Vichyns

Bästa målskytt i Frölunda

Dags att öka tempot inför premiären av SHL och det gör vi såklart genom att plocka fram fler fina långtidsspel.

De två tidiga långtidarna som jag skrev om här har åldrats väl än så länge. Rögle har gjort sin grej och fått allt fler ögon på sig.

Nu har vi en intressant målskytt i Frölunda att lägga spel på och det är Malte Strömwall. Ett tungt nyförvärv som löser en stor del av de offensiva brister som Göteborgslaget hade sedan tidigare. Malte har hoppat runt mycket under sin karriär och var senast i AHL med hopp om att bli uppkallad i NHL. Han löste 51 poäng på 68 matcher, men någon chans i NHL blev det tyvärr inte. Dessförinnan spenderade han tre säsonger i KHL där han löste 56 mål på 137 matcher.

Det är alltså inget snack om att han besitter stora offensiva kvalitéer och vi får säkert se honom i landslaget under säsongen.

Spelet: Malte Strömwall bästa målskytt i Frölunda @ 5,5 Unibet

Så hur ser konkurrensen ut i Frölunda? 

Enligt oddsen så är både Rydahl favorit hos de flesta siter och en spelare som Innala i samma prisklass som Malte. Därefter har vi Klingberg, Friberg och Linus Öberg.

Jag ser dock Malte som en ganska tydlig favorit här och förutom att han målade i sin första match mot Linköping, så såg han riktigt fin ut. Att han dessutom kommer spela första PP känns glasklart. Hotet som jag ser det är Innala, som säkerligen kommer trycka dit ett par enkla i den spelformen, då han står på skott längs med den högra flanken. (Förutsatt att de spelar som mot Linköping). Sen ska man såklart inte räkna bort Rydahl, men jag tror han kommer få ta ett större defensivt ansvar, speciellt om han spelar med Malte.

Men till 5,5 gånger pengarna är det såklart inget snack om att detta är ett riktigt trevligt spel och vi lägger både en tia och en tjuga!

Hittas under SHL – Vinnarspel – Frölunda

Malte strömwall

Malte Strömwall bästa målskytt i Frölunda @ 5,5 Unibet

 

Chatta