Hockey-SHL-speltips

HV71 – Växjö

Spelbolagen har väldigt bra marginaler på dessa head-to-head spel, så sällan man hittar något spelbart. Nu tror jag dock att jag funnit en liten guldklimp och vill därför dela med mig av mitt speltips inför den stundande SHL-säsongen.

Även om det tar emot att säga som LHC-supporter så tror jag HV kommer gå riktigt starkt denna säsong. En riktigt solid trupp rakt igenom med ett par riktiga spetsar i truppen. Ligans kanske bästa målvaktspar, ligans bästa offensiva back i Johannes Kinnvall och framåt känns nyförvärvet Anton Wedin spännande. Nämnde Wedin var ruggigt bra i Timrå senaste han spelade i Sverige, snittade nästan en pinne per match i ligans sämsta lag. Denna säsong är Lias Andersson med från start också, han gjorde det riktigt bra i vintras när han kom in och spela slutet av förra säsongen. Jag har HV71 topp 4 efter grundserien.

Växjö vill studsa tillbaka efter en medioker tionde plats förra säsongen. Med lagets värvningar känns det lite som de försöker gå en väg de redan gått. Återvändande Robert Rosén och Joel Persson har tidigare säsonger gjort det bra hos Lakers. Med Rosén i truppen hoppas man såklart få tillbaka Gynge i gammal god form. Jag är dock inte övertygad. Visst Rosén kommer slå ett par fina mackor i PP men han har kommit till åren och alla åldras inte som Joel Lundqvist.

På tal om Lundqvist känns det nästan som Växjö hamnat i liknade situation som New York Rangers fast med Viktor Fasth. Henrik Lundqvist håller inte riktigt längre toppklass i NHL och det finns bättre keeper i laguppställningen men på grund av lång trogen tjänst får han fortsatt stå. Jag tycker inte 38-årige Fasth är en första spade i ett topplag i SHL längre. Förra säsongen spelade han bara 24 matcher, så håller kroppen för mer? Växjö till motsats mot rangers har ingen bättre keeper i laguppställningen just nu men med erkänt starka ekonomiska resurser borde kunnat hitta en bättre målvakt under silly season och låtit Fasth bli inhoppare. Nuvarande andra keeper Erik Källgren är i min bok inget jättestarkt kort heller. Här känns Växjö riktigt svaga.

Växjös starkaste sida är nog backarna även om säsongen kommer starta med två tunga skadeavbräck i Melart och Koivisto. Jag tror Växjö kommer landa plats 7-10 och får kvala in i slutspelet.

Så när jag hittar fina 1.80 på Betsson att HV71 kommer högre i tabellen än Växjö nyper jag direkt. På övriga sidor ligger spelet på runt 1.5, det riktiga oddset ligger väl någonstans där emellan enligt mig.

Speltips: HV71 vinnare h2h till 1.80 på Betsson