Wassberg Skidor Fristil FIS

20km Klassiskt Lahti

Årets mest rättvisa race!

Vi är mitt inne i en ljuvlig helg på finsk mark, tyvärr en av dom sista på säsongen så nu måste vi suga ut varje milliliter av snösötma. Fredagen serverade sprintstafetter med tillhörande blågul dominans på damsidan. Marginalen till näst bästa station 25 sekunder. TJUGOFEM SEKUNDER är oceaner av tid i en sprintstafett.

Marknad: 20 km Klassiskt Lahti Damer
Spel: Topp 3: Ebba Andersson
Odds: 3,00
Bolag: Bet365
TV: Viaplay, TV6
Spelstopp: 2 mars 09.00

📌 Rygga med 1500kr i spelkrediter på BET365 HÄR!

Vi är mitt inne i en ljuvlig helg på finsk mark, tyvärr en av dom sista på säsongen så nu måste vi suga ut varje milliliter av snösötma. Fredagen serverade sprintstafetter med tillhörande blågul dominans på damsidan. Marginalen till näst bästa station 25 sekunder. TJUGOFEM SEKUNDER är oceaner av tid i en sprintstafett.

Jonna Sundling. Linn Svahn. Två av världens snabbaste skidåkare genom alla tider. Svedala har vunnit 14 gånger i denna tävlingsform. Passa på att njut nu, om fem år blir vi förmodligen penetrerade av norskar och såna otrevliga folkslag.

Under lördagen står väldigt välkomna tävlingar på dagordningen. 20 kilometer i den klassiska stilen, äntligen med individuell start. Man är mer än lagom trött på alla dassiga klungspurter efter sällskapsresor, vi ber till högre snögubbar om att få fler sådana här löp på menyn i framtiden.

Vilka trivs bäst i denna typ av upplägg, när man inte kan surfa med gratis i goa ryggar för att sedan hugga sin lots i ryggen utan pardon. Ja, den första människa jag kommer att tänka på är osökt Ebba Andersson. Världselitens överlägset sämsta spurtare. Goe Ebba som har gjort så många otacksamma dragjobb utan att få äta någon frukt i målfållan.

Ebba Andersson kom femma vid tvåmilen i den klassiska stilen i kanadensiska Canmore, med masstart. Det har varit två race i klassiskt stil med individuell start under säsongen. Ebba kom etta i Ruka och trea i Trondheim. Då var det en mils körning, när man ska mangla varandra dubbelt så lång sträcka så är det inte till Ebbas nackdel. Vid fjolårets race i Lahti kom Ebba fyra efter att, som vanligt, ha blivit akterseglad på upploppet. Nu när det inte ska spurtas ska Ebba ha finfin chans till pallplats.


Marknad: 20 km Klassiskt Lahti Herrar
Spel: Vinnare: Martin Löwström Nyenget
Odds: 9,00
Bolag: Unibet
TV: Viaplay, TV6
Spelstopp: 2 mars 12.00

📌  Rygga spelet på Unibet HÄR och få 100kr i Freebet som ny kund!

På herrsidan, när vi tänker på gubbar som gillar att brunka utan spurt, är det Iivo Niskanen som först dyker upp. Iivo är inte sig lik den här säsongen, han var nedtränad när världscupen startade och har inte lyckats resa sig. Finnpajsaren fick till och med fnatt på den inhemska stafetten förra helgen och sparkade en konkurrent.

När Iivo nu målas upp som favorit är han oerhört oattraktiv. Blicken riktas från Wassbergs ögon mot Martin Löwström Nyenget. MLN är en riktig maskin som alltid gör ett gediget jobb och som trivs bäst i den klassiska stilen. 31-åringen kom på andra plats i Oberhofs tvåmil med masstart, endast slagen av superspurtaren Valnes.

Nyenget landade inom toppsextetten senast det vankades individuella race i Lahti, då trumfades han av två ryssar som är avstängda nu samt Willy Poromaa som är sjuk nu. Och Iivo som inte alls är i slag för närvarande. Plus Kläbo, dunderbaggen kom tvåa den gången och är absolut segerkandidat nu men knappast så mycket hetare än Nyenget på denna distans när man inte kan lurpassa och gå för struphuvudet i sista sekunden.

Allt gott,
Eder Wassberg

Chatta