Wassbergs spel logga

10km fristil Les Rousses

Lita på Klockan Krüger!

Det är inte ofta som världscupcirkusen lägger ankare på fransk mark men nu är det dags för en långweekend i Les Rousses.
Fredag: 10km fristil
Lördag: Sprint klassiskt
Söndag: 20km masstart klassiskt

Få 100% matchat gratisspel upp till 1500kr!

Johannes Hösflot Kläbo står på startlinjen och erhåller favoritskap i samtliga av helgens tävlingar. Enda tävlingen där någon annan är med i segersnacket är fredagens race, vissa bolag har satt Simen Hegstad Krüger som favorit. I min bok ska SHK hållas snäppet ovanför JHK under individuella löp i den fria stilen. Kring 4 gånger degen på Krüger är godtagbart men jag nöjer mig med pallplats till 1,85.

29-åringen från Oslo är pålitlig som en klocka, Krüger kom tvåa totalt i vinterns Tour de Ski efter att ha kommit först uppför mördarbacken i Alpe Cermis. Senaste fristilsloppet med individuell start i världscupen gick av stapeln i mitten av december. 20km i Davos. Överst på pallen var Krüger som alltså inte har några problem att prestera på hög höjd heller. Motsvarande race inför föregående världsmästerskap, 15km fritt i Falun inför VM i Oberstdorf, vanns av Bolshunov med Klockan Krüger som tvåa.

Frånsett vår man så håller jag Hans Christer Holund som den mest pålitliga i det övre skiktet av dagens tävling. Sen finns givetvis Kläbo och det nya norska stjärnskottet Harald Östberg Amundsen med i leken. Om någon ska slå sig in bland baggarna så är det la vår egen William Poromaa men han har inte precis nått klockstatus.

Marknad: 10km fristil Les Rousses Herrar
Spel: Topp 3: Simen Hegstad Krüger
Odds: 1,85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 27 januari 14.45

Spelet är taget hos Expekt, signa upp här!

Hos Kambikoncernen lockas jag även av en liten specialare beträffande Topp 12. Finnen Remi Lindholm vann förra helgens fristilsrace och plockade således hem guldet i inhemska mästerskapet med bred marginal. Den svensktalande 25-taggaren kom elva i Davos och hade tredje snabbast tid under världscuppremiären i Rukas fria löp där han totalt kom tolva.

Marknad: 10km fristil Les Rousses Herrar
Spel: Topp 12: Remi Lindholm(ligger vid fliken längst ner, ”Övriga spel”)
Odds: 2,75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 27 januari 14.45

Spelet är taget hos Expekt, signa upp här!

Damlöpet börjar klockan 12, där tar jag också finsk rygg. Kerttu Niskanen är rejält undervärderad. Visst, hon bör inte ha något att göra med toppstriden men att landa inom de tio främsta kan vi räkna med även om finskans paradgren är den klassiska stilen.

Iivos syrra var suverän i Tour de Ski med en andraplats bakom Frida Karlsson i totalen. Kerttu kom fyra i mördarbacken, karriärens vassaste notering. Vid fristilslöpet i Davos var Niskanen nia.

Marknad: 10km fristil Les Rousses Damer
Spel: Topp 10: Kerttu Niskanen
Odds: 2.62
Bolag: Bet365
Spelstopp: 27 januari 12.00

Spelet är taget hos Bet365, signa upp här!

Tron är stor idag med råg i ryggen efter söndagens storslam med vinst på samtliga tre spel varav det ena till hela 6,00.

PS. Såg att någon på Twitter hade kommenterat förra helgen och undrat hur det kunde komma sig att alla odds var lägre än det stod i min rek. Två timmar efter att reken skrevs. Som så ofta i denna bransch är det den som är först till kvarn som får mala, i synnerhet på små marknader som skidor. Två timmar är oceaner av tid i den här branschen.

Allt gott,
Eder Wassberg

Chatta