Vichyns

SHL Långtidsspel

SM Guld SHL 2021/2022

Snart är det dags för en ny spännande säsong av SHL och det har verkligen satsats hårt ifrån många håll. Störst rubriker har Färjestad fått efter tunga förvärv som Marcus Nilsson, Jacob de la Rose och Joakim Nygård. Så forwardssidan ser såklart superspännande ut. Här finns istället brister på båda back och målvakssidan som är kan ses som lite oroande. Även Frölunda, Växjö & Rögle ser ut att få spännande och slagkraftiga lag i år. Men det är inte dessa lag vi ska syna ned utan Luleå.

Luleå Hockey

Jag tror vi alla minns en pustande och frustande Bulan efter uttåget mot Skellefteå ”Vi har tagit ekonomiskt ansvar i år & inte spenderat en massa pengar, men nästa år blir det ändring” inte helt korrekt citerat, men att han var lite missnöjd över truppen han hade till förfogande var tydlig. Men o år har man tagit på sig spenderarbyxorna. I slutet av säsongen signade man Joel Lassinantti till ett långtidskontrakt, vilket gör att man tillsammans med Wallstedt har den absolut starkaste målvakssidan i min mening. Utöver det så kom det lite som en chock att Julius Honka hamnar i SHL. Den skicklige finska backen med 87 NHL-matcher i bagaget. Man har även norpat Joonas Rask som hade en fin säsong i Örebro, signat busen Shinnimin och kanske SHLs bästa spelare Linus Omark. Detta är bara några av många fina förändringar som Luleå har gjort till den här säsongen. De har även fått behålla stora delar av stommen från förra säsongen (förutom Klasen som lämnar för Schweiz) så Luleå blir att räkna med. Känslan är att man är All-in och skulle det dyka upp en möjlighet att förstärka ytterligare innan ett slutspel så kommer man att ta den.

Spelet:
Just nu kan man spela Luleå att vinna SM-Guld till hela 9 gånger pengarna på Svenska Spel. Givetvis ett kraftigt överodds på ett lag som ska ses som favorit  eller i alla fall en av dem. Jag är beredd att spela dom ned till 5-6 gånger pengarna utan problem. Jag tycker de har en trupp som ämnar sig perfekt för den typen av hockey som spelas i ett slutspel och har de starkaste korten i ligan på den viktigaste positionen (Målvakterna).

 

Speltips:
Luleå vinner SM-Guld till 9.00 på Svenska Spel (Bonus spel: Luleå före Örebro i grundserien 1.80)

Luleå SM Guld

Givetvis är hockeytorsdag tillbaka i höst och vi planerar dessutom ett gäng inför SHL-avsnitt där vi går igenom samtliga lag och levererar analyser och speltips.

// Timman