Henkes hockey

Islanders – Tampa Bay

Kniven mot strupen när New York Islanders möter Tampa Bay Lightning


NHL-slutspelet börjar närma sig slutet och det har varit tighta matcher i semfinalerna, så när på en match. Nämligen senast då vann Tampa Bay med 8 – 0. Det var siffror som inte riktigt speglade matchen. Visst var Florida-laget det bättre laget, men 8 – 0 var som ni kanske förstår i överkant. De fick utdelning på allt. Efter första perioden var det 3 – 0 och Varlamov fick lämna kassen, mest troligt är han tillbaka till nattens match. I inledningen av den andra perioden kom Islanders ut stenhårt och hade puckar i stolparna och ribban.

Vasilevsky fick göra några riktigt svettiga parader. Istället för reducering kom 4 – 0 och matchen dog. Även om de inte kommer erkänna det så slutade New York laget att spela och det rann iväg.

Matthew Barzal drog också på sig ett matchstraff när han satte in en cross-checking i ansiktet på Jan Rutta. För det fick han öppna plånboken och skicka iväg $5k. Ingen avstängning betyder att han är spelklar till nattens match och det är en viktig offensiv kugge för Islanders. Han har gjort åtta poäng på de nio senaste matcherna. Nu leder Tampa Bay matchserien med 3 – 2 och är vid seger klara för final.

Matchbilden och speltipset

Förväntad matchbild kommer vara ett Tampa som ligger ganska defensivt som de har gjort på bortais och är sylvassa i kontringar, och att de försöker sätta dit chanserna i powerplay. Islanders kommer vara det mer offensiva laget, och har varit det i båda hemmamatcherna. Faktum är att New York-laget har vunnit xG i båda hemmamatcherna, med 3 – 2. De har också haft flera farliga avslut och fler målchanser än Tampa i båda matcherna.

Förlusten senast har gjort att marknaden helt plötsligt tycker att Islanders har gått och blivit ett klart mycket sämre lag än senast lagen möttes i New York för fyra dagar sedan. Då stängde oddsen kring 2,13 för Islanders seger, vilket motsvarar ungefär 47 % segerchans. Till nattens match när det är kniven mot strupen för hemmalaget så erbjuder Bethard 2,40 på seger för hemmalaget.

Jag blir förvånad om det finns kvar till matchstart som är vid 02:05.

New York Islanders ML @ 2,21 (2,40 Bethard)

//Henke