Vichyns

Kazakstan-Tyskland

Kazakstan-Tyskland i en viktig match om slutspelsplatserna

Hockey-VM har gått riktigt bra än så länge och bomben på Tyskland droppade som en sten och var aldrig hotad. Nu riktar vi istället blickarna mot Onsdagens möte mellan Kazakstan-Tyskland.

Tyskland:
Tyskland har varit det största utropstecknet så här långt i VM och toppar just nu grupp B med 9 poäng och 17-6 i målskillnad. Senast igår slog de Kanada efter en riktigt krigarinsats. Linen med Leonhard Pfoderl, Marcel Noebels och Lukas Reichel har sett riktigt fina ut, samtidigt som Rögles Moritz Seider har visat att han håller mot NHL-spelare.

Kazakstan:
Kazakstan i sin tur har inlett med en seger mot värdnationen Lettland. En rättvis sådan i min mening. I andra matchen var de utspelade, men lyckades heroiskt slå Finland på straffar och står nu på 4 poäng efter två spelade matcher. Här har Nikita Boyarkin verkligen stått för fina insatser i mål och verkar vara i storform efter ett bra slutspel i den inhemska ligan, samt de inledande matcherna i VM.

Det här är två lag som vi under genomgången inför VM höll som relativt jämna (rankade 9a & 10a) och efter att ha sett de inledande matcherna så har Tyskland givetvis stärkt sina aktier avsevärt, de har flyttat pucken bra mot de Norge/Italien och gjorde en enorm laginsats mot Kanada. Kazakerna i sin tur har även dom svarat upp till våra förväntningar och kommer definitivt kunna blanda sig in i striden om den fjärde slutspelsplatsen nu när Kanada torskat de inledande tre matcherna.

Odssättningen:
Linan är satt till +1,5 på Kazakerna i den här matchen. Tyskland har som sagt övertygat i inledningen, men någonstans måste vi återgå till en grundvärdering. Innan turneringen satte igång så hade vi enligt Henkes modeller en total lagstyrka på 2,686 på Kazakstan, medan den Tyska lagstyrkan låg på 2,751. Alltså en enormt liten skillnad mellan lagen. Det är lätt att glömma att de flesta spelarna faktiskt håller hus i KHL & många har dubbla medborgarskap (Ryss/kaz eller Ryss/kan). Så bli inte förblindade av Tysklands inledning och namnet Kazakstan. Det här är en mycket jämnare match än vad oddsen indikerar. I min värd så ska det max vara +0,75 på Kazakstan här, om ens det och jag spelar gladeligen en slant på Kazakstan. För att citera giganten ”Det är inte lätt att vinna hockeymatcher”

Speltips: Kazakstan +1,5 till 1.91 på Betsson