Wassbergs spel logga

10km klassiskt i Ruka

ÄNTLIGEN VINTER!

Wassbergs del av året står för dörren och det är inte vilken säsong som helst vi har framför oss. Världscupen och Tour de Ski ska toppas av OS i Peking om drygt två månader. Mumma.

För er som är intresserade av längdskidor utan att vara inbitna så följer här en snabb summering av vad vi har för ingångsvärden:
* Legendaren Dario Cologna som har fyra OS-guld på sitt CV har deklarerat att detta blir hans sista säsong innan toppluvan somnar in på hatthyllan.
* Carl Halvdansson som gick upp fyra kilo muskler inför förra säsongen har under sommaren bantat bort fyra kilo muskler för att han fått för sig att det är en bra idé.
* Ryska rapporter är ju alltid pålitliga och denna gång säger dessa att Bolshunovs struliga försäsong enbart beror på att han har ont i en visdomstand.
* Ingvild Flugstad Östberg har varit frånvarande från spåret i ett och ett halvt år med anledning av problem med näringsintaget. Äntligen är goe Flugan fit for fight igen, den kanske mest sympatiska skidåkaren som finns på planeten så henne önskar vi allt gott trots att hon kommer från vårt västra grannland.
* Sist men inte minst, en svenskkoll: Världens vassaste sprinter Linn Svahn har tvingats operera sin skadade axel och blir borta hela säsongen. Regerande världsmästaren i sprint Jonna Sundling har näven i gips kommande månaden. William Poromaa har flyttat från Frida Karlsson för att kunna sparra med sin polare Jens Burman. Både Poromaa och Burman missar premiären på grund av förkylning respektive ryggskada, oklart om dessa åkommor har att göra med deras tighta relation. Emma Ribom är också förkyld. Oskar Svensson har också ryggskada. Ljusglimtar finns i form av påläggskalven Leo Johansson som slog självaste Cologna i genrepet. Plus Anna Dyvik som slaktade alla i sprinten i Gällivare, hon är en välkommen frisk fläkt bland alla polerade snögubbar.

Till premiärhelgen har jag förkovrat mig i spelutbudet och landat i följande lir:

Om någon hinner läsa detta och hugga inför fredagens sprint med spelstopp 10.00 så rekommenderar jag 1,81 på att Iversen slår Retivykh hos Nordicbet.

Heidi Weng ska ha tämligen fin chans att nypa en pallplats i lördagens löp som anbelangar 10 kilometer klassisk stil med individuell start.
Johaug vinner ju. Frida är storfavorit till andraplatsen. Där bakom står det mellan en drös damer, Weng slår dessa oftare än en gång på åtta, i min bok ska hon vara fjärderankad tot med Ebba som trea. Weng gjorde ett bra lopp i förra helgens genrep i Beitostölen med en andraplats, enligt norska rapporter har hon en stark försäsong i ryggen och dessutom har hon tidigare varit på pallen i motsvarande lopp i Ruka.
Speltips: Heidi Weng Topp 3
Bolag: Nordicbet
Odds: 8,00

Allt gott,
Eder Wassberg