Vichyns

Malmö Redhawks-Rögle BK

Malmö Redhawks-Rögle BK i säsongens andra skånederby

Dags för andra matchen mellan dessa lag. Första mötet slutade med en 2-1 seger för Rögle i en helt jämn match. Nu är det Malmö som har hemmaplan och sett till de första tjugo matcherna finns det mer att önska resultatmässigt. Just nu befinner man sig på en 11e plats, vilket är långt under vad de underliggande siffrorna visar. När det kommer till xG är man 3a i ligan med en positiv sådan på 0.38 mål/match, vilket betyder att man är 15 mål sämre än förväntad målskillnad. Eftersom de har en målvaktssida som är bättre än avg och en forwardssida som också är bättre än avg, så kan vi konstatera att de helt enkelt haft otur så här långt.

Rögle i sin tur har bättre resultat än deras siffror visar. De sitter på negativ xG, vilket blir lite naturligt då de ledat många matcher och dragit tillbaka laget och tillåtit motståndarlaget att bygga på sin xG i samband med att de försvarat ledningarna. Sen har de en klassmålvakt i Rifalk, samt en talangfull forwardssida som bör springa över xG.

Om vi ska värdera trupperna som de ser ut nu med tillskottet av Pääjärvi för Malmö, så tycker jag att Malmö har en minst lika bra forwardssida som Rögle, en jämbördig målvaktssidan, även om Alsen inte riktigt gått att känns igen än och en aningen sämre backsida. Så på neutral plan skulle jag köpa ett odds på 2.07+, men nu är det hemmaplan och oddset borde ned under 2 ggr degen. Så här spelar jag en tidig peng på Malmö ML. En anledning till att jag väljer ML istället för FT är eftersom det garanterat kommer bli en tight och känslofylld tillställning där underspelet är en rätt stor favorit, så det kan mycket väl sluta med förlängning och straffar.

Speltips: Malmö ML till 2.07 på Pinnacle

Vi ses på streamen kl 17:30 på torsdag!

//Timman