får. Sammantaget är hästen ljummen som favorit.

3 Manuzio Hanover och 4 Viscount åker med på en bredare gardering men jag steker faktisk den första på mindre lappar. 3 Manuzio Hanover gillade jag näst senast och fick betalt då han vann enkelt från dödens. Till den gången var det barfota + bike för första gången i Kenneth Haugstads regi, en effekt som avtar något gång två plus att jag då tycker att motståndet var klenare än på lördag. 4 Viscount är ju skönt lufsig och är anmäld barfota och med jänkarvagn som känns grymt intressant. Det som fäller honom här för min del är att jag tycker han är grymt gynnas av att gå i spets, något som jag inte tror kommer ske här. Han lufsiga stig passar bättre i spets med jämt hårt tempo än tempoväxlingar i ryggar, tror jag. Därmed åker han her ett hack som spelad i paritet med favoriten.

Jag vill dock betala för 9 B.T’s Viclando och 1 Iceland Falls som jag rankade bort senast på Hagmyren, dåligt samtidigt som jag inte kunde placera henne i rygg på ledaren. Det är en position som hon borde kunna få nu och då går ingen säker. Dock så är hon ett sto som måste lite till turen (från rygg ledaren) och då är över 14% gränsfall. 9 B.T’s Viclando har jag jagat ett tag och det var sånär att han kunde skrälla på V75 för två starter sen. Från spår 9 hoppas jag det blir tredje inner. Visst, tur behövs men vi pratar också under 1% på V75.

Sista strecket går till 6 Got to Dash som verkligen har siktats hit. Tyvärr så tror jag inte att hästen når sin favoritposition, spets men jag kan verkligen se honom vinna från andra positioner. Okej till runt 4%.

//Neves

Chatta