Vichyns

HV71 – kvalificera sig till SHL

Kommer HV71 att kvalificera sig till SHL?

Förra säsongens hemskheter är glömde och nu har HV71 rustat upp ordentligt för att snabbt ta sig tillbaka till finrummet. Bland de som har anslutit finner vi bland annat Chad Billins, David Ullström, bröderna Davidsson, Taylor Matson från Rögle och Pontus Netterberg som återvänder hem till Sverige efter en sejour i Finland. Dessutom kommer Jönköpings-sonen Nichlas Torp hem efter 2 stabila år i Oskarshamn och poängsprutan Tyler Vesel lämnar konkurrenten Björklöven för spel i HV71. Utan tvekan ett fint lag som ska ses som favoriter. Då de utöver förvärven fått behålla en hel del trevliga namn från förra säsongen.

Men med det sagt så finns det fler lag som satsar i HA och serien kommer bli tuffare än många tror. De flesta lagen kommer förövrigt att vara Allin i livet mot just HV. Då det är deras ”Main Event” för året. Så de kommer inte få några enkla resor, även om de i många matcher kommer vara det klart bättre laget. Jag tänker inte grotta ned mig i HA här, utan det få vår expert Henke göra när han kommer med sin försäsongsanalys här på hemsidan. Så missa inte den. Det enda jag egentligen vill höja är möjligheten till spel på att HV71 tar klivet upp till SHL eller ej.

Slutpslet, Oddsen & Gratispengar
Slutspelet fungerar som så att kvartsfinalen spelas bästa av 5 & semifinal/final i bäst av 7. Just nu kan man spela att de tar klivet upp till 2 gånger pengarna på Betsson. Men man kan även spela att de ej tar klivet upp till 2.20 på Svenska Spel. Man kan alltså spela båda sidorna och få 4.76% gratis avkastning. Otroligt fint komplement till er som sitter tungt i Bitcoin och EVO.

Mitt spel:
Även om det är lockande med att ta gratisdegen, så tycker jag att det är sidan ”Ej kvalificera sig” som är utstickaren. För att kunna hävda att kvalificera sig sidan ska vara bra, så vill man alltså tro att de ska ha 79-80% vinstchans i snitt varje runda. Det är extremt svårt att ha. Dessutom när den ”enkla” kvartsfinalen spelas i bäst av fem matcher. Något som såklart är negativt för det bättre laget.

Speltips:
HV71 kvalificerar sig ej till 2.20 på Svenska Spel
eller
Safebet till 4.76% på Betsson & Svenska Spel

 

 

Mvh,
Timman