Vichyns

Linköping-Oskarshamn

Torsdag och nytt målkalas att vänta!

I helgen gjorde inte Oskarshamn oss besvikna. De släppt återigen till närmare 40 skott, samtidigt som de var effektiva framåt när du föll borta mot HV71 med 5-4. Förstaline med Karlkvist, Suomela och Oksanen fullkomligt sprudlar. Den förstnämnde har nu pangat in fem mål och Suomela står på nio poäng. Defensivt sett så har laget nu släppt till flest skott i skottsektorn per match (23.2 stycken). Något som är extremt oroväckande och de frågetecken vi hade kring försvaret innan säsongen har besvarats. Det är minst sagt skakig.

Linköping i sin tur hittade något borta mot Rögle. Broc Little var tillbaka efter att börjat säsongen i Norge och det syntes på Linköpings offensiv direkt. Det skapade längre anfall och allting var mer oförutsägbart. Positiva vibbar när just spelet 5 mot 5 sett väldigt trögt ut innan. Annars är det egentligen bara Powerplayspelet som varit femstjärnigt då 7 mål har gjorts på 21 försök. Totalt sett skapade man 3 i xG framåt. Samtidigt släpper man till en hel del kvalitativa chanser bakåt fortfarande och Myrenberg som stod senast ska ha en stor fjäder i hatten. Vi tar en kik på Henrik Hagelins samanställning av xG i matchen mellan Rögle-LHC ⬇️
LHC xG

Spelet:
Jag har återigen hittat ett fint odds på övern och känslan är att vi kommer kunna lita på att Oskarshamn gör sin grej, samtidigt som Linköping verkar funnit offensiven i samband med Brocs intåg. Vi ska även tillägga att Clubens bästa defensive back Oscar Fantenberg är out med skada, vilket knappast kommer göra livet lättare för Högga/Myrenberg. Det här kommer bli en öppen historia och över 5.5 mål till 2.17 på Expekt är definitivt ett spelbart odds på alla sätt och vis. Jag tycker även Över 5.0 till 1.82 på samma site är trevligt om man vill fega lite.

Speltips: LHC-Oskarshamn över 5.5 till 2.17 på Expekt

Missa inte Expekts freebet på 100% upp till 1500kr som du kan hämta här!

Mvh,
Timman

 

Chatta